Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 januari 2004.

Bijschriftvrijdag, 30 januari 2004

Vijandsliefde

Iedereen die wel eens bezoeken aflegt, weet hoe moeilijk het is naar onvriendelijke en ondankbare mensen toe te gaan.

Cultuurvrijdag, 30 januari 2004

Broodje met cultureel beleg

Het zag er aanvankelijk niet erg ontbijtachtig uit. Het leek meer een groot bruin café, donderdagochtend in De Harmonie in Leeuwarden. Ronde tafeltjes waaraan mensen koffie zaten te drinken en een stamtafel waaraan de vaste gasten zaten. Anneke Douma, Foppe de Haan, Kees ’t Hart, Jos Thie, Henk Kroes, Youp van ’t Hek en Geart de Vries.

Hoofdartikelvrijdag, 30 januari 2004

Een sleets merk…

‘De VVD is bezig een wat sleets merk te worden’, zo betitelde staatsecretaris Rutte, coming man in de VVD, zijn partij in een toespraak in Amsterdam. Het imago zou te eenzijdig zijn, met nadruk op financiële degelijkheid en veiligheid. De partij is echter ook sociaal, vindt hij.

Regiovrijdag, 30 januari 2004

Bouwvergunning kost veel

Groningen – Het aanvragen van een bouwvergunning is in Fryslân de afgelopen tien jaar aanzienlijk duurder geworden. In sommige gemeenten zijn de legeskosten in 2004 twee keer zo hoog als in 1994. Gemiddeld is het aanvragen van een bouwvergunning voor een bouwwerk in Fryslân met 38 procent gestegen.

Regiovrijdag, 30 januari 2004

‘Niet méér kanker bij mast’

Tjerkgaast – Bij omwonenden van de zendmast in Spannenburg komt niet meer kanker voor dan in andere delen van het land. Dit stelt de GGD na een vergelijkend onderzoek met landelijke gegevens over de periode 1989 en 1998. De gemeente wil dat de GGD doorgaat met onderzoeken.

Regiovrijdag, 30 januari 2004

‘Schapen op Skylge is het ei van Columbus’

Terschelling - Staatsbosbeheer op Terschelling ziet wel wat in het idee van inwoners van Oosterend de vergrassing van de duinen tegen te gaan met een kudde schapen.

Regiovrijdag, 30 januari 2004

Hele Noorden schaart zich achter Fryslân

Leeuwarden – Het Noorden is eensgezind over uitgeprocedeerde asielzoekers: het pardon moet ruimer, niemand mag op straat belanden. Dat standpunt nemen de Friese gemeenten in. Groningen en Drenthe sluiten zich aan.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 januari 2004

Psalm 1 in het Grunnings

Zevenhuizen – Psalm 1 vertalen in het Gronings: dat is dit jaar het onderwerp van de vertaalwedstrijd van de Liudgerstichten in Zevenhuizen (Westerkwartier). De stichting ontplooit een reeks aan activiteiten op het gebied van geloof en kerk in de Groninger streektaal. Het grootste project is de vertaling van de gehele bijbel in het Grunnings.

Sportvrijdag, 30 januari 2004

Fries succes in slotcriterium

Techendorf - Bertjan van der Veen heeft laten zien dat hij één van de grote favorieten is voor de Alternatieve Elfstedentocht van zaterdag De marathonschaatser uit Joure won donderdagmiddag het criterium op de Weissensee. Jeroen de Vries uit Sint Nicolaasga maakte met zijn tweede plek het Friese succes compleet. Bij de dames ging de zege naar Linda Verdouw.

Sportvrijdag, 30 januari 2004

Botsing op Midwintercup wordt speler fataal

Veenwouden – André Hoeksma (26) uit Veenwouden, speler van de voetbalclub Friese Boys uit Kollumerzwaag is donderdag in het Academisch Ziekenhuis in Groningen overleden aan de gevolgen van een ernstige hoofdblessure die hij opliep tijdens de Midwintercup in Leeuwarden. De speler van het derde elftal van Friese Boys deed mee aan dit jaarlijkse futsaltoernooi. Hij viel in het duel tegen FVC op zijn hoofd na een harde botsing met de doelman van de tegenstander en raakte buiten westen. Beide clubs trokken zich vervolgens terug uit het toernooi.

Sportvrijdag, 30 januari 2004

‘Wij moeten de verrassing kunnen worden’

Leeuwarden - Hij ging er enigszins gereserveerd naar toe, maar kwam als een tevreden mens terug. Dick de Boer denkt als trainer van Cambuur Leeuwarden met een goed gevoel terug aan het trainingskamp op Curaçao. Daar werd de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Eentje waarin Cambuur Leeuwarden volgens De Boer voor een verrassing kan zorgen: ,,Daar ben ik van overtuigd.”

Weervrijdag, 30 januari 2004

Onstuimig en zacht

Vanavond en vannacht blijft het min of meer droog met enkele opklaringen, met minimumtemperaturen van 2 graden. Morgen wordt het onstuimig en zacht weer. De temperaturen lopen op naar 9 graden en het waait vrij krachtig tot stormachtig uit het zuiden tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties