Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 december 2003.

Bijschriftdinsdag, 30 december 2003

Bijschrift

Hoofdartikeldinsdag, 30 december 2003

Vijftig miljoen euro de lucht in…

Overal over zeuren is niet verstandig en achter alles wat gebruikelijk is een vraagteken zetten is vermoeiend, maar zeuren kan belangrijk zijn en vanzelfsprekendheden onder de loep leggen kan nieuwe inzichten opleveren. Misschien geldt dat ook wel voor de traditie van het vuurwerk. We gooien er met z’n allen vijftig miljoen euro tegenaan, dit jaar. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar, zo verzekeren handelaren in vuurwerk, we letten dit jaar meer op kwaliteit. Dus mooier en langer licht per vuurpijl.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2003

Actie om hoofdletter in Nieuwe Bijbelvertaling

Leeuwarden – Enkele tientallen mensen hebben geprotesteerd bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) omdat in De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) geen hoofdletters worden gebruikt als bij persoonlijke of bezittelijke voornaamwoorden verwezen wordt naar God, Jezus of de Heilige Geest. Bijvoorbeeld ‘Hij’ en ‘Zijn’ worden met kleine letter geschreven.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2003

De eerbied van de hoofdletter

Wie De Nieuwe Bijbelvertaling openslaat ziet direct verschillen met de NBG-vertaling van 1951 of de Statenvertaling.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 december 2003

Toeter4ing: jeugd terug in de kerkbanken

Hallum – Onder de naam ‘Toeter4ing’ gaan de hervormden en gereformeerden in Hallum komend jaar bijeenkomsten houden om de jeugd weer terug naar de kerk te krijgen. Dat heeft de protestantse gemeente Mariëngaarde maandag bekendgemaakt. Het gaat om een nieuwe opzet van de jeugddiensten in Hallum.

Sportdinsdag, 30 december 2003

Wandelen door historie wielersport

Surhuisterveen - Andries en Emi Nieuwenhuis, Joop Atsma en Durk en Jan Steensma. Bekende namen uit het wielrennen die ‘hun’ Surhuisterveen als wielerdorp op de kaart hebben gezet. Maandag kwam daar min of meer een naam bij: Geert Knol. Hij is het brein achter de prestigieuze tentoonstelling over de Nederlandse wielergeschiedenis die maandag in Surhuisterveen geopend werd door oud-wielertopper Hennie Kuiper.

Weerdinsdag, 30 december 2003

Kouder

Vanmiddag is het bewolkt en af en toe valt er wat lichte (winterse) neerslag. Vannacht zakt het kwik tot rond -1 of -2 graden. Morgen is het droog en af en toe komt de zon tevoorschijn. Het wordt kouder met maxima rond 2 graden en ook de jaarwisseling verloopt koud.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties