Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 juni 2008.

Economiedinsdag, 3 juni 2008

.Kritiek van binnenuit over melkacties

Berkel-Enschot - De officiële boerenorganisaties in ons land zijn treurig gestemd over de melkacties. ,,Het heeft in korte tijd ons imago verpest.” Dat althans zei voorzitter Antoon Vermeer van de zuidelijke land- en tuinbouworganisatie ZLTO gisteravond op een bijeenkomst van het CDA in de provincie Noord-Brabant.

Economiedinsdag, 3 juni 2008

MKB kan de juiste weg naar kennis niet vinden

Drachten – De Kamer van Koophandel Noord-Nederland, de NOM, Syntens en het TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) gaan intensief samenwerken met als doel de serviceverlening aan ondernemers nog verder te verbeteren en de regionale economie te versterken. De gemaakte afspraken zijn in een convenant vastgelegd, dat gisteren tijdens het TCNN jubileumcongres in Drachten werd aangeboden aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken.

Hoofdartikeldinsdag, 3 juni 2008

Respect, beschaving...

Het CDA wil nadrukkelijk doorgaan met zijn offensief voor respect en beschaving. De top van de partij, inclusief de minister-president heeft tijdens het congres van afgelopen weekeinde, daartoe opgeroepen. Het offensief richt zich niet alleen op elementen in de samenleving die crimineel gedrag vertonen, voor overlast zorgen of de boel verzieken, maar ook op de politiek zelf. Want, zo zei fractievoorzitter Pieter van Geel, de politiek laat zelf ook niet alleen maar goede dingen zien. De burger krijgt niet bepaald een positief beeld van de manier waarop in Den Haag politiek wordt bedreven.

Regiodinsdag, 3 juni 2008

‘Ov heeft onderhandelaar nodig’

Leeuwarden - Gedeputeerde Adema (ChristenUnie, Verkeer en Vervoer) pleit voor een onafhankelijke intermediair die het geschil tussen de werkgevers en werknemers in het streekbusvervoer oplost. Komt die er niet, dan overweegt hij naar de rechter te stappen.

Regiodinsdag, 3 juni 2008

Mei 2008 was bijzonder zonnig, warm en droog

Leeuwarden - Droog, zonnig en warm. Mei 2008 was een prachtige voorjaarsmaand met zomerse trekjes. De temperaturen en het aantal uren zon lagen ver boven normaal. In Fryslân viel uitzonderlijk weinig neerslag. In Leeuwarden was het nog nooit zo droog sinds het begin van de reguliere metingen, in 1951.

Regiodinsdag, 3 juni 2008

Het eerste begin van een waterhub in Fryslân

Harlingen - 11 procent van al het zoete water op de wereld zit in de lucht. Het zweeft in de gasvormige fase om ons hoofd. Als je dat water nou uit de lucht zou kunnen halen, bijvoorbeeld in de Sahara, dan zou je een belangrijke drinkwaterbron erbij hebben.

Regiodinsdag, 3 juni 2008

Raad is blij met plan voor accommodaties

Heerenveen - De raadsleden van de gemeente Heerenveen zijn ingenomen met het plan om de komende jaren zoveel mogelijk basisscholen, gymzalen, dorpshuizen en sportcomplexen op te knappen. Dat bleek gisteravond tijdens de raadscommissie Samenlevingszaken.

Regiodinsdag, 3 juni 2008

Belasting in Dongeradeel moet omhoog

Dokkum - Dongeradeel moet de onroerendezaakbelasting (ozb) met 10 tot 20 procent verhogen om aan alle financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen. De lokale lasten in de gemeente zijn altijd een van de laagste in Fryslân geweest, maar dat kan de gemeente niet meer volhouden. Ook de parkeertarieven moeten omhoog, anders kan Dongeradeel nergens meer in investeren.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2008

G.H. van Kooten nieuwe decaan in Groningen

Groningen - Prof. dr. Geurt Henk van Kooten (Delft, 1969) is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september voor een periode van vijf jaar benoemd tot decaan van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Van Kooten volgt prof. dr. Ed Noort op. Van Kooten wordt de voorzitter van het faculteitsbestuur en zal als lid van het College van Decanen verantwoordelijk zijn voor het leerstoelenbeleid van de faculteit. Tevens is hij portefeuillehouder onderzoek van de faculteit.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2008

Kerk in Actie lid platform duurzaam ondernemen

Leeuwarden - Kerk in Actie sluit zich aan bij het platform Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het MVO-platform bundelen 35 niet-gouvernementele organisaties hun krachten en deskundigheden om het debat met overheid en bedrijfsleven te voeren. Kerk in Actie voert het missionaire en diaconale werk in binnen- en buitenland van de PKN uit.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2008

Evolutie

Pasgeleden had ik ergens in het noorden des lands op een jongerenbijeenkomst gesproken, toen na afloop een meisje naar me toe kwam dat me vroeg of het waar was dat ik intussen de evolutieleer had omhelsd.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2008

Dieptepeiling van de nood in de kerk ontbreekt

,,Lezenswaardig en spannend”, noemt ds. Catherinus Elsinga het nieuwste boek van Gerben Heitink: Een kerk met karakter. Tijd voor heroriëntatie. Toch is hij niet onverdeeld positief: de identiteit van de kerk komt in het boek niet goed uit de verf, en: ,,De storing tussen kerk en cultuur wordt gezien als de belangrijkste oorzaak voor de stagnatie in de kerk.”

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2008

‘Registratie is discriminatie’

Amsterdam - De nieuwe Handelsregisterwet wordt waarschijnlijk met ingang van 1 juli van kracht. De wet heeft gevolgen voor kerkgenootschappen, want die moeten zich zich voortaan verplicht registreren bij de Kamer van Koophandel. ,,Dat is een beperking van de godsdienstvrijheid”, vindt mr. drs. Teunis van Kooten.

Sportdinsdag, 3 juni 2008

Een experimentele wedstrijdreconstructie

Op 21 juni 1988 trad het Nederlands elftal in de halve finale van het EK aan tegen West-Duitsland, het land dat Nederland in WO II had bezet en van de wereldtitel had afgehouden in 1974. De historische beladenheid maakte die halve finale tot de eigenlijke finale, zo’n wedstrijd waarvan elke Nederlander boven de 30 nog weet waar hij was, en met wie.

Sportdinsdag, 3 juni 2008

Team Kromkamp pikt sponsorloze rijders op

Wolvega - Jan Eise Kromkamp is komende winter ploegleider en trainer van een nieuw team marathonschaatsers in de A-divisie. ‘Team Kromkamp’ heeft nog geen sponsor, maar om te voorkomen dat deze rijders tussen wal en schip vallen, worden de voorbereidingen op de winter nu eerst uit eigen zak betaald.

Sportdinsdag, 3 juni 2008

KNVB voert degradatie uit de eerste divisie in

Zeist - Met ingang van het komende voetbalseizoen is de eerste divisie niet langer een gesloten competitie. De hekkensluiter degradeert naar de hoofdklasse bij de amateurs. Dat heeft KNVB-directeur Henk Kesler gisteren na de vergadering betaald voetbal in Zeist bevestigd. ,,Een doorbraak”, zei Kesler. ,,We moeten het een en ander natuurlijk nog wel even formaliseren. Maar daar hebben we tot 1 augustus de tijd voor en dat is ruimschoots voldoende. De degradatieregeling kan wat mij betreft op één velletje papier.”

Sportdinsdag, 3 juni 2008

KV Drachten - SCO eerst in Drachten

Leeuwarden Het eerste degradatieduel van de dubbele confrontatie tussen korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel en SCO wordt zaterdag in Drachten op het complex aan de Sportlaan gespeeld. Het duel begint om half drie.

Sportdinsdag, 3 juni 2008

García-García naar Vitesse

Heerenveen Sportclub Heerenveen laat Gonzalo García-García vertrekken. De Friese club heeft gisteren met Vitesse overeenstemming bereikt over de transfer van de aanvallende middenvelder uit Uruguay.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties