Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 november 2010.

Economiedinsdag, 30 november 2010

Snel strengere regels voor hypotheken

Den Haag - Binnen twee maanden liggen er nieuwe, strengere regels voor de verstrekking van hypotheken. Minister De Jager van Financiën geeft de banken tot 1 februari de tijd om die regels zelf op te stellen. Eind januari bekijkt hij wat er op tafel ligt en beslist hij in overleg met de Tweede Kamer hoe de regels worden ingevoerd.

Economiedinsdag, 30 november 2010

NVM: merk boerderij aan als ‘plattelandswoning’

Nieuwegein - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) wil dat er snel een einde komt aan de nijpende leegstand van voormalige boerderijen. Deze woningen zijn nu vaak onverkoopbaar, omdat een boerderij een bedrijfswoning is waar alleen mensen mogen wonen die er ook werken.

Hoofdartikeldinsdag, 30 november 2010

De natuur...

De natuur staat volop in het nieuws. Het nieuwe kabinet maakt haast met invoering van maatregelen, met een gezwindheid die doet denken dat Rutte en zijn ploeg zo snel mogelijk zo veel mogelijk wil veranderen.

Regiodinsdag, 30 november 2010

De meeste ijsbanen in Fryslân gaan vandaag en morgen open

Sneek - Op een groot aantal Friese ijsbanen kan vanaf vandaag of morgen worden geschaatst. Gisteren was de ijsdikte tussen de drie en vierenhalve centimeter. Verwachting is dat het na afgelopen nacht is aangedikt tot zeven centimeter, waardoor het op de ijsbanen sterk genoeg is voor schaatsers. De verschillen per ijsbaan zijn wel groot, afhankelijk van de ligging, de diepte van het water en methodes die worden gebruikt.

Regiodinsdag, 30 november 2010

Speelsteden in spanning om beslissing FIFA

Heerenveen - Heerenveen, Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Eindhoven wachten in spanning op aanstaande donderdag. Dan besluit de FIFA of Nederland en België gastland worden voor het WK voetbal in 2018. Als dat gebeurt, staan de aangewezen speelsteden voor hoge kosten.

Regiodinsdag, 30 november 2010

‘Meer actie voor Fries op mbo’

Drachten - Het Fries moet in Fryslân een verplicht vak worden op alle mbo’s. Dat stelt de Feriening Frysk Underwiis (FFU) al jaren, maar wijst Gedeputeerde Staten er nu weer op. De provincie zou er te weinig actie voor ondernemen.

Regiodinsdag, 30 november 2010

Heffing teruggestort, toch juichen corporaties niet

Sneek/Buitenpost - Het geld van de Vogelaarheffing krijgen ze waarschijnlijk terug. De Friese woningcorporaties staan desondanks nog niet te juichen. Over een paar jaar wacht hun namelijk een nog grotere aderlating: de huurtoeslagheffing.

Regiodinsdag, 30 november 2010

‘Kans op redding Cambuur is groot’

Leeuwarden - Voetbalclub SC Cambuur maakt een goede kans om uit de problemen te komen, vooral door de inzet van het gemeentebestuur. Dat zegt Frank van den Wall Bake - deskundige op het gebied van de financiële situatie van betaald voetbalclubs en een autoriteit in sportmarketing.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 november 2010

Kloof tussen religies in Soedan is heel diep

Khartoem - In januari beslist de bevolking van Zuid-Soedan over autonomie van het olierijke, voornamelijk christelijke, zuiden. Het is echter de vraag of het (moslim)regime in Khartoem het zover laat komen. Martin Jansen belicht hoe de tegenstellingen tussen Noord- en Zuid-Soedan zijn gegroeid.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 november 2010

Is de kerk stervende?

‘De kerk is dood, leve de Koning.’ ‘Laten we zwijgen over de kerk en het weer over God hebben.’ Onderzoeken laten de gestage teruggang zien van leden van de katholieke kerk en de grote protestantse fusiekerk, waarin men de PvdA-truc hanteert om minder verlies dan verwacht als winst te omarmen (‘Het ledenverlies neemt de afgelopen jaren licht af!’) Als ik kijk naar de kerkgebouwen die worden afgebroken of worden ingericht als kantoor, woonruimte of gezellige buurtruimte, dan bekruipt mij het gevoel dat ze gelijk hebben. Het loopt af met het geloof. Er zijn meer afhakers dan aanhakers.

Sportdinsdag, 30 november 2010

Een jaar zonder ‘Schaatsseizoen’-boek? Ondenkbaar

Er zijn sportjournalisten die het de ‘schaatsbijbel’ noemen. En dat is zo’n gekke naam nog niet voor het boek Schaatsseizoen, dat jaarlijks verschijnt bij de start van weer een nieuwe jaargang van het langebaanrijden, shorttrack en marathonschaatsen. Anno 2010 is het niet anders. Jaargang nummertje 38 is het alweer. Maar hetzelfde was het tot nu toe nooit. Ook dit keer niet. Een ding blijft echter: dat het voor de échte schaatsliefhebber een onmisbaar iets is. Jaar in, jaar uit.

Sportdinsdag, 30 november 2010

Heerenveen oefent tegen AFC en FC Utrecht

Heerenveen - Sportclub Heerenveen speelt tijdens het trainingskamp in de Portugese Algarve oefenwedstrijden tegen zondag topklasser AFC uit Amsterdam en eredivisionist FC Utrecht.

Sportdinsdag, 30 november 2010

Start nieuw voetbalseizoen in eerste weekeinde augustus

Zeist - Het nieuwe voetbalseizoen in de ere- en de eerste divisie begint in het eerste weekeinde van augustus 2011.

Sportdinsdag, 30 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties