Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 oktober 2007.

Agendawoensdag, 3 oktober 2007

Klassiek

Economiewoensdag, 3 oktober 2007

Congres 45-plussers in het Noorden

Havelte - Re-integratiebureau Lelie Hollander houdt morgenmiddag een congres over 45-plussers. Sprekers gaan in op de vraag hoe werkgevers om moeten gaan met werknemers van 45 jaar en ouder. Het congres is bedoeld voor directieleden, werkgevers, personeelsfunctionarissen en voor werknemers van 45 jaar en ouder.

Economiewoensdag, 3 oktober 2007

Sterke groei bij Canvas Company

Burum - De omzet bij het bedrijf Canvas Company in Burum blijft sterk groeien. ,,We verkopen deze zomer twee keer zoveel als in die periode vorig jaar”, vertelt eigenaar H. Boersma. Cijfers wil de eigenaar niet noemen. ,,Maar het is in ieder geval zoveel dat we helemaal uit onze huidige locatie groeien.” Het bedrijf produceert Canvas doeken met afbeeldingen die particulieren en bedrijven aanleveren.

Expowoensdag, 3 oktober 2007

Allingawier, Landgoed Allingastate: metalen kunst van Gert-Jan Luimstra, t/m 31 okt. * perm. schilderijentent. div. kunstenaars, t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 3 oktober 2007

Een nieuwe Hitler?...

Is de Iraanse president Ahmadinejad de nieuwe Hitler? De felste voorstanders van de plannen om Iran te bombarderen zijn vooral in Amerikaanse neoconservatieve hoek te vinden. Zij willen ons doen geloven dat als Ahmadinejad niet wordt gestopt, hij de wereld net als Hitler in een verwoestende oorlog stort. Tegenstanders van een ferme aanpak van Iran zouden zich schuldig maken aan appeasement-politiek en dus dezelfde misstap maken als de Britse premier Chamberlain in 1938 die het op een akkoordje zou hebben gegooid met Hitler.

Regiowoensdag, 3 oktober 2007

PvdA’ers stappen uit de raad

Wommels - De vijf gemeenteraadsleden van de PvdA in Littenseradiel willen niet meer voor hun partij in de raad zitten. De vijf PvdA’ers gaan door als onafhankelijke fractie, waarvan zij maandag de naam bekend maken. Dat is gisteravond bekend geworden.

Regiowoensdag, 3 oktober 2007

Spannende tijden in de Zuidwesthoek

IJlst - De grote partijen in de gemeenteraad van Wymbritseradiel zijn verdeeld over de toekomst van de gemeente. Gisteren verscheen een rapport van Deloitte over de verschillende herindelingsmogelijkheden. Daaruit blijkt dat één grote Zuidwesthoekgemeente - met Sneek, Bolsward, Nijefurd, Wűnseradiel, Littenseradiel en Gaasterlân-Sleat - de beste optie is voor de gemeente Wymbritseradiel.

Regiowoensdag, 3 oktober 2007

Pabostudent haakt af door rekentoets

Leeuwarden - Het aantal studenten van de lerarenopleiding pabo die na het eerste jaar afhaken, neemt hard toe. Uit een inventarisatie van de HBO-raad blijkt dat van alle elfduizend pabo-studenten die in september 2006 zijn begonnen, 38,7 procent er de brui aan heeft gegeven. Dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder. Tot een paar jaar geleden lag de uitval meestal rond de 25 procent. De toename is hoofdzakelijk te wijten aan de verplicht gestelde taal- en rekentoets. Van alle eerstejaars studenten mocht 12 procent niet doorgaan naar het tweede jaar omdat zij een of beide toetsen niet hadden gehaald.

Regiowoensdag, 3 oktober 2007

Bed & Breakfast verdubbeld

Dearsum - Het gaat goed met de Bed & Breakfastaccomodaties in Nederland. Het aantal verblijven is de afgelopen vijf jaar verdubbeld naar ongeveer 4000. Dat heeft het researchinstituut voor toerisme (NRIT) geteld. In Fryslân is daarbij een nieuwe trend: niet de toerist, maar de vakman op klus overnacht steeds vaker in een Bed & Brochje.

Regiowoensdag, 3 oktober 2007

Toeristen lokken naar ‘Fryslâns castles’

ARNOUD WOKKE

Geloof & Kerkwoensdag, 3 oktober 2007

Zendeling is niet te muilkorven


Geloof & Kerkwoensdag, 3 oktober 2007

‘Weduwe Ypma’ Franeker is speelklaar


Geloof & Kerkwoensdag, 3 oktober 2007

GVB-vlag opgevouwen, nieuw logo onthuld

Nijkerk - Bussen vol vrouwen arriveerden gisteren bij de Kruiskerk in Nijkerk. Van Zeeland tot en met Fryslân waren er vrouwen naar 70ste en laatste bondsdag van de Gereformeerde Vrouwenbond gekomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties