Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 30 december 2002.

Achtergrondmaandag, 30 december 2002

Rusland erkent probleem van mensenhandel

Rusland is één van de landen die zwaar te kampen hebben met problemen inzake mensenhandel.

Bijschriftmaandag, 30 december 2002

Open de deur

Deuren en poorten spelen een grote rol in het boek Openbaring.

Cultuurmaandag, 30 december 2002

Levendige en speelse jaarafsluiting

Het is altijd weer boeiend om Jarmo Hoogendijk te horen spelen op zijn trompet en zondag zelfs op bugel. Zeker wanneer hij deel uitmaakt van een septet dat zulke sprankelende en muzikale jazz speelt als de groep rond de Azerbeidjaanse pianiste Amina Figarova.

Hoofdartikelmaandag, 30 december 2002

Onbehagen uit onlust en verlies…

Het begrip ‘onbehagen’ heeft in 2002 een grote rol gespeeld. Wat er mee bedoeld wordt, verschilt nogal. Zo waren er politici die vinden dat het onbehagen van veel burgers niet meer is dan het gevoel dat een verwend kind heeft als het zijn zin niet krijgt.

Regiomaandag, 30 december 2002

Waddenclub blijft grootste van Fryslân

Leeuwarden – De Waddenvereniging is ook dit jaar de grootste natuurorganisatie van Fryslân. De vereniging is in 2002 met vijfhonderd leden gegroeid naar 51.900.

Regiomaandag, 30 december 2002

Laatste dagen van 2002 worden vooral nat en glibberig

Leeuwarden – Heel Fryslân krijgt de komende dagen te maken met hoog water. De voorspellingen voor de laatste dagen van dit jaar en de eerste van het volgende zijn zeer nat. Tijdens de jaarwisseling en op nieuwjaarsdag is er bovendien grote kans op gladheid.

Regiomaandag, 30 december 2002

Pleatsen kijken langs wegen van het Bildt

Nieuwebildtzijl – Apeldoorn, Noord-Holland en Fryslân natuurlijk. Overal vandaan komen de bezoekers van de ‘lichtroute’ die vanavond voor het laatst in het Bildt gehouden wordt. Voor de tweede maal zijn zo’n honderdvijftig boerderijen in de gemeente verlicht en in het donker te bezichtigen langs een speciale route.

Regiomaandag, 30 december 2002

Vuurwerk voor 80 euro: ‘krankzinnig’

Leeuwarden - Hij kan er nog niet helemaal bij: staat hij hier echt met een pakket vuurwerk ter waarde van 80 Euro? De vader van de 11-jarige Adriaan Doornbos uit Leeuwarden noemt het ‘krankzinnig’. ,,Ik heb het idee dat ik nu in euro’s betaal, wat ik anders in guldens besteedde.’’ Het vuurwerk dat in de tas zit, is weliswaar voor meerdere families, maar pa Doornbos is geschrokken van het totaalbedrag. Hij gaat thuis nog wel even narekenen of de nota klopt.

Regiomaandag, 30 december 2002

‘Geen kwaad over de Gaasterlanders’

Balk - ,,Ik heb nooit gemerkt dat we Hollanders waren. De mensen in Gaasterland hebben ons gastvrij ontvangen. We hebben er een geweldige tijd gehad.’’

Geloof & Kerkmaandag, 30 december 2002

Bidden in verscheidenheid

Leeuwarden - In minstens 150 plaatsen en in een veelvoud van kerken in Nederland wordt de Gebedsweek voor de Eenheid van de christenen (18-25 januari) gehouden. Bidden voor de eenheid is een oecumenische traditie. Maar is het langzamerhand niet bidden tegen beter weten in? Is er niet weinig over van de eenheidsidealen van de vorige eeuw?

Geloof & Kerkmaandag, 30 december 2002

‘We zitten propvol hoop in Brazilië’

Pater Jildert van Balen, afkomstig uit Wytgaard, werkt al zo’n 35 jaar in Brazilië. Hij geeft leiding aan een parochie van een kleine 100.000 leden in de stad Belo Horizonte, 600 kilometer bij Săo Paolo vandaan. Regelmatig stuurt hij een ‘bericht’ naar Nederland.

Sportmaandag, 30 december 2002

Junior Nijenhuis plaatst zich nu al voor WK sprint

Heerenveen - Hij is pas 18 jaar oud en op papier nog junior, maar toch mag Beorn Nijenhuis op 18 en 19 januari in Calgary meedoen aan de wereldkampioenschappen sprint. De Heerenveense schaatser won afgelopen weekeinde in zijn woonplaats de selectiewedstrijd.

Sportmaandag, 30 december 2002

Er zit weer muziek in ijshockey van Flyers

Heerenveen – Formido Flyers begint komend weekeinde tegen Amsterdam met een goed gevoel aan de competitie. Ondanks de dubbele nederlaag in het slotweekeinde van de bonusronde bood met name het verlies zondagavond tegen regerend landskampioen Boretti Tigers uit Amsterdam het team zoveel soelaas. Iedereen was het er over eens: er zit weer muziek in het Friese ijshockeyteam.

Sportmaandag, 30 december 2002

Negen uur in trein voor training

Marrum – Het was zaterdagmorgen vroeg op voor de Marokkaan Jamal Baligha. Samen met zijn landgenoot Mohammed Labanisa en de Somaliër Aden Yusef Farah stapten ze in hun woonplaats Rijswijk om twintig voor zeven op de trein.

Weermaandag, 30 december 2002

Sneeuw

Vanavond en vannacht is het bewolkt met mogelijk wat sneeuw. Het kwik zakt tot ongeveer -2 graden, bij een matige tot krachtige oostenwind. Sneeuw kan er morgen ook vallen, bij een maximumtemperatuur van -1 en een matige tot krachtige wind uit het oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties