Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 juni 2016.

Achtergrondvrijdag, 3 juni 2016

Werelderfgoed Waddenzee en duurzaam toerisme

Samenwerking tussen de verschillende stakeholders; gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de bescherming en het behoud van het werelderfgoed Waddenzee; de nadelige gevolgen tot een minimum beperken; bijdragen aan bewustzijn, begrip en steun voor de bescherming van het gebied.

Economievrijdag, 3 juni 2016

Na meer dan een jaar WW vonden zij het geluk buiten de bouw

Sint Nicolaasga - Hendricus Postma en John Jonkman zijn twee van de 198.000 mensen die tussen 2008 en 2014 uit de bouwsector verdwenen. ,,It foldie my bêst yn ‘ e bou, mar at ik kieze moast dan soe ik net werom wolle", vertelt Jonkman. Na meer dan een jaar thuis te hebben gezeten, vond hij in de zomer van 2014 werk als havenmeeester van Sint Nicolaasga.

Hoofdartikelvrijdag, 3 juni 2016

Nieuwe strijd over 'middenschool’


Regiovrijdag, 3 juni 2016

Start Slachte logistiek lastig

Raerd - De start van de Slachtemarathon is morgen logistiek gezien een bijzondere klus. De organisatie zet honderd bussen in om de deelnemers op tijd in de startplaats Oosterbierum te krijgen. Om de tien minuten starten er vijfhonderd wandelaars, die vanuit Leeuwarden, Raerd en Pietersbierum worden aangevoerd.

Regiovrijdag, 3 juni 2016

Krimpcongres: overheid moet niet alléén de keuzes maken

Heerenveen - Om de leefbaarheid in krimpregio’s te behouden, moeten gemeentebesturen samenwerken met burgers en maatschappelijke organisaties. Pas dan is de kans groot dat initiatieven om voorzieningen te behouden succes opleveren en duurzaam zijn.

Regiovrijdag, 3 juni 2016

Raad Smallingerland schaart zich achter inkoopstop

Drachten - Smallingerland houdt vast aan de inkoopstop bij agrarische groothandel A.Th. De Boer in Drachten. Bij het spoeddebat kreeg gisteravond een motie van het CDA om het besluit terug te draaien, alleen steun van mede-oppositiepartijen ELP en VVD. Alle andere partijen stonden achter het college.

Regiovrijdag, 3 juni 2016

Irritatie over storingen op Afsluitdijk


Sportvrijdag, 3 juni 2016

Slachtemarathon als primeur en tegelijk rentree

Leeuwarden - De deelname aan de Slachtemarathon betekent voor Jolanda Jansen niet alleen een mooie primeur, maar tegelijkertijd ook een rentree op die afstand. Toch is het alweer de 22e keer dat de 37-jarige leerkracht in het basisonderwijs uit Leeuwarden haar tanden zet in de klassieke afstand over 42,195 kilometer.

Sportvrijdag, 3 juni 2016

Keizer is weg bij Cambuur, dus rest de vraag: wie nu?

Hij had het niet verwacht. ,,En", zei algemeen directeur Ard de Graaf gisteren, ,,in principe begrijp ik de keuze ook niet helemaal. Maar het is de afweging die hij heeft gemaakt. Wij vinden het jammer. Het woord waar het hier om draait, is natuurlijk: Ajax. Dat trekt." De 'hij’ is Marcel Keizer, de man die gisteren na amper vier maanden het trainerschap van SC Cambuur verruilde voor dat van Ajax. Jong Ajax, welteverstaan. De vraag die rest: wie moet hem opvolgen? Als het aan de supporters ligt, lijkt een meerderheid voor een rentree van Henk de Jong.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties