Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 oktober 2005.

Economiemaandag, 3 oktober 2005

Gesprekken tussen FNV en Avebe leveren niets op

Veendam – De gesprekken tussen de directie van Avebe en vakbond FNV Bondgenoten hebben zaterdag niets opgeleverd. Avebe verwijt de bond vast te houden aan de eis van een werkgelegenheidsgarantie, FNV op haar beurt vindt dat de directie de bond helemaal niet tegemoet is gekomen. ,,We kregen het sociaal plan nogmaals uitgelegd en dat was het dan’’, zegt A. Dijkman van FNV. De bond wil dat Avebe de 148 aangevraagde ontslagen intrekt en dat het bedrijf garandeert dat niemand gedwongen in de WW terechtkomt. Avebe zegt dat het zich dit niet kan permitteren. FNV staakt vandaag door, zo kondigde de bond aan.

Economiemaandag, 3 oktober 2005

Banenmarkt CWI trekt 4400 Friese bezoekers

Leeuwarden – De jaarlijkse banenmarkt van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) heeft bij de Friese vestigingen ruim 4400 bezoekers getrokken, en dat is in lijn met het aantal van vorig jaar.

Sportmaandag, 3 oktober 2005

Koné doet het dunnetjes over in Heerenveen

Heerenveen – Op 20 augustus van dit jaar zette Arouna Koné in het Abe Lenstrastadion – na een run vanaf eigen helft - zijn handtekening onder een treffer die lang zal beklijven. Twee weken later werd de spits van Roda JC getransfereerd naar PSV, met als gevolg dat hij Heerenveen gisteren nóg eens pijn kon doen. Met drie goals legde hij Heerenveen over de knie.

Sportmaandag, 3 oktober 2005

‘Ik wil het hele jaar wel tegen Heerenveen voetballen’

Heerenveen – Het gaat misschien te ver om het verlies van SC Heerenveen tegen PSV volledig op het conto te schrijven van Arouna Koné. De 21-jarige Ivoriaan, die gisteren voor de tweede keer dit seizoen het Abe-Lenstrastadion aandeed, scoorde drie keer en maakte daarmee wel het verschil. Daar was iedereen het over eens. Met een speler als Koné zou de formatie van trainer Gertjan Verbeek mogelijk niet met lege handen hebben gestaan.

Sportmaandag, 3 oktober 2005

Aris gaat moeizame seizoensstart tegemoet

Leeuwarden - Woon!Aris heeft de zaken een week voor de start van de competitie niet op orde. De Leeuwarder basketballers verloren zaterdag opnieuw afgetekend (78-54) van Landstede Zwolle, net als eerder die week. Het was de vierde forse nederlaag in acht dagen. Coach Tom Simpson weet dat het nog een hele tijd zal gaan kosten om van het nieuwe team een goed geoliede machine te maken. Aris klampt zich vast aan de gedachte dat het seizoen nog lang is.

Sportmaandag, 3 oktober 2005

Friese wielerclubs blijven in de schaduw

Hoogezand - De vier Friese wielerverenigingen misten zaterdag in Hoogezand de kwaliteiten om echt mee te doen in de ploegentijdrit om de nationale titels. Verdienstelijk was wel de rol van Friezen in ‘buitenlandse dienst’. Maint Berkenbosch, Sierk-Jan de Haan en Folkert de Haan kwamen met Noordelijke wielervereniging Groningen uit op de vierde plaats. Lambertus Koopmans (Bolsward) werd in precies één uur negende met De Peddelaars uit Hoogeveen, direct gevolgd door Sierd Steigenga (Exmorra) die de tiende tijd klokte met De Volharding Utrecht.

Sportmaandag, 3 oktober 2005

Groenveld verdedigt het goud met succes

Hoogezand – Voor Josephine Groenveld uit Folsgare kan het wielerseizoen niet meer stuk. Na eerder brons bij het NK op de weg, fietste de 23-jarige Friezin in Hoogezand met haar club RWC Ahoy uit Rotterdam voor de tweede keer naar de nationale titel. Met Sissy van Alebeek (Schijndel), Daphny van den Brand (Zeeland) en Suzanne de Goede uit Zoeterwoude won Groenveld de ploegetijdrit over 33 kilometer in 46 minuten en 44 seconden.

Weermaandag, 3 oktober 2005

We hadden vandaag een gedeeltelijke zonsverduistering doordat de nieuwe maan voor de zon schoof tussen 09.50 en 12.20 uur en de maximale verduistering (60 procent) was te zien om 11.06 uur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties