Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 juni 2017.

Achtergrondzaterdag, 3 juni 2017

Help werelderfgoed Waddenzee vooruit met keuze voor kennis

Alleen Rijkswaterstaat al heeft meer dan honderd jaar aan monitoringsgegevens van de Waddenzee. Door samen te werken en feiten gezamenlijk vast te stellen, kan het prachtige werelderfgoed Waddenzee vanuit zijn woeste, natuurlijke kracht het mooiste natuurgebied van Nederland blijven.

Economiezaterdag, 3 juni 2017

Philips Drachten weer op netwerk na computervirus

Drachten - De medewerkers van Philips in Drachten zijn weer aangesloten op het bedrijfsnetwerk. Het gevaar is geweken dat het computervirus dat bij de Friese locatie rondwaarde, verder wordt verspreid. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd.

Economiezaterdag, 3 juni 2017

Kansen bij hoger peil in veenweidegebieden

Leeuwarden - De belangen die aan de orde kwamen tijdens de Veenweide-innovatiedag liepen gisteren als vanouds ver uiteen. Positieve invalshoek was dat veel boeren - binnen kaders - zeker wel willen meewerken aan peilverhogingen.

Hoofdartikelzaterdag, 3 juni 2017

Niemand had gedacht aan Azusa Street 312

Dat het ooit een kerk was, was al lang niet meer te zien aan het vervallen gebouwtje, al even verpauperd als de wijk waar het stond. Laatstelijk had er een paardenstalling in gezeten. Nu was het ingericht als een gehoorzaaltje met geïmproviseerde kerkbanken: ruwhouten planken op aardappelkistjes en vaatjes.

Regiozaterdag, 3 juni 2017

Dorpse uitstraling voor heringericht De Falom

De Falom - Dagelijks rijden naar schatting nu zo´n duizend tot 1500 auto´s over de Haadwei bij De Falom. Nog niet zo lang geleden waren het er ongeveer 12.000. De aanleg van de Sintrale As maakte een eind aan die verkeersdruk.

Regiozaterdag, 3 juni 2017

Sionsberg wil dit jaar positief resultaat

Dokkum - Sionsberg in Dokkum heeft afgelopen jaar een verlies van ongeveer 1,1 miljoen euro geleden. Van de drie ondernemingen achter het medisch centrum wist alleen de afdeling cardiologie in de zwarte cijfers te blijven, meldt Sionsberg.

Regiozaterdag, 3 juni 2017

Rotmans: kom in actie tegen gaswinning

Leeuwarden - Friese bestuurders moeten niet meer meewerken aan gaswinning en proefboringen, maar in verzet komen. ,,Fryslân profileert zich als duurzame provincie. Dat gaat op geen enkele manier samen met gaswinning of het zoeken naar gas." Dat zegt Jan Rotmans, onder meer hoogleraar Energietransitiekunde en voorzitter van Urgenda - de organisatie die Nederland sneller duurzaam wil maken met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Rotmans geldt als een internationale autoriteit op het gebied van duurzaamheid.

Regiozaterdag, 3 juni 2017

Taxi-aanbesteding gaat over

Dokkum - De aanbesteding van het doelgroepenvervoer in Noordoost-Fryslân wordt in zijn geheel ingetrokken en opnieuw gedaan. Dat lieten de betrokken gemeenten en de provincie gisteravond weten in een gezamenlijke persverklaring. Ze leggen zich neer bij de uitspraak van gisterochtend in het kort geding tegen de aanbesteding, dat was aangespannen door Taxicentrale Waaksma. Als gevolg van het besluit wordt de mobiliteitscentrale in ieder geval niet per augustus geopend, zoals de bedoeling was. Het is nog niet duidelijk wanneer wel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties