Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 december 2008.

Cultuurdinsdag, 30 december 2008

Het Fries Museum trekt bijna 60.000 bezoekers in 2008

Leeuwarden - Het Fries Museum in Leeuwarden heeft dit jaar bijna 60.000 bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren bekendgemaakt. Het museum heeft daarmee ruim tienduizend bezoekers meer getrokken dan een jaar geleden, toen 48.000 mensen langs de kassa gingen.

Cultuurdinsdag, 30 december 2008

Extra voorstellingen ‘11Stêdetocht’

Leeuwarden - Het marathonstuk 11Stêdetocht van Tryater krijgt opnieuw extra voorstellingen. De twaalf uur durende tocht langs de Elfsteden wordt op 10 en 11 januari ook gespeeld, zo heeft Tryater gisteren laten weten.

Cultuurdinsdag, 30 december 2008

Van Wieren wint landelijke finale Dialectpop Festival

Leeuwarden - De Friese band Van Wieren heeft zaterdag in het Zeeuwse Heinkenszand de titel ‘Beste Dialect-Act 2008’ gewonnen tijdens de eerste editie van het Dialectpop Festival Nederland. De ‘Beste Dialect Hiphop-act’ werd de Limburgse formatie Rebzjie. De winnaars werden gekozen door stemmen van een vakjury, de festivalorganisatoren en het publiek.

Economiedinsdag, 30 december 2008

Kredietcrisis maakt einde aan groei van de economie

Na lang sudderen hebben de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt dit jaar de groeiende wereldeconomie tot stilstand gebracht. De waarde van de huizen keldert en de gedwongen verkopen leiden tot grote verliezen bij de Amerikaanse banken. Ook Europese banken krijgen zware klappen, doordat zij hebben belegd in producten van de Amerikaanse collega’s. In Nederland betekent het de genadeklap voor Fortis, en voor de bank die ze nog maar net voor vele miljarden heeft overgenomen, ABN Amro.

Hoofdartikeldinsdag, 30 december 2008

Hardere acties...

Een groep dierenactivisten eiste gisteren de brand op van twee auto’s van een Euronexttopman. De brand was anderhalve week geleden aangestoken; een maand eerder gebeurde hetzelfde bij een collega van de topman. Dierenactivisten hebben het sinds kort gemunt op toonaangevende mensen binnen Euronext, waar de Amsterdamse beurs onder valt. Aandelen van het bedrijf Huntingdon, dat gebruik maakt van dierproeven, worden op de Amsterdamse beurs verhandeld.

Regiodinsdag, 30 december 2008

IJsclubs in Fryslân openen hun banen voor schaatsliefhebbers

Leeuwarden - Op diverse plaatsen in Fryslân zijn gisteren en vandaag de ijsbanen open gegaan. Schaatsliefhebbers kunnen daar de komende dagen hun hart ophalen, want volgens de weermannen blijft het voorlopig winter. Morgen ligt er op veel plaatsen tussen zes en acht centimeter ijs, zo is de verwachting.

Regiodinsdag, 30 december 2008

Nieuwjaarsduik wellicht de koudste in jaren

Leeuwarden - Het lijkt erop dat de nieuwjaarsduik van 2009 de koudste sinds jaren wordt. Organisatoren nemen maatregelen. In Rottevalle is de duik afgelast omdat er ijs op De Leyen ligt. De Reddingsbrigade Drachten is bezig een wak vrij te houden in de vijverpartij de Singels.

Regiodinsdag, 30 december 2008

Terschelling wil ook weer Tsjernobyl-kinderen

Terschelling - De stichting Kinderen Tsjernobyl Terschelling gaat proberen om in mei en juni een groep van rond de twintig Wit-Russische kinderen naar het eiland te halen. De kinderen van tussen acht en twaalf jaar kunnen dan aansterken van de slechte leefomstandigheden in hun thuisregio, de omgeving van de in 1986 ontplofte kerncentrale Tsjernobyl. In 1998 kwam er voor het eerst een groep naar Terschelling, daarna werd het een traditie die om het jaar plaatsvond.

Regiodinsdag, 30 december 2008

Nieuw record voor verkoop van vuurwerk

Leeuwarden - Vuurwerkwinkels maakten gisteren een vliegende start met de verkoop. Ondanks de economische malaise verwachten de handelaren vijf miljoen extra omzet. Vooral het zwaardere, semiprofessionele vuurwerk gaat veel over de toonbank.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2008

De Koepelkerk had geen kans: die moest dicht

Leeuwarden - De Leeuwarder Koepelkerk heeft geen enkele kans gehad om open te blijven. Dat blijkt uit informatie die de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leeuwarden dit weekend aan de kerkleden heeft verstrekt. Het advies kwam van een commissie van kerkrentmeesters.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2008

PKN-synode wil ‘verjonging’

Leeuwarden - De Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland is geen goede afspiegeling van de landelijke kerk. Er zouden meer jongeren en vrouwen in de landelijke kerkvergadering moeten. Het kerkbestuur roept de regionale kerkvergaderingen op daar rekening mee te houden bij benoemingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2008

Forse vermogensdaling, ondanks sluiting Leeuwarder kerken

Leeuwarden - Ondanks het afstoten van drie kerkgebouwen verliest de Protestantse Gemeente Leeuwarden in de komende tien jaar nog miljoenen euro’s. Dat blijkt uit informatie die de overkoepelende kerkenraad aan de gemeenteleden heeft verstrekt. Door

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2008

Een full time christelijk werker

‘Wat voor werk doe je?’ Dit is een van de standaardvragen die we in Nederland stellen als we iemand willen leren kennen. Over het algemeen is zo’n vraag goed te beantwoorden. Want wij weten wel welk werk we doen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties