Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 mei 2017.

Economiewoensdag, 3 mei 2017

Pon Holdings haakt af na afwijzing Accell

Heerenveen - De Heerenveense fietsenbouwer Accell wil niet in zee met Pon Holdings. Gesprekken over een overname zijn maandag geklapt, zo werd gisteren bekendgemaakt. Het bod van 33,72 per aandeel bleek onvoldoende. Pon wil niet hoger en trekt zich terug.

Hoofdartikelwoensdag, 3 mei 2017

Vrijheid vieren met vrije dag is niet zo gek

Er wordt aan de borreltafel heel wat afgepraat over het officiŽle aantal vrije dagen in Nederland. Het verschilt natuurlijk per cao, maar volgens de wettelijke normen komen we uit op 28 dagen: acht officiŽle feestdagen en wettelijk twintig vakantiedagen bij een vijfdaagse werkweek.

Regiowoensdag, 3 mei 2017

Aantal reeŽn in Frysl‚n neemt fors toe

Leeuwarden - Het aantal reeŽn in Frysl‚n is vorig jaar fors toegenomen. Telde de provincie in 2015 nog 6400 reeŽn; het afgelopen jaar zijn er ruim zevenduizend reeŽn geteld. Dat blijkt uit de jaarlijkse telling door de Friese wildbeheerseenheden (wbeīs).

Regiowoensdag, 3 mei 2017

Fusieplan van scholen strandt op regelgeving

Ferwert - De oprichting van een samenwerkingsschool in Ferwert is van de baan. De scholenkoepels PCBO Ferwerderadiel en Onderwijsgroep Fier hebben hun gesprekken hierover gestaakt, omdat een geschikte samenwerkingsvorm binnen de huidige regels niet mogelijk zou zijn. Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum uit in een open brief hierover zijn zorgen.

Regiowoensdag, 3 mei 2017

Schrier schuift aan bij overleg vliegveld

Leeuwarden - De provincie Frysl‚n schuift aan bij de overleggen over AirPort Lelystad. Dat zegt gedeputeerde Michiel Schrier. AirPort Lelystad gaat flink groeien, omdat het vanaf 2019 vluchten overneemt die nu nog op Schiphol vliegen.

Regiowoensdag, 3 mei 2017

Stichting Erfgoed Fundaasje brengt agrarisch verleden tot leven

Leeuwarden - In de negentiende eeuw waren er in Frysl‚n vele boerenfamilies actief in de aardappelhandel. De stichting Erfgoed Fundaasje legt de geschiedenis van deze en andere boeren vast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties