Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 juli 2007.

Cultuurdinsdag, 3 juli 2007

Hagen boeit van begin tot eind

Het meest opvallende werk dat Toon Hagen, organist van de Grote Kerk te Zwolle, gisteravond op het orgel van de Sneker Martinikerk speelde, was Litanie van Jan Welmers. Een werk met een heel bijzondere sfeer. Een sfeer die wordt opgeroepen door zo weinig mogelijk muzikale middelen te gebruiken. Slechts één toon, of afwisselend enkele tonen worden steeds herhaald, met soms daar doorheen korte motieven die in het litaniegebed de functie hebben van een reeks aanroepingen.

Dossierdinsdag, 3 juli 2007

Ik ga vannacht van Foppe de Haan dromen’


Economiedinsdag, 3 juli 2007

‘Het blijft bijzonder dat ze juist ons uitzoeken’

Dokkum – Nog nooit was het echtpaar Johan en Lia Stout (beide 53) uit Lekkerkerk in Dokkum geweest. Maar een toevallige stadswandeling in 2004 leidde er toe dat ze tegen hun droompand aanliepen en een nieuwe uitdaging. Nu zit er in het voormalige pension aan de Halvemaanspoort een Bed & Breakfast met de uitstraling van een hotel. Teuntje Dokkum is nu ruim een maand open. ,,We hadden al langere tijd plannen om te verhuizen en een hotel of iets dergelijks te beginnen. Ik wilde wat anders dan een baan als docent en bezig te zijn met tekentherapie en beeldende vorming. Door een aangeboden weekeindje weg naar de landgoed de Klinze in Oudkerk kwamen we toevallig in Dokkum. En hier kwamen we dit huis tegen dat in gebruik was als pension.”

Hoofdartikeldinsdag, 3 juli 2007

Bokito...

Even leek het erop dat alle aandacht voor de losgebroken gorilla Bokito uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp het gevolg was van het gebrek aan nieuws in komkommertijd. Maar dat de zaak meer was dan een opgeklopt zomerincident, bleek toen een door Bokito belaagd gezin aangifte deed tegen de dierentuin. Blijdorp zou te weinig hebben gedaan om een uitbraak van het gevaarlijke dier te voorkomen.

Regiodinsdag, 3 juli 2007

CDA en FNP schamen zich voor collega’s

Littenseradiel zit al sinds de collegeonderhandelingen van vorig jaar met een bestuurscrisis. De PvdA en de VVD - die een raadsmeerderheid vormen - willen burgemeester Liemburg weg hebben, omdat ze vinden dat de burgemeester die crisis had moeten oplossen. In de raadsvergadering van 11 juni diende de VVD een door de PvdA gesteunde motie van wantrouwen tegen de burgemeester in. Vorige week woensdag handhaafden beide fracties hun motie. In de PvdA is veel onrust ontstaan over de opstelling van de raadsfractie. Veel partijleden in Littenseradiel zijn het volstrekt oneens met de fractie.

Regiodinsdag, 3 juli 2007

Aldlân vrij van hinder

Leeuwarden - Nu ze elkaar beter hebben leren kennen, lijkt het voorlopig over met de irritaties tussen ouderen en jongeren in de Leeuwarder wijk Aldlân. Bij de Stichting Wijkwerk Leeuwarden kwamen de afgelopen weken ,,nul komma nul” meldingen binnen van hinderlijke situaties. Aldlân piekte een maand of drie geleden nog steevast in overzichten van het Meldpunt Overlast van Leeuwarden.

Regiodinsdag, 3 juli 2007

Raad Heerenveen akkoord met studie Poortje

Heerenveen - De gemeenteraad van Heerenveen heeft met pijn en moeite ingestemd met een onderzoek naar de beste locatie voor jeugdinrichting Het Poortje. Raadsleden twijfelden uit angst dat instemmen met het onderzoek de komst van de jeugdgevangenis definitief zou maken. Burgemeester De Jonge stelde dat als de best geschikte locatie bekend is, de gemeenteraad opnieuw mag stemmen. De raad stemde toen in, al was het volgens PvdA-fractievoorzitter A. Duiker voor veel van zijn fractieleden ,,de moeilijkste beslissing uit hun loopbaan”.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juli 2007

De leermeester en het SoW-proces

Dr. L. C. van Drimmelen, ooit begonnen als predikant in Niawier, was jarenlang als kerkjurist betrokken bij het Samen op Weg-proces. Onlangs verscheen Een troon voor het Woord. Hierin zegt Van Drimmelen dat wat hem betreft het SoW-proces is mislukt doordat het met haast moest worden voltooid.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juli 2007

Herziene Statenvertaling

Onlangs verscheen van de Herziene Statenvertaling (HSV) het complete Nieuwe Testament, aangevuld met de boeken Genesis, Exodus, Deuteronomium en Psalmen. De ‘hertalers’ hebben zich deze dubbele taak gesteld: de taal van de Statenvertaling (SV) aanpassen aan het eigentijdse taalgebruik, en aperte fouten in de SV corrigeren. Ik zou met vele voorbeelden kunnen aantonen dat de HSV in beide opzichten geslaagd is. Helaas zou ik daar een even lange lijst van niet-gecorrigeerde tekortkomingen, dus van gemiste kansen, naast kunnen leggen. Nou ja. Daarmee zijn we er in elk geval niet op achteruit gegaan.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Zevende titel Kort en Boomsma

Akersloot Stuurman Thijs Kort en Willy Boomsma hebben gisteren hun zevende achtereenvolgende Nederlandse titel zeilen in de Schakel-klasse veroverd.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Buma over 600 punten

Bolsward Géjanna Buma uit Bolsward heeft zondag als tweede kaatsster in de geschiedenis de barričre van 600 punten geslecht. Met de tweede prijs in Sint Annaparochie kwam de opslager op een totaal van exact 600 punten.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Van der Meulen kaatst niet in Harlingen

Harlingen Kaatser Johan van der Meulen zal morgen op de eerste Hotze Schuil-partij in Harlingen niet van de partij zijn. De opslager uit Broeksterwoude, die vorig jaar koning werd op de woensdagpartij in Harlingen, kan zich niet vrijmaken.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Stroetinga in geel na uitvallen Krans

Nieuw-Roden - Arjan Stroetinga vertrekt vandaag in Tolbert in de gele trui. De renner van Olympia reed gisteravond in Nieuw-Roden naar een vijfde plaats. Omdat Bert Krans, de leider in de Zesdaagse van van Noordenveld/Westerkwartier, ten val kwam en niet finishte, zakte hij terug naar de derde plek. Harry Witterholt volgt Stroetinga op slechts vier punten.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Liemburg komt deze week met reactie

Wommels - Burgemeester Liemburg van Littenseradiel wil nog een poging wagen om het vertrouwen van de raadsfracties van PvdA en VVD te herwinnen. Wat die poging precies inhoudt, wil ze nog niet zeggen.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Er broeit wat bij Cambuur, nu in goede zin

Leeuwarden - Broeien, dat deed het de afgelopen jaren veelvuldig binnen de club. Steeds was er voor aanvang van een nieuw seizoen echter positivisme, veelal niet gebaseerd op enige realiteit; de verwachtingen waren te hoog gespannen. Ook voor het komende seizoen broeit er weer wat bij SC Cambuur Leeuwarden, zoals de club tegenwoordig officieel heet.

Sportdinsdag, 3 juli 2007

Friend naar Borussia Mönchengladbach

Heerenveen - SC Heerenveen en Borussia Mönchengladbach hebben maandag overeenstemming bereikt over de transfer van Rob Friend. De Canadese international (26) was zelf ook al rond met de Duitse club, die het afgelopen seizoen naar de tweede Bundesliga degradeerde. Friend speelde het laatste half jaar op huurbasis voor Heracles Almelo.

Weerdinsdag, 3 juli 2007

Regen en buien

We krijgen vandaag en morgen te maken met veel bewolking, regen en buien. Daarbij kunnen er vooral vanavond en vannacht, maar misschien ook morgenmiddag onweer voorkomen. De temperaturen liggen rond 18 ŕ 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties