Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 september 2010.

Cultuurvrijdag, 3 september 2010

Romein schaft statiegeld op bekers af

Leeuwarden - Poppodium Romein in Leeuwarden schaft het statiegeldsysteem op bekers af. Voortaan hoeven bezoekers niet meer een extra munt te betalen voor een beker als ze een drankje bestellen, zoals nu het geval was. Het systeem werd bij de heropening van het Leeuwarder poppodium in 2006 ingevoerd om de hoeveelheid afval tegen te gaan. Reden tot de verandering is de uitslag van een klanttevredenheidonderzoek onder bezoekers van Romein. Hieruit bleek dat het statiegeld een bron van ergernis was voor de bezoekers.

Cultuurvrijdag, 3 september 2010

Prijsvraag rond boektitel van Friese leescampagne

Leeuwarden - Bibliotheekservice Fryslân heeft een prijsvraag uitgeschreven waarbij de titel geraden moet worden van het boek dat de komende tijd centraal staat in de leesbevorderingscampagne Fryslân Lęst Syn Toppers (FLST). Op de website flst.nl worden hiervoor aanwijzingen gegeven.

Economievrijdag, 3 september 2010

Trichet leidt het Europees financieel toezicht

Brussel - De president van de Europese Centrale Bank, op dit moment de Fransman Jean-Claude Trichet, zal in ieder geval in de eerste vijf jaar ook de Europese Raad voor systeemrisico’s in het financiële systeem (European System Risks Board) leiden. Deze constructie wordt na die vijf jaar politiek nog eens onder de loep genomen.

Economievrijdag, 3 september 2010

Diefstal vrachtwagens kost 500 miljoen euro

Hoogeveen - De schade van diefstal uit vrachtwagens loopt dit jaar op naar 500 miljoen euro. Dat voorspelt transportverzekeraar TVM in Hoogeveen. Twee jaar geleden bedroeg het schadebedrag 350 miljoen euro.

Hoofdartikelvrijdag, 3 september 2010

CDA, Wilders

Het CDA maakt sinds een paar weken spannende tijden door. Na een historisch verlies tijdens de laatste verkiezingen en de huidige discussie over het wel of niet regeren met gedoogsteun van Wilders, zou het voor de partij goed zijn stil te staan bij de achtergronden van de christendemocratie. Een onderzoekscommissie onder leiding van gouverneur Frissen van Limburg probeert te achterhalen wat er allemaal is fout gegaan.

Regiovrijdag, 3 september 2010

Augustus maakt de zomer toch nog nat

Leeuwarden - Het is nog maar een paar weken geleden dat Fryslân geplaagd werd door grote droogte. Het was dagenlang uitzonderlijk warm. Hoe anders is het nu. Met een extreem natte augustusmaand zijn de neerslagtekorten aardig weggewerkt.

Regiovrijdag, 3 september 2010

Operatie aan hartklep nog 20 keer in MCL

Leeuwarden - Nog twintig hartpatiënten kunnen dit jaar worden behandeld in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), via een zogenoemde percutane- of transkatheter hartklepoperatie.

Regiovrijdag, 3 september 2010

Veiligheid en comfort geen motief voor fietser

Leeuwarden - Het maakt forenzen niet zoveel uit of de fietsroute tussen huis en werk comfortabel en veilig is. Alleen reistijd en -afstand zijn werkelijke motieven om de auto te pakken.

Regiovrijdag, 3 september 2010

‘Altijd klaar staan voor de buren hoort zo’

Wijnjewoude - Niet alleen staat Hendrik Meinsma altijd klaar voor zijn werkgever, bij wie hij vandaag na bijna vijftig jaar voor het laatst is, maar ook voor zijn dorp. Van vrijwillige brandweer tot het repareren van het dak van de buurman. Niets is hem te veel.

Regiovrijdag, 3 september 2010

Man dreigt met bom in bus 20

Quatrebras - In bus 20 even buiten Leeuwarden in de richting Burgum heeft een nog onbekende man gistermiddag gedreigd dat hij de bus zou opblazen. De dertig inzittenden kwamen volgens getuigen in ,,een zeer angstige en bedreigende situatie” terecht. Rond vier uur schreeuwde de man dat hij een bom bij zich had en dat hij de bus ging opblazen.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 september 2010

Continental Kids treden op in Leeuwarder kerk

Leeuwarden - De Continental Kids geven zaterdag in de Opstandingskerk in Leeuwarden een concert. Continental Kids is de kindertak van de beroemde Continental Singers.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 september 2010

Tuinman nu ook werker in Gods wijngaard

Damwâld - Geert van der Woude kwam vier jaar geleden tot ,,levend geloof”. Het zorgde voor een grote verandering in zijn leven. Morgen opent de hovenier een ‘tweede tak’ in Damwâld: Evangelische boektiek Levend Water.

Sportvrijdag, 3 september 2010

Heerenveen dames

Venlo - Het vrouwenteam van sc Heerenveen is gisteravond de competitie in de eredivisie begonnen met winst. In de ouverture in stadion De Koel werd debutant VVV Venlo met 2-3 verslagen. De Friezinnen namen in een foutenfestival voor rust een 0-1-voorsprong door Wendy Mulder, maar de thuisclub trok het duel nog voor rust naar zich toe (2-1), door een treffer van onder anderen oud-Heerenveenspeelster Lieke Martens. Pas na de pauze gingen de vrouwen van trainer Rick Mulder gestructureerder spelen en kwamen via Nangila van Eyck op gelijke hoogte. Aanvalster Sylvia Smit maakte halverwege de tweede helft vanaf de penaltystip de winnende treffer. ,,Het is prachtig dat we gewonnen hebben, maar het moet nog een stuk beter”, vond Mulder.

Sportvrijdag, 3 september 2010

Van der Sar kan opgelucht ademhalen: Guijt in de basis

Vorige week kreeg Danny Guijt een sms’je uit Engeland, waarin werd opgemerkt dat-ie alwéér niet in de basiself van Cambuur stond. De afzender? Edwin van der Sar. De doelman van Manchester United is een volle neef van Guijt (,,mijn vader is een broer van zijn moeder”) en houdt de verrichtingen van zijn familielid bij Cambuur klaarblijkelijk goed in de gaten. Van der Sar kan vanavond met een gerust hart naar de opstelling kijken van de Leeuwarders, want tegen Almere City FC staat Guijt zeer waarschijnlijk in de basis.Tijd voor een gesprek met de middenvelder. Over zijn reserverol, zijn aflopende contract, de trainer en het matige spel tot nu toe van Cambuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties