Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 augustus 2007.

Dossiervrijdag, 3 augustus 2007

Bolsward wint na recordaantal protesten

De jury kreeg gisteren een recordaantal protesten te verwerken. Acht van de veertien SKS-skűtsjes kwamen met de protestvlag in het want over de finishlijn. Vandaag valt de beslissing op de Snitsermar. Bij de prijsuitreiking op het Starteiland kondigt Jack Cramer vanmiddag zijn naderende afscheid als SKS-voorzitter aan.

Dossiervrijdag, 3 augustus 2007

Toch nog zege voor Bolsward

Lemmer - ,,Driemaal is scheepsrecht”, sprak Pieter Meeter van Bolsward na zijn overwinning op het IJsselmeer bij Lemmer. Bij Elahuizen én een dag eerder bij Lemmer moest hij zijn koppositie inleveren. Gistermiddag bleef hij vanaf de start riant aan kop. ,,Mar it skeelde net folle.”

Economievrijdag, 3 augustus 2007

‘Gevolgen van hypothekencrisis VS onzeker’

Leeuwarden - De hypothekencrisis in de Verenigde Staten hoeft op de langere termijn niet veel invloed te hebben op onze economie en aandelenbeurzen. Maar veel hangt af van de omvang van het probleem. En die is nog erg onzeker, stelt vermogensadviseur Rolf Mulder van Friesland Bank. In het slechtste geval kan het onze economie ook raken.

Hoofdartikelvrijdag, 3 augustus 2007

Aanbestedingen...

Eerst leek het te gaan over ‘beginnersfouten’ van de ministers Koenders en Rouvoet; nu gaat het over een staande praktijk op de ministeries: het overtreden van de regels voor Europese aanbesteding. De Rekenkamer heeft geschat dat de rijksoverheid voor zeker 43 miljoen aan opdrachten niet volgens de regels heeft gegund. En er bij gezegd dat het aantal onjuist aanbestede opdrachten, en daarmee het bedrag aan opdrachten, wel eens veel hoger kan liggen. Niks geen beginnersfout dus, maar een praktijk van een overheid die langdurig en veelvuldig haar eigen regels overtreedt.

Regiovrijdag, 3 augustus 2007

Veel verschil in beleid voor 55+ woningen

Leeuwarden - De gemeente Wűnseradiel heeft het slechtste beleid voor ouderenhuisvesting in Nederland. Dat concluderen ouderenbonden ANBO, PCOB en Unie KBO uit eigen onderzoek. Dertien Friese gemeenten deden mee. Tytsjerksteradiel scoorde daarvan het best en Wűnseradiel het slechtst.

Regiovrijdag, 3 augustus 2007

Zeppelin vliegt dit jaar niet meer

Leeuwarden - De proefvluchten met een zeppelin vanaf Harlingen kunnen niet eerder dan volgend jaar plaatsvinden. Dat werd duidelijk bij de behandeling van het bezwaar van Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en de Waddenvereniging tegen de vergunning voor de zeppelinvluchten. Aanvankelijk was de stichting Zeppelinvluchten van oud-wethouder Jansema van Harlingen van plan om al in juni de eerste vluchten te houden. Dat is vanwege alle procedures formeel doorgeschoven naar september, maar de provincie gaat er al vanuit dat ook die datum niet gehaald wordt.

Regiovrijdag, 3 augustus 2007

B&B’s houden niet van tulpsysteem

Leeuwarden - Bed & breakfasts willen niet langer als hotel beoordeeld worden. De sector vindt het onterecht dat de kleinschalige kamerverhuur verplicht moet voldoen aan de eisen van het hotelclassificatiesysteem. Dat systeem is, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, opgesteld door Horeca & Catering Nederland. De stichting Bed & Breakfast Nederland, in 1999 opgericht om de verhuurders op internet samen te brengen, is daarom vandaag gestart met een nieuw classificatiesysteem

Regiovrijdag, 3 augustus 2007

IJsselmeerzwemmer in Fryslân

Lemmer - Hagenees Marcel van der Togt is bijna op de helft van zijn grote zwemtocht langs de oevers van het IJsselmeer. Gisterochtend kwam hij aan op het strandje van Lemmer en vandaag zwemt hij naar Oudemirdum. Met de zwemtocht wil Van der Togt dertigduizend euro inzamelen voor een schoonwaterproject in Peru.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 augustus 2007

Dr. Gerdien de Jong: ‘Ik ben niet zo happy clappy’

Utrecht - De Utrechtse evolutiebioloog dr. Gerdien de Jong liep ,,al jaren rond” met het idee om iets te doen aan de manier waarop de Evangelische Omroep aankijkt tegen de Schepping en dat laat zien in haar programma’s. ,,Op een gegeven moment stroomt de emmer over en doe je wat”, zegt ze.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 augustus 2007

De Fijter: ‘PKN mijdt gesprek over evangelischen niet’

Utrecht - Dr. Gerdien de Jong spreekt rechtstreeks haar eigen kerkgenootschap aan op de volgens haar te evangelicale koers. Synodevoorzitter ds. Gerrit de Fijter van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) reageert.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 augustus 2007

De kerken van het nieuwe Europa

Met de uitbreiding van de Europese Unie in 2004 en in 2007 is er sprake van een nieuwe Europese kaart. Dr. Karel Blei beschrijft de komende tijd in het Friesch Dagblad de kerken en het geloofsleven in enkele nieuwe EU-lidstaten. Deel 1: een inleiding op het thema.

Weervrijdag, 3 augustus 2007

Zonnig

Het wordt vandaag en morgen (vrij) zonnig, met enkele stapelwolken. De temperatuur komt morgen te liggen tussen 22 en 25 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties