Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 januari 2010.

Cultuurzaterdag, 30 januari 2010

Veel animo voor koorfestival Emmeloord

Emmeloord - Voor het koorfestival Stem-up in Bant is veel belangstelling. Voor het evenement hebben zich zestien koren aangemeld, terwijl er aanvankelijk plaats was voor tien. Vanwege de grote animo heeft Stichting Emmeloord Muziek Promotie besloten het festival uit te breiden en alle zestien koren mee te laten doen.

Cultuurzaterdag, 30 januari 2010

Grote boekenverkoop in Jacobijner Kerk

Leeuwarden - Boekwinkelketen Selexyz houdt volgende week voor de derde keer een grootschalige boekenverkoop. Drie dagen lang worden op veertien locaties in Nederland duizenden afgeprijsde boeken verkocht.

Economiezaterdag, 30 januari 2010

ING: landbouw herstelt in 2010

Amsterdam - De agrarische sector veert weer een beetje op na het moeilijke jaar 2009. De waarde van de totale agrarische productie in Nederland groeit dit jaar met 4 procent doordat de vraag wereldwijd opleeft. Dit stelt het Economisch Bureau van ING.

Hoofdartikelzaterdag, 30 januari 2010

Internet, kerk....

Het is niet moeilijk om een paar keer per week een avond lang op het internet te surfen naar webpagina’s die gaan over God, geloven, theologie, gemeentestichting, pastoraat, dogmatiek of persoonlijke geloofsgetuigenissen. Vele tienduizenden pagina’s op het wereldwijde web gaan er over. Van professioneel gemaakte - soms zelfs gelikte - pagina’s, discussiesites tussen predikanten, preken en bijbelstudies tot en met povere pogingen van een amateur die zijn eigen geloofswereld probeert te scheppen.

Regiozaterdag, 30 januari 2010

Het geloof in de Nederduitse regio is groot

Groningen - Samenwerking tussen Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland heeft alleen zin als de regio’s elkaar aanvullen en elkaar niet beconcurreren. Die boodschap gaven de economisch geografen Andrés Rodríguez-Pose en Philip McCann gisteren de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland mee.

Regiozaterdag, 30 januari 2010

‘Kaalslag dorpswinkels is nog niet voorbij’

Leeuwarden - Het sluiten van kleine supermarkten gaat nog wel een tijdje door in Fryslân. Alleen betaalbare en bereikbare dorpswinkels overleven.

Regiozaterdag, 30 januari 2010

Gemeenten: we betalen de scholen genoeg

Leeuwarden - De Friese gemeenten zijn het oneens met de onderzoeksresultaten van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Daaruit zou blijken dat veel rijksgeld dat bedoeld is voor onderhoud aan scholen, in de algemene gemeentepot terecht komt. ,,We geven juist méér uit aan onderwijs dan voorheen. De cijfers kloppen niet.”

Regiozaterdag, 30 januari 2010

Critici in Nijefurd zijn vol passie en een beetje stout

Sneek - ,,Ik moet zeggen, de gemeente Nijefurd heeft een bloeiend verenigingsleven”, verzuchtte het Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks gistermiddag, halverwege de openbare hoorzitting over de gemeentelijke herindeling in de Zuidwesthoek. Van Gent had net de zevende inspreker aangehoord en maakte zich op voor nummer acht: Arnaud Kiers uit Koudum, insprekend namens Senatus Populusque Nijefurdia (i.o.).

Geloof & Kerkzaterdag, 30 januari 2010

Ga niet voor een onenightstand

Hilversum - Ruim veertig professionals in christelijk kinder- en jongerenwerk vanuit kerken en organisaties waren deze week in Hilversum bijeen voor een INNOV8 ontmoeting. De Evangelische Alliantie (EA) stuurt het netwerk INNOV8 aan. Het thema was dit keer ‘Wie is de postmoderne jongere? En hoe communiceer ik met hem of haar?’ Een van de conclusies: ga niet voor een onenightstand.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 januari 2010

Liberaal protestant zonder missiedrang zwaait af

Groningen - Forse verschuivingen maakte hij mee, de afgelopen twintig jaar. En persoonlijk veranderde prof. dr. Jan N. Bremmer ook: hij schoof op van orthodox naar liberaal protestant. Gisteren nam de hoogleraar afscheid van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Sportzaterdag, 30 januari 2010

Menzo wil in Leeuwarden blijven

Leeuwarden - Stanley Menzo wil ook komend seizoen trainer zijn van Cambuur. Het contract van de oefenmeester loopt na dit seizoen af, maar de oud-doelman staat open voor een verlenging van dat contract. ,,Ik wil graag blijven, ik heb het naar mijn zin hier. De ambities van mij en de club lopen parallel, we willen allebei omhoog. Maar er komt veel meer bij kijken”, aldus Menzo. De trainer zal op korte termijn met directeur Alex Pama om de tafel gaan om te praten over een contractverlenging bij de Leeuwarder eerstedivisionist.

Sportzaterdag, 30 januari 2010

Kromkamp: ik heb te weinig vrienden in peloton gemaakt

Techendorf - Martijn Kromkamp staat aan het eind van deze winter al weer op straat. De marathonschaatser uit Heerenveen kreeg deze week op de Weissensee te horen dat zijn contract met het sponsorteam Groen Talent niet wordt verlengd. Kromkamp kan alleen maar gissen waarom er al na een jaar een einde komt aan de overeenkomst. ,,Ik heb te weinig vrienden gemaakt in het peloton, omdat ik altijd alleen maar wil winnen.”

Sportzaterdag, 30 januari 2010

Meye bij Cambuur van ene uiterste in het andere

Leeuwarden - Van het ene uiterste in het andere. Zo kunnen de afgelopen dagen voor Geoffrey Meye het best omschreven worden. Want van speler van een laagvlieger die failliet gaat, werd Meye binnen een dag speler van een hoogvlieger die nog wél toekomst heeft. Oftewel: van zieltogend HFC Haarlem naar titelpretendent SC Cambuur. ,,Erg dubbel’’, aldus Meye. ,,Het is snel gegaan.’’

Sportzaterdag, 30 januari 2010

HZ&PC geniet van eerste NK junioren

Heerenveen - Ze hebben er welgeteld 79 jaar op moeten wachten, maar dezer dagen worden er eindelijk eens nationale juniorenkampioenschappen korte baan onder de vlag van de Heerenveense Zwem- en Poloclub gehouden. Het eigen Sportstad-wedstrijdbad is vanaf gisteren tot morgen het domein van zwemtalenten uit het hele land. Op de openingsdag wees er weinig in de Friese heksenketel op dat zwemmen een individuele sport is.

Sportzaterdag, 30 januari 2010

Heerenveen kan eindelijk beschikken over ‘Cruijff’

Heerenveen - Ruim twintig jaar geleden vatte de toenmalige voorzitter Riemer van der Velde het plan op om Johan Cruijff als trainer naar sc Heerenveen te halen. De legendarische nummer veertien was gecharmeerd, maar koos in 1988 voor Barcelona. Nu, bijna 22 jaar later, heeft de club met Filip Djuricic zijn eigen ‘Cruijffie’. De Servische jeugdinternational viert vandaag zijn achttiende verjaardag en mag eindelijk de wei in om zijn kunsten te vertonen.

Sportzaterdag, 30 januari 2010

Cambuur: geen bloemen en geen punten

Eindhoven - ‘Niet best’. Ondanks de 1-0 zege was dat vorige week de slotconclusie na de wedstrijd van Cambuur tegen Veendam. Natuurlijk gaat het om de punten en niet om het spel. Maar het is pas écht ‘niet best’ als ook die punten achterwege blijven. Zoals gisteren


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties