Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 juli 2003.

Analysedonderdag, 3 juli 2003

Ruimte voor een beleid op maat

Nu de rook rond het akkoord over het nieuwe EU-landbouwbeleid is opgetrokken, is het tijd om de balans op te maken. Wat is positief en wat is negatief? Wat zijn de gevolgen voor de boeren en heeft de consument en baat bij? Levert het besparingen op voor de Europese begroting?

Bijschriftdonderdag, 3 juli 2003

Oordelen

In de profeten is er altijd sprake van een oordeel en een nieuw begin.

Cultuurdonderdag, 3 juli 2003

Jongepier maakt veel

Van de negen orgelconcerten die gedurende de maanden juli en augustus in de zomerserie 2003 iedere woensdagavond op het Müller-orgel in de Grote Kerk te Leeuwarden worden gegeven, neemt Jan Jongepier - organist en vaste bespeler van dit orgel - er drie voor zijn rekening. Er is een tijd geweest dat we Jongepier als concerterend organist minder frequent konden beluisteren.

Economiedonderdag, 3 juli 2003

Een veilige weg naar buiten ontwerpen

Arum – Voor zover bekend is eenmanszaak Dirk Jaspers Drawings een van de weinigen in Fryslân die is gespecialiseerd in het tekenen van vluchtrouteplannen.

Hoofdartikeldonderdag, 3 juli 2003

EU-voorzitter Berlusconi…

Italië is nog maar koud EU-voorzitter of de Italiaanse premier Berlusconi had zijn eerste ruzie, wegens schoffering van een Duits parlementslid. We konden er op wachten; Berlusconi is een gevaarlijk politicus die de regels van de politiek niet kent. Hij is de man die in eigen land de rechterlijke macht aan banden legt, de persvrijheid bedreigt en verdacht wordt van corruptie.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Mogelijk einde aan oefenen boven Vlieland

Den Haag – De Raad van State heeft de milieuvergunning voor het militaire oefenterrein op Vlieland gisteren vernietigd. Volgens de Raad is in de vergunning geen rekening gehouden met de geluidsoverlast en is er slecht onderzoek gedaan naar het schietlawaai. Defensie moet nieuwe vergunningen aanvragen en onderzoek naar de belasting doen.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Fûgelpits verhuist nog niet

Anjum – Het vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Anjum verhuist niet naar Dokkumer Nieuwe Zijlen. De Fûgelpits heeft te weinig geld ingezameld om de nieuwbouw te kunnen betalen. Eigenaresse Gaatske Wiersma en het bestuur hebben nu vier andere mogelijke locaties op het oog, waaronder een boerderij in Engwierum.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Juni 2003 in rij van topmaanden

Leeuwarden - Zeer warm, zeer droog en zonnig. Juni 2003 was een onbetwiste zomermaand. In de rij van warmste junimaanden sinds 1901 schaart de afgelopen maand zich in de top drie. Landelijk gezien waren alleen juni 1917 en juni 1976 warmer. Maar de verschillen tussen de drie topmaanden zijn minimaal. In Fryslân was alleen juni 1917 warmer.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Geert knutselt de dag door

Heerenveen - Kromgebogen zit Geert Plantinga uit Heerenveen over een mok koffie. Zijn pet uit Texas ligt schuin voor hem op tafel; het dunne haar plat op zijn hoofd. Hij heeft zijn spijkerjas aangehouden. Hij bietst een sigaret, klemt hem tussen zijn eeltige handen en gaat even buiten roken.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Samenwerking langs de A7 onderzocht

Leeuwarden – De provincie Fryslân gaat alle voor- en nadelen van het gezamenlijk exploiteren van nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen langs de A7 op een rijtje zetten. Uit het onderzoek moet blijken of de gezamenlijke exploitatie door middel van één grondbedrijf wenselijk is.

Regiodonderdag, 3 juli 2003

Geen plek voor Kalverdijkje-zwemmers

Leeuwarden – Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden kan een enorme toestroom van zwemmers niet aan als zwembad Kalverdijkje per 1 november de deuren sluit. Het bestuur gaat zich na de zomervakantie beraden op de nabije toekomst. Er komt een noodrooster en de Blauwe Golf gaat kijken wat ze onderbrengen kan, qua zwemmers.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 juli 2003

‘Blauwe knoop’ ter ziele

Leeuwarden – De stichting Christelijke Beweging voor Drankbestrijding (CBD) is ter ziele. Het bestuur ziet zich genoodzaakt om te stoppen omdat het niet meer mogelijk is om de bestuursvacatures te vervullen. Daarmee komt een einde aan ruim 120 jaar actieve strijd tegen alcoholisme vanuit christelijke kring.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 juli 2003

In de tempel ontmoette de Hemel de aarde

Wat is uw mooiste boek of welk geschift spreekt u het meeste aan? In het Friesch Dagblad schrijven deze zomer verschillende ‘recensenten’ hierover. Vandaag: rabbijn Ralph Evers.

Sportdonderdag, 3 juli 2003

Stellwagen is Van Wely op NK te slim af

Leeuwarden - Nederlands schaakkampioen Loek van Wely is er woensdag in Leeuwarden niet in geslaagd de 16-jarige Daniël Stellwagen te verslaan. De partij in de zesde ronde van het Nederlandse kampioenschap eindigde na 34 zetten in remise op voorstel van de titelverdediger. De Fries Sipke Ernst behaalde tegen Erik van den Doel zijn eerste zege.

Sportdonderdag, 3 juli 2003

Johan Procee maakt de tongen los in Leek

Leek - Niet de winst van Folkert de Haan, maar vooral de tweede plek van Johan Procee maakte woensdagavond in Leek de tongen los. De Burgumer spurtte achter de APAC-renner overtuigend naar het podium en hield zelfs routinier Tim Hiemstra (Drachten) achter zich. ,,Vorig jaar reed ik nog een niveau lager, nu opeens deze tweede plaats tussen de ‘grote’ renners; ik vind het fantastisch”, straalde de 24-jarige Procee.

Sportdonderdag, 3 juli 2003

Geen maat op Chris Wassenaar

Harlingen - Chris Wassenaar was koning in Harlingen en hij prolongeerde woensdag die titel overtuigend. Met z’n partuurmaten Klaas Berkepas en Henk Vlietstra won hij de eenzijdige finale met 5-0 en 6-4. Tegenstanders waren Johannes Dijkstra, Daniël Iseger en Jacob Wassenaar, zodat er sprake was van een vriendelijke broedermoord. Grote broer Chris was afgelopen zondag ook koning van de partij.

Weerdonderdag, 3 juli 2003

Later droger

Morgen komt er eerst veel bewolking voor en af en toe valt er regen of een bui. De temperaturen liggen rond de 18 graden. De wind is stevig en wordt matig tot (vrij) krachtig aan zee. In de loop van de middag wordt het droger en komt de zon tevoorschijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties