Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 juli 2014.

Economiedonderdag, 3 juli 2014

Werkloosheid in Fryslân blijft dit jaar stabiel

Leeuwarden - Het werkloosheidspercentage in de periode 2013-2015 blijft landelijk redelijk stabiel: rond de 8,5. Regionaal lopen de niveaus meer uiteen, stelt de ING in een gisteren verschenen prognose van de arbeidsmarkt voor de komende jaren. In Flevoland, Groningen en Zuid-Holland is de werkloosheid met 10 tot 12 procent het hoogst.

Hoofdartikeldonderdag, 3 juli 2014

Schippers: lafheid en geheimhouding

Het nieuws van vandaag lijkt morgen al verdrongen door het nieuws van die dag. Daardoor ontstaat de kans dat belangrijke dingen van gisteren of vandaag, morgen zijn vergeten. Maar er gebeuren dingen die niet vergeten moeten worden, bijvoorbeeld om te voorkomen dat fouten in het verleden opnieuw worden gemaakt.

Regiodonderdag, 3 juli 2014

Inleverpunt voor kapotte zonnepanelen geopend

Surhuisterveen - Kapotte zonnepanelen kunnen sinds kort worden ingeleverd bij zonnepanelenbedrijf Solar-systemen in Surhuisterveen. De kapotte of verouderde panelen worden daarvandaan opgehaald en door het bedrijf PV-Cycle uit België gedemonteerd voor recycling. Het is volgens Solar-systemen het eerste PV-Cycle-inzamelpunt in Noord-Nederland

Regiodonderdag, 3 juli 2014

Oude 'vangrail' houdt groot schip niet tegen

Leeuwarden - De provincie Fryslân trekt bijna tien miljoen euro extra uit voor nieuwe remmingswerken voor bruggen en sluizen in provinciale wateren met veel vrachtverkeer, zoals het Van Harinxmakanaal en het Johan Frisokanaal. De stalen constructies in het water moeten bruggen en sluizen beter beschermen tegen aanvaringen.

Regiodonderdag, 3 juli 2014

'Samen' is het kernwoord op de fusieschool in Achlum

Achlum - ,,Tijdens het hele proces hebben we één woord centraal gesteld: samen." Directeur Durk Visser van cbs Rehoboth in Achlum kijkt tevreden terug op de afgelopen vier jaar. Zijn Rehoboth en openbare basisschool De Bongerd zijn in die tijd stukje bij beetje naar elkaar gegroeid. Het resultaat staat er na de zomervakantie: het dorp heeft dan zijn eigen samenwerkingsschool, met zo'n 75 leerlingen.

Regiodonderdag, 3 juli 2014

Brandweer handelde adequaat op Kelders

Leeuwarden - De brandweer en andere hulpdiensten hadden de fatale brand aan de Kelders in Leeuwarden op 19 oktober 2013 niet beter kunnen aanpakken dan ze hebben gedaan. Dat is een van de conclusies van de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVJ), die het rapport over de Keldersbrand gisteren publiceerde. Ook de Brandweeracademie bracht gisteren rapport uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties