Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 september 2016.

Economiezaterdag, 3 september 2016

Installatie tv-schermen in Thialf race tegen de klok

Heerenveen - Nieuw Thialf opent begin november de deuren voor het schaatsseizoen, maar de kans is groot dat de vernieuwbouw van het stadion dan nog niet helemaal af is. Het ophangen van 120 led-televisieschermen wordt in elk geval een race tegen de klok, zo bleek gistermiddag bij een kort geding in de rechtbank.

Hoofdartikelzaterdag, 3 september 2016

Heiligen kunnen tot grote zegen zijn

De dag van morgen is voor veel rooms-katholieken een bijzondere dag; de paus verklaart Moeder Teresa tot heilige. Deze gebeurtenis is het sluitstuk van een proces dat zes jaar na haar dood (1997) begon met de zaligverklaring. Die is de eerste stap op weg naar de status van heilige. Die stap kwam betrekkelijk snel. Er zijn voorbeelden van heiligenverklaringen eeuwen na de dood van de betrokkene. Moeder Teresa was tijdens haar leven al een soort heilige. Ze werkte in de armste wijken van de Indiase stad Calcutta en maakte daarbij diepe indruk op de armsten, maar ook op anderen. Haar voortdurende zorg en aandacht voor mensen om wie niemand zich bekommerde, haar vindingrijkheid om middelen te krijgen waarmee mensen geholpen konden worden, haar doorzettingsvermogen en haar strenge geloofsleven wekten bewondering en leidden tot navolging.

Regiozaterdag, 3 september 2016

Opa´s en oma´s fietsen voor klimaat

Blauwhuis - Dinsdag begint de vierdaagse fietstocht die van Den Haag naar Groningen voert. Het is een initiatief van de beweging Grootouders voor het klimaat. ,,Niet alleen grootouders, maar iedereen die wil meefietsen, is welkom", verzekert Annelies Bol van duurzaamheidsorganisatie Urgenda die de tocht organiseert.

Regiozaterdag, 3 september 2016

Jorritsma: meer ambitie nodig bij Friese gemeenten

Leeuwarden - Friese gemeenten moeten meer ambitie tonen om de lokale economie te stimuleren. In veel gemeenten waren de afgelopen jaren te weinig ideeën voor nieuwe projecten die een echte stimulans vormden voor de werkgelegenheid. Dat zegt commissaris van de Koning John Jorritsma in een afscheidsinterview met het Friesch Dagblad.

Regiozaterdag, 3 september 2016

Omroepfusie is voorlopig uitgesteld

Leeuwarden - Het kabinet heeft geen besluit genomen over de toekomst van de regionale omroepen. Het wetsvoorstel om de zenders te moderniseren is aangehouden, omdat er te weinig draagvlak is voor het plan.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 september 2016

Ruard Ganzevoort nieuwe decaan Godgeleerdheid VU

Amsterdam - Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam benoemt met ingang van 1 januari 2017 prof. dr. Ruard Ganzevoort tot decaan van de faculteit Godgeleerdheid. Dat is gisteren bekendgemaakt. Hij volgt hiermee prof. dr. Wim Janse op, die ruim acht jaar als decaan werkzaam is geweest. Naast het decanaat blijft Ganzevoort lid van de Eerste Kamer, namens GroenLinks.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties