Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 augustus 2010.

Cultuurdinsdag, 3 augustus 2010

Geertsma en Arendz lezen voor vanwege Freule

Wommels - De acteurs Jan Arendz en Marijke Geertsma van Tryater treden de avond voor de Freule, de belangrijkste kaatspartij voor jongens, op in de passantenhaven in Wommels. Het echtpaar verzorgt op 10 augustus de zesde editie van de voorleesavond Lêze foar de Freule, waarmee het publiek in de stemming moet worden gebracht voor de kaatspartij. Dat heeft de organisatie van de avond bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 3 augustus 2010

Productschap wil meer weten over griepvariant

Parrega/Idsegahuizum - Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in Zoetermeer gaat nader onderzoek doen naar de vogelgriepvariant die op twee Friese legkippenbedrijven is aangetroffen. Op die bedrijven, in Parrega en Idsegahuizum, werden vorige week zestigduizend kippen geruimd.

Hoofdartikeldinsdag, 3 augustus 2010

Politiek en beeldvorming...

Politiek is beeldvorming. De aanwijzingen daarvoor overspoelen ons dagelijks, maar de afgelopen weken is de waarheid van die uitspraak wel talloze malen bevestigd. Of het nu gaat om de schuldige aan de voorbereidingen van een rechts minderheidskabinet of om de noodzaak van bezuinigen; het meeste van het ‘nieuws’ is het beeld dat van een politicus of van een omstandigheid wordt geschetst. Maar of dat beeld recht doet aan de werkelijkheid? Die vraag is in de politiek niet zo belangrijk; politiek is immers beeldvorming.

Regiodinsdag, 3 augustus 2010

Dassen krijgen geen kans over te steken

Oudemirdum/Appelscha - Automobilisten rijden te hard in de natuurgebieden in Fryslân. Hierdoor worden er relatief veel dassen doodgereden. Bestuurders die hun snelheid aanpassen, geven zichzelf en het dier meer kans om een aanrijding te voorkomen. Dat stellen beheerders van Staatsbosbeheer.

Regiodinsdag, 3 augustus 2010

Voor een ‘prikje’ dineren

Leeuwarden - Bij 25 van de chiquere restaurants in Fryslân kan tijdens de restaurantweek van 23 tot en met 29 augustus tegen een gereduceerde prijs worden gegeten.

Regiodinsdag, 3 augustus 2010

Langweer verrast op de Hegemer Mar

Woudsend - Ulbe Brandsma, de debuterende schipper op het nieuwe Langweerder skûtsje Ut ’e Striid, was gisteren de grote sensatie op de Hegemer Mar. Hij finishte als tweede achter zijn zwager Douwe Visser van Grou.

Regiodinsdag, 3 augustus 2010

Subtropische juli zo’n 3 graden warmer dan normaal

Leeuwarden - Fryslân verkeerde de eerste drie weken van juli in subtropische sferen. Het was warm, zonnig en felle onweersbuien leverden zo nu dan flinke hoeveelheden neerslag op. Juli gaat als zeer warm de weerboeken in.

Regiodinsdag, 3 augustus 2010

Een sms’je als het favoriete smaakje er is

Sneek - Zomer: vakantie, zon, zee en ijs. Vooral veel ijs. Deze zomer gaat het Friesch Dagblad langs verschillende ijsverkopers en ijssalons, op zoek naar het verhaal, ontmoetingen en natuurlijk ijs!

Geloof & Kerkdinsdag, 3 augustus 2010

Vernieuwingsbeweging New Wine stelt extra werkers aan

Spijkenisse - Stichting New Wine Nederland gaat voor 1 fte in de week een of twee mensen aanstellen om meer toerusting te bieden aan kerken. Het benodigde geld daarvoor - jaarlijks 50.000 euro - kwam in één dag binnen door honderden nieuwe donateurs.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 augustus 2010

Preekperikelen

Veel collega’s zullen het herkennen: je schrijft een preek waar je zelf erg tevreden over bent en je ziet ernaar uit om hem te houden. Na afloop van de viering krijg je weinig tot geen reacties. Een andere keer gebeurt precies het omgekeerde. Je houdt een preek waar je zelf niet erg ondersteboven van bent en de complimenten vliegen je na afloop om de oren. Het blijkt anders gezegd nog een hele kunst om de ziel van de luisteraars te raken en bovendien is lang niet altijd van tevoren te voorspellen of je daarin slaagt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties