Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 november 2017.

Economiedonderdag, 30 november 2017

Cadeauartikelen en een praatje bij De Brug

Heerenveen - Kinderbijbels blijven bij Boekhuis De Brug populair, net als die voor volwassenen. Nu, 35 jaar na het ontstaan van de christelijke boekwinkel, is er een groot assortiment aan cadeauartikelen. ,,Aan de koffietafel is altijd ruimte voor een gesprek.”

Hoofdartikeldonderdag, 30 november 2017

Zoektocht naar een nieuwe bestuursvorm

Burgers meer en beter betrekken bij het bestuur: het is een diepe wens van veel politici en bestuurders. De vraag is echter altijd: hoe? Hoe krijgt men burgers en inwoners van een dorp, stad of gemeente zo ver dat die zich actief inzetten voor, of meedenken met, het bestuur van hun dorp, stad of gemeente?

Regiodonderdag, 30 november 2017

Zorgen in stad over gevolgen extra treinen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden heeft nog geen concrete plannen om verkeersoverlast in het oosten van de stad aan te pakken als er vanaf 2019 meer treinen gaan rijden tussen Groningen en Leeuwarden. Nu rijden er drie treinen per uur naar Groningen en vice versa, vanaf 2019 worden dat er vier. Dat betekent ook dat de overgangen bij de Schrans, de Oostergoweg, Achter de Hoven en de Pieter Stuyvesantweg acht keer per uur dichtgaan in plaats van zes keer. Al deze vier overgangen zijn normaal gesproken al knelpunten in de stad, maar met name de overgang bij de Pieter Stuyvesantweg levert al sinds jaren grote problemen op. Ondanks alle verkeersmaatregelen die de laatste jaren genomen zijn, loopt het verkeer daar dagelijks vast.

Regiodonderdag, 30 november 2017

Fries onderwijs: van pjut tot promovendus

Leeuwarden - Ruim 250 betrokkenen uit het Friese onderwijsveld ontmoetten elkaar gisteren tijdens de eerste Friese onderwijsdag. Aandachtspunt was de aansluiting tussen de verschillende onderwijsniveaus.

Regiodonderdag, 30 november 2017

Nieuwe school voor tieners in Sneek

Sneek - De stichting Nieuw Onderwijs Sneek (NOS) werkt aan de oprichting van een tienerschool voor kinderen tussen tien en veertien jaar. De school, die al volgend schooljaar moet openen, moet plaats bieden aan leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs.

Sportdonderdag, 30 november 2017

Booy is terug, maar de cirkel is nog niet rond

Het voetballen op straat, het spelen met zijn vrienden in Leeuwarden, met als voertaal het Stadsfries. Het zijn dingen die de in Leeuwarden geboren Foeke Booy (55) in een ver verleden volop deed. Nu, ruim 33 jaar nadat hij als speler vertrok bij SC Cambuur, keert hij als technisch manager terug op het oude nest. ,,Ik kreeg net de vraag of daarmee de cirkel rond is. Dat vind ik niet, want dat klinkt zo definitief. Alsof dit het laatste is wat ik ooit ga doen. Dat weet ik namelijk niet. Maar ik ben wel van plan hier een poosje te blijven zitten.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties