Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 december 2014.

Regiodinsdag, 30 december 2014

Súdwest-Fryslân wil drie of vier rijen met windmolens

Sneek - Het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân wil drie à vier rijen met windmolens op en langs het Friese gedeelte van de Afsluitdijk. Dat blijkt uit het voorstel dat het college doet aan de gemeenteraad betreffende het Friese windmolenplan.

Regiodinsdag, 30 december 2014

Friese havo-scholieren maken inhaalslag

Leeuwarden - De havo-eindexamenkandidaten in Fryslân hebben dit jaar een inhaalslag gemaakt ten opzichte van de havo-leerlingen in de rest van Nederland. Het percentage havisten op Friese middelbare scholen dat slaagde, is licht gestegen ten opzichte van 2013, terwijl landelijk juist minder leerlingen de havo-examens succesvol afsloten.

Sportdinsdag, 30 december 2014

Bijrol op NK voor Bos, Fabriek en Stoelwinder

Apeldoorn - De Friese baanwielrenners Henk Bos en Durk Fabriek hebben gisteren tijdens de 1 kilometer tijdrit op het NK in Apeldoorn een bijrol gespeeld. De uit Drachten afkomstige Bos eindigde in een tijd van 1.11,411 minuten als voorlaatste, terwijl Fabriek niet verder kwam dan een plek in de middenmoot. De renner uit Haulerwijk werd zevende in 1.09,202. De titel ging naar Jeffrey Hoogland (1.02,428). Hij onttroonde daarmee Hugo Haak, die gisteren als tweede eindigde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties