Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 oktober 2013.

Hoofdartikeldonderdag, 3 oktober 2013

Smal en plat denken over publieke omroep

Wat is de norm (of wat is het algemene): de publieke omroep of de commerciële omroep? De meest voor de hand liggende gedachte is dat de publieke omroep de algemene omroep is. Immers, alle belastingbetalers dragen bij aan de financiering; de publieke omroep is een basisvoorziening ten dienste van de hele samenleving.

Regiodonderdag, 3 oktober 2013

Drachtstervaart moest eigenlijk te snel van start

Drachten | De begroting voor het uitgraven van de Drachtstervaart moest vorig jaar te snel in elkaar worden gezet. Daardoor had de gemeente geen tijd om na te gaan of oude toezeggingen uit 1999 van energiebedrijf Nuon nog wel van kracht waren. Dat zei wethouder Ties Zweers dinsdagavond laat in de raadsvergadering, waar de gemeenteraad sprak over de financiële tegenvaller van vijf ton.

Regiodonderdag, 3 oktober 2013

Wegdromen naar Mars in Burgum

Burgum | Sinds de hele wereld wel zo’n beetje is ontdekt, onderzocht en in kaart gebracht, is de mens op zoek naar nieuwe grenzen om zijn honger naar het onbekende te stillen, zijn fascinatie voor het ontdekken te bevredigen. De mensheid wendde zich tot de ruimtevaart, die nu pakweg vijftig jaar oneindig veel ontdekkings- en ontwikkelingsmogelijkheden biedt.

Regiodonderdag, 3 oktober 2013

Nooit meer ongelukken met mestsilo’s

Makkinga | ,,Onze zoon zou de laatste moeten zijn. Daarvoor willen we ons inzetten.” De familie van de 26-jarige Mark Lemmens, die op 19 juni overleed bij een bedrijfsongeval met een mestsilo op het Buterheideveld in Makkinga wil dat er betere wet- en regelgeving komt rond mestsilo’s. Dat zei de familie gisteren in tv-programma Bynt op Omrop Fryslân.

Regiodonderdag, 3 oktober 2013

CU-fractie kiest voor Vliegbasis Leeuwarden

Leeuwarden | De ChristenUnie in de Tweede Kamer is om. Defensie mag niet snijden in de luchtmachtbasis in Leeuwarden. De werkgelegenheid in Fryslân en Leeuwarden moet behouden worden, het is beter om de bezuinigingen uit te voeren in het Noord-Brabantse Volkel.

Sportdonderdag, 3 oktober 2013

Wissmann elfde op wereldkampioenschap

Batumi | De Leeuwarder Dolf Wissmann is bij het WK schaakprobleemoplossen in Georgië als beste Nederlander geëindigd. De speler van vereniging Emanuel Lasker (Sint Jacobiparochie) werd elfde. Wissmann is de enige Nederlandse grootmeester in deze discipline en behaalde tien jaar geleden met een derde plek zijn hoogste eindklassering. Er deden dit jaar 84 schakers mee aan het toernooi waarop Wissmann halverwege de 44e stek bezette.

Sportdonderdag, 3 oktober 2013

Marit Bouwmeester op WK in de middenmoot

Rizhao | Zeilster Marit Bouwmeester (Warten) staat na vier kwalificatieraces op het WK in de olympische Laser Radial-klasse op de tiende plaats in het overall klassement. De nummer twee van de Olympische Spelen in Londen en de EK van afgelopen maand kwam in het Chinese Rizhao tot nu toe drie keer als vijfde en één keer als tiende over de finish; goed voor vijftien punten. Aan kop gaat de Belgische Evi Van Acker met zes punten, gevolgd door de Amerikaanse Paige Railey (negen).

Sportdonderdag, 3 oktober 2013

Timmermans niet verrast door vrijspraak

Volendam | De rode kaart die de Friese doelman Theo Timmermans van FC Volendam maandagavond in de competitiewedstrijd bij Jong Ajax (2-3) kreeg, is gisteren door de aanklager van de KNVB geseponeerd. De uit Garyp afkomstige doelverdediger was niet verrast door de vrijspraak. ,,Ik had niet anders verwacht en heb er eigenlijk geen moment over ingezeten. Anders had ik er niets meer van begrepen. Ik was ook stomverbaasd toen ik die rode kaart kreeg, want ik stond zeker een halve meter binnen het strafschopgebied.”

Sportdonderdag, 3 oktober 2013

Oud-Flyers-speler Nason zorgt voor ijshockeyrevolutie

Heerenveen | Michael Nason, vorig seizoen nog speler van UNIS Flyers, heeft onbedoeld voor een hoop reuring gezorgd in de Nederlandse ijshockeywereld. De Canadees (32) die al zes jaar in Nederland woont, kwam wegens een nieuw ingevoerd ‘buitenlandersquota’ van vijf spelers niet meer in aanmerking voor een verbintenis bij de Friese club. Nason ging in conclaaf met de ijshockeybond en hoopte op een uitzondering. Hij kreeg meer: dankzij dreiging met een kort geding heeft de ijshockeybond het hele importreglement geschrapt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties