Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 augustus 2016.

Hoofdartikelwoensdag, 3 augustus 2016

De staat opnieuw voor de rechter

Milieudefensie heeft de staat aangeklaagd. Nederland voldoet nog steeds niet aan de normen van luchtkwaliteit. Zo’n tien jaar geleden was duidelijk dat de kwaliteit van de lucht, met name in grote steden, onvoldoende was. Toen is besloten Europese normen in te stellen. Daaraan zou Nederland in 2015 moeten voldoen. Dat is in onvoldoende mate gelukt. Zeker op elf plaatsen in ons land is de lucht slechter dan is toegestaan. Milieudefensie is daar boos over: mensen lopen gezondheidsschade op die kan oplopen tot eerder sterven en chronische klachten aan de longwegen. De boosdoeners zijn vooral stikstofdioxide en fijnstof. Milieu-defensie eist nu via de rechter dat Nederland maatregelen treft die ervoor zorgen dat de kwaliteit van de lucht de normen haalt.

Regiowoensdag, 3 augustus 2016

Gemeente dreigt met boycot De Friesland

Dokkum - Als een deel van de zorg verdwijnt uit ziekenhuis Sionsberg in Dokkum, dan stopt de gemeente Dongeradeel de inkoop van de collectieve zorgverzekering voor minima bij De Friesland. Dat dreigement uit wethouder Pytsje de Graaf (FNP) naar aanleiding van het conflict tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraar. Ze vindt dat De Friesland het contract met de stichting Sionsberg niet had mogen opzeggen.

Sportwoensdag, 3 augustus 2016

Verdediger Massop tekent bij Excelsior

Verdediger Milan Massop speelt komend seizoen voor Excelsior. De 22-jarige verdediger komt over van FC Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen al samenwerkte met Mitchell van der Gaag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties