Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 mei 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 3 mei 2016

Rekening houden met dilemma’s van Merkel

In vergelijking met de aandacht die de Amerikaanse voorverkiezingen ten deel valt, komt de belangstelling voor de Duitse politiek er maar bekaaid af. Terwijl de gevolgen van de verkiezingen in Duitsland voor ons toch veel ingrijpender zijn dan de vraag of Donald Trump en Hillary Clinton het in november tegen elkaar mogen opnemen. In Duitsland heeft onlangs de rechts-populistische anti-immigratiepartij Alternative fĂĽr Deutschland AfD bij drie deelstaatverkiezingen op overtuigende wijze stemmen gewonnen ten koste van de CDU van bondskanselier Angela Merkel. Als die trend doorzet, staat Duitsland volgend jaar bij de parlementsverkiezingen een politieke aardverschuiving te wachten die het einde inluidt van de traditionele machtsverdeling tussen de sociaal-democratische SPD en de christen-democratische CDU.

Regiodinsdag, 3 mei 2016

Silence of the Bees wil ook zonder subsidie door

Leeuwarden - Silence of the Bees krijgt geen subsidie van het projectbureau Culturele Hoofdstad. Hoe nu verder? De kwartiermakers van het project staken vorige week de koppen bij elkaar en besloten: we gaan sowieso door.

Regiodinsdag, 3 mei 2016

Porseleinhoen profiteert van Centrale As

Feanwâlden - In Fryslân zijn het afgelopen jaar opvallend veel porseleinhoenen gesignaleerd. Volgens Ron van der Hut van ecologisch onderzoeks- en adviesbureau Altenburg & Wymenga in Feanwâlden komt dat vooral door de ontwikkeling van nieuwe moerasgebieden als Het Houtwiel bij Broeksterwâld en Feanwâlden. Maar ook in de pas ontwikkelde moerasstroken bij de Falom en de Goddeloze Singel onder Broeksterwâld, als compensatie voor de aanleg van de Centrale As tussen Dokkum en Nijega, duikt de hoen al op.

Regiodinsdag, 3 mei 2016

Mooi weer op komst: Friese campings lopen vol

Earnewâld - De campings maken zich op voor een druk Hemelvaartweekeinde, dan wordt het eindelijk mooi weer en dat merken de ondernemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties