Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 juli 2010.

Economiezaterdag, 3 juli 2010

Overname van Franeker failliete meubelfabriek

Leeuwarden – Meubelfabriek Bylsma in Franeker wordt overgenomen. Dat heeft curator Evert Jan Rotshuizen gisteren bekend gemaakt. Het bedrijf ging begin vorige maand failliet. Bij het bedrijf werken 44 mensen. Wie het bedrijf heeft overgenomen, maakt de curator overmorgen bekend op het bedrijf. Ook wordt dan naar verwachting meer duidelijk hoeveel mensen er mee kunnen naar de nieuwe eigenaar.

Economiezaterdag, 3 juli 2010

Meijer heftrucks gebruikt Chinese zoekmachine

Sint Jacobiparochie - MSE-Forks, bekend van hydraulische heftrucks en rollerforks die containers zonder pallets kunnen verplaatsen, richt zich vanaf 1 juli met hun assortiment op de Chinese Markt. Omdat zoekmachine Google in China steeds meer beperkt wordt, heeft het bedrijf uit Sint Jacobiparochie een advertentiecampagne laten opzetten voor de Chinese zoekmachine Baidu.

Hoofdartikelzaterdag, 3 juli 2010

Bezuinigen...

Dat campagnevoeren iets anders is dan een land besturen, is de afgelopen dagen duidelijk geworden. Het verschil tussen praten over bezuinigen en daadwerkelijk snijden in een begroting blijkt heel groot te zijn.

Regiozaterdag, 3 juli 2010

Collegeformatie voor een dinerbon of 14.000 euro

Leeuwarden - Welke rekening betaalt de burger voor de formatie in zijn gemeente? De verschillen binnen Fryslân zijn groot. De ene formateur vindt de klus een erebaan en doet het voor een boeken- of dinerbon. De ander vraagt duizenden euro’s voor een paar weken werk. Leeuwarden kreeg een rekening van bijna 14.000 euro.

Regiozaterdag, 3 juli 2010

Veel mensen blijven binnen bij deze hitte

Leeuwarden - Fryslân leek zich gisteren goed voorbereid te hebben op de hitte. Veel mensen hielden zich rustig en bleven binnen. Anderen zochten de verkoeling van het water op. Intussen waarschuwt de Reddingsbrigade watersporters vandaag rekening te houden met de verwachte weersomslag.

Regiozaterdag, 3 juli 2010

‘Ik liep net nog Paris Hilton tegen het lijf’

Leeuwarden - Toeterende auto’s en veel gezoem van vuvuzela’s in de straten van Fryslân. Nederland wint van Brazilië. Leeuwarder studenten in Zuid-Afrika waren er al stagelopend bij in het stadion. Niet dat ze iets van de wedstrijd gezien hebben, ze moesten Paris Hilton en Leonardo DiCaprio bedienen. Door Patrick van ’t Haar.

Regiozaterdag, 3 juli 2010

Witte rook voor fusie van Van Hall

Leeuwarden - De instellingenfusie tussen de hogescholen Van Hall in Leeuwarden en Larenstein in Velp kan doorgaan. De medezeggenschapsraden zijn gisteren akkoord gegaan, meldt woordvoerder Simon Vink van het Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR).

Regiozaterdag, 3 juli 2010

Fan van wat ooit veel roest en lelijk was

Gaastmeer - ,,Dat iemand door zo’n grote bak roest heen kan kijken en daar een mooi skűtsje in ziet. Dat heeft me wel het meest verbaasd.”

Geloof & Kerkzaterdag, 3 juli 2010

PKN-preses: 24 zetels voor PVV zijn ronduit schokkend

Leeuwarden - Ds. Peter Verhoeff, voorzitter van de landelijke synode van de Protestantse Kerk in Nederland vindt de 24 zetels die de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen heeft gehaald ,,ronduit schokkend”. Dat schrijft hij in zijn column in het blad Kerkinformatie, het officiële mededelingenblad van de grootste protestantse kerk in ons land.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 juli 2010

Geen instantie, maar een gezicht

Kollum - Diaconaal vertrouwenspersoon Tjitske van der Meer heeft in het eerste half jaar bijna zeventig hulpvragen gehad van mensen die moeilijk kunnen rondkomen. De ‘paedwizer’ tussen hulpvragers en hulpbieders in Noordoost-Fryslân voorziet in een grote behoefte.

Sportzaterdag, 3 juli 2010

Triemstra thuis op de Masters

Heerenveen – Een speaker die de parturen aankondigt en onder de kaatspartijen zo nu en dan wat over de wedstrijden zegt. Daarmee werd gisteren geëxperimenteerd tijdens de Masters in Heerenveen. De een vindt het niets, de ander zegt dat het niet storend is. Hoe dan ook, het is weer eens wat anders.

Sportzaterdag, 3 juli 2010

In de schaduw van Oranje begint ook Cambuur weer

Jelsum - Nee, aan een voorafje ontbreekt het gisteravond zeker niet in Jelsum. Terwijl feestvierend Leeuwarden nog nauwelijks bekomen is van de overwinning van het Nederlands elftal op Brazilië, staat de Cambuurselectie even verderop om half acht alweer klaar voor de aftrap in de traditionele eerste oefenwedstrijd tegen het plaatselijke DTD. Mosterd na de maaltijd? Getuige de opkomst van het publiek, weliswaar veelal in oranje in plaats van geelblauw, niet eens.

Sportzaterdag, 3 juli 2010

De Haan haalt zijn gram in Marum

Marum - Folkert de Haan haalde gisteravond zijn gram in de Ronde van Marum. Na zijn tweede plaats in Tolbert nam de coureur uit Groningen sportieve revanche in de Zesdaagse van het Westerkwartier. De Haan sprong drie ronden voor de finish weg uit een kopgroep van zeventien coureurs en zag zijn concurrenten pas op het ereschavot weer terug.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties