Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 november 2005.

Bijschriftwoensdag, 30 november 2005

Een zaaier ging uit om te zaaien

Gods kinderen zijn als het zaad. Verborgen liggen we in de aarde.

Cultuurwoensdag, 30 november 2005

Annie, een echte familiemusical

De musical Annie beleefde in 1977 op Broadway in New York zijn première en het roodharige meisje heeft daarna de wereld veroverd. De basis van deze musical is een strip uit de jaren twintig, die voor het eerst werd verfilmd in 1932. In 1981 werd de musical verfilmd.

Cultuurwoensdag, 30 november 2005

Deelcollecties Friese musea geïnventariseerd

Leeuwarden - De inventarisatie van de deelcollecties van 71 Friese musea is deze maand afgerond. Dat heeft de Museumfederatie Fryslân gemeld.

Economiewoensdag, 30 november 2005

Betrokken Noorderlingen bij Kwantum

Dokkum – Hij werd overstelpt met reacties, vestigingsmanager Henk de Jong (31) van de nieuwe vestiging van Kwantum in Dokkum. Driehonderd aanmeldingen voor zestien functies. ,,De mentaliteit van de sollicitanten sprak me heel erg aan’’, zegt De Jong. ,,Gedreven en flexibel. ‘Bel maar wanneer je me nodig hebt’, zeiden ze.’’

Economiewoensdag, 30 november 2005

Brandbrief energie

Groningen – De werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord heeft een brandbrief geschreven aan minister Brinkhorst. De noordelijke werkgevers maken zich grote zorgen over de gevolgen van de hoge energieprijzen voor de concurrentiepositie van een groot aantal bedrijven in Noord-Nederland. Volgens de werkgevers zijn de stroomprijzen in de industrie in andere landen van de Europese Unie aanzienlijk lager dan die in Nederland.

Hoofdartikelwoensdag, 30 november 2005

Vertrouwen…

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, ook in Europa. De Europese burgers hebben weinig fiducie in hun bestuurders. Dat is pijnlijk duidelijk geworden in de referenda over de Europese Grondwet. Te lang heeft Brussel over de hoofden van de mensen heen geregeerd en de burgers betutteld, zo wil de heersende opinie.

Regiowoensdag, 30 november 2005

Jeffrey mist hoofdprijs tv-quiz op een haar na

Vlieland – Vlieland hing massaal voor de buis, afgelopen zondag. Een van de eilandbewoners, de dertienjarige Jeffrey, deed mee aan de finale van de Achmea Kennis Quiz , een programma op RTL 4dat wordt gepresenteerd door Chazia Mourali.

Regiowoensdag, 30 november 2005

‘Schade visserij is nog te compenseren’

Groningen - Visserij bedreigt over de hele wereld de biodiversiteit van de zee. Overal gaat de mariene habitat achteruit. Maar het is nog steeds niet te laat om deze achteruitgang tegen te gaan, zegt hoogleraar Mariene Biologie Wim Wolff van de Rijksuniversiteit Groningen.

Regiowoensdag, 30 november 2005

Rol jeugd in dorp neemt af

Workum – Jongeren zijn amper betrokken bij het wel en wee van hun dorp. Hun rol neemt af. Ze zonderen zich af en verblijven in keten en caravans. Dorpsbewoners laten de jongeren daar met rust, waardoor er een steeds grotere afstand ontstaat tussen het dorp en de jongeren. Problemen met alcoholgebruik en vandalisme worden niet of nauwelijks benoemd.

Regiowoensdag, 30 november 2005

Dantumadeel wil holle kiezen vullen

Broeksterwoude – De belangstelling bij Dantumadelers om een huis te zetten op een onbebouwd perceel in het dorp, is tanende. Dit jaar hebben slechts twee mensen een aanvraag ingediend voor het bebouwen van een ‘open gat’.

Regiowoensdag, 30 november 2005

Boerenprotest tegen plannen Hornstermeer

Joure – Met vijftig tractoren hebben de boeren uit de Haskerveenpolder vanochtend geprotesteerd tegen de plannen van de gemeenteraad van Skarsterlân voor hun gebied. Ze zijn bang dat hun bedrijven in de knel komen.De actie voor het gemeentehuis duurde een half uur. De boeren hadden spandoeken meegenomen en een petitie voor wethouder Hylkema. ,,We zijn tegen het Hornstermeer in de Haskerveenpolder. Nu en straks,” zegt Bertus van der Zijl van LTO-Noord in Skarsterlân. Hij heeft de actie van vanochtend georganiseerd. Vanavond neemt de gemeenteraad een beslissing over de Integrale Visie Skarsterlân-Heerenveen, en daarmee ook over de toekomstige inrichting van de Haskerveenpolder. De boeren zijn duidelijk niet gerust op de afloop.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 november 2005

Vooruitblik op 9de assemblee Wereldraad

Leeuwarden – De Raad van Kerken in Nederland, Oikos en de Friese Raad van Kerken houden op 27 januari in Meppel een bijeenkomst waarin wordt vooruitgeblikt op de negende Assemblee van de Wereldraad van Kerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 november 2005

Studie naar jongeren en oecumene

Leeuwarden - De Raad van Kerken in Friesland laat een onderzoek verrichten naar de mate waarin oecumene ‘leeft’ onder jongeren. Dinsdag gaf het kerkenplatform daarvoor goedkeuring. Mede aanleiding voor het onderzoek is het succes van jeugdkerken en interkerkelijk jeugdinitiatieven.

Sportwoensdag, 30 november 2005

Aris toont tekenen van herstel

Leeuwarden – ,,Het kwartje moest een keer vallen.’’ Aris-coach André Roorda was dinsdagavond ondanks de bekernederlaag tegen EiffelTowers tevreden over het spel van zijn team. Na enkele praatsessies waarin harde woorden vielen lijkt het team op de goede weg. ,,Wat we tot nu toe zagen was jongensbasketbal, dit was mannenbasketbal.’’

Sportwoensdag, 30 november 2005

Bierling ten onder tegen naamgenoot

Leeuwarden – Bierling de Schepper heeft dinsdagavond in de nationale competitie driebanden groot tweede divisie haar meerdere moeten erkennen in naamgenoot Bierling Steenwijk. In de Friesche Club in Leeuwarden werd het 2-6.

Sportwoensdag, 30 november 2005

Nieuwe grasmat ligt er eind deze week

Heerenveen – In het Abe Lenstrastadion zijn woensdagochtend de werkzaamheden voor een nieuwe grasmat begonnen.

Sportwoensdag, 30 november 2005

Kijkoperatie voor doelman Waterman

Heerenveen - Doelman Boy Waterman van Sportclub Heerenveen ondergaat eind volgende week een kijkoperatie om duidelijkheid te krijgen over de ernst van zijn knieblessure. Die liep hij op zondag 20 november in het met 1-2 gewonnen uitduel tegen Sparta Rotterdam op.

Weerwoensdag, 30 november 2005

Zon en een bui


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties