Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 november 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 30 november 2013

Adventslied spreekt van de verwachting

Advent, de tijd van het komen, is een bijzondere tijd. Vanouds is het een tijd van inkeer, van voorbereiding. Alle eeuwen door hebben christenen op eigen wijze invulling gegeven aan de vier weken voor kerst. Die diversiteit komt onder meer tot uitdrukking in de adventsliederen. Cirkelend rond het centrale thema van de komst van Jezus hebben lieddichters uiting gegeven aan wat voor hen belangrijk is.

Regiozaterdag, 30 november 2013

Brandweer minder vaak in actie gekomen

Leeuwarden | De Nederlandse brandweer heeft vorig jaar minder vaak hoeven uitrukken dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt.De brandweer kreeg 142.000 meldingen binnen, een daling van 9 procent ten opzichte van 2011. In 96.000 gevallen ging het om een brandmelding en 46.000 keer om andere vormen van hulpverlening, zoals assistentie bij verkeersongevallen. Het totale aantalIn Fryslân moest de brandweer vorig jaar 3256 keer uitrukken. 1964 meldingen daarvan bleken loos alarm. De meeste meldingen betrof een buitenbrand (642 keer). In 493 keer van de gevallen ging het om een binnenbrand en 157 maal betrof het een schoorsteenbrand.Het aantal mensen dat door brand om het leven kwam, nam vorig jaar wel toe. Door branden waren er 72 dodelijke slachtoffers te betreuren, negen meer dan in 2011. Van deze slachtoffers kwamen er 28 om bij woningbranden. Het CBS heeft niet per provincie het aantal dodelijke slachtoffers weergegeven.Het aantal dodelijke slachtoffers bij verkeersongevallen en andere incidenten waarbij brandweerlieden te hulp moesten schieten, is wel afgenomen. Vorig jaar overleden 541 mensen aan de gevolgen van een ongeval, dat waren er 62 minder dan in 2011.

Regiozaterdag, 30 november 2013

Ook de klant bepaalt wat Katrein verkoopt

Piety van der Veer-Sterk (28) uit Sneek is juf en onderneemster. Dat laatste had ze nooit gedacht. Tot ze ‘ineens’ de sleutel van haar winkelpand in handen had.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Eenvoudig avondje voor Unis Flyers in beker

Heerenveen | De ijshockeyers van Unis Flyers hebben gisteravond in Thialf de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi eenvoudig gewonnen van het talententeam van de ijshockeybond. Het werd 11-0 (5-0, 4-0 en 2-0) voor Heerenveen. Levi Houkes werd topscorer met drie treffers; in elke periode één. Kevin Bruijsten en Joey Oosterveld waren beiden goed voor twee treffers. Morgenavond is de return in Eindhoven en bij winst plaatst Flyers zich voor de halve finales.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Vrouwen Heerenveen verliezen van Twente

Heerenveen | De vrouwen van sc Heerenveen liepen gisteravond in de BeNe-League tegen de vierde nederlaag aan. Op sportpark Skoatterwâld was regerend landskampioen en koploper FC Twente met 1-3 te sterk. Halverwege de wedstrijd leidde de Enschedese formatie al met 0-1 door Ellen Jansen. Marlous Pieëte verdubbelde de score, waarna Sneker Sherida Spitse uit een vrije trap 0-3 scoorde. Een kwartier voor tijd deed Yvonne Ploeg namens de thuisclub nog wat terug.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Finnbogason nog niet fit, Eikrem keert terug in basis

Heerenveen | Alfred Finnbogason ontbreekt vanavond bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De IJslandse topscorer ondervindt nog te veel hinder van zijn spierblessure om te kunnen spelen. Hij zal in de spits worden vervangen door Luciano Slagveer, omdat Uche Nwofor (enkel) en Samir Fazli (knie) vanwege blessures ook al niet inzetbaar zijn. Magnus Eikrem vervangt op het middenveld waarschijnlijk de geschorste aanvoerder Joey van den Berg.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Schmidt heeft z’n vleugels bij Go Ahead Eagles uitgeslagen

Deventer | Twee mensen zullen Doke Schmidt vanavond bij zijn terugkeer in het Abe Lenstra stadion met buitengewone aandacht volgen. Dat zijn z’n ouders die een seizoenkaart hebben bij sc Heerenveen, maar ditmaal heel nadrukkelijk door een roodgele bril zullen kijken. De bij Heerenveen geschoolde 21-jarige Friese verdediger heeft zijn vleugels uitgeslagen en is dit seizoen op huurbasis een vaste waarde geworden in het shirt van Go Ahead Eagles.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Bijker ontbreekt in Arnhem, Hemmen is een vraagteken

Leeuwarden | Het is nog onduidelijk wie morgenmiddag namens SC Cambuur de aanval moet leiden tegen koploper Vitesse. In de uitwedstrijd in het Gelredome moeten de Leeuwarders het mogelijk zonder spits Michiel Hemmen doen. Hij kampt met knieklachten en geldt als een vraagteken. Vandaag zal na de laatste training meer bekend worden over zijn inzetbaarheid. Linksback Lucas Bijker (enkel) ontbreekt sowieso. Doelman Leonard Nienhuis is weer beschikbaar na afwezigheid door overlijden van zijn moeder.

Sportzaterdag, 30 november 2013

Cambuur en Tighadouini: oude liefde roest niet

Arnhem | Het zou een mooi cadeau zijn voor de vandaag 21 jaar geworden Adnane Tighadouini: een plaats in de selectie van Vitesse voor het treffen met Cambuur, morgen in Arnhem. Het is een weerzien met de club waar hij vorig seizoen als huurling succesvol was. Zo succesvol zelfs dat de Leeuwarders nog altijd azen op nieuwe verhuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties