Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 mei 2012.

Cultuurdonderdag, 3 mei 2012

Regisseur Mirjam de With wint Duitse kinderjuryprijs

Leeuwarden | De kinderfilm Mina Moes van de uit Joure afkomstige Mirjam de With heeft dinsdagavond de kinderjuryprijs gewonnen op de Internationale Kortefilmdagen in het Duitse Oberhausen. Dat heeft de regisseuse gisteren gemeld. De kinderjury noemde de film ,,erg grappig en onderhoudend”.

Cultuurdonderdag, 3 mei 2012

Leeuwarder koor naar Heineken Music Hall

Leeuwarden | Het multiculturele gospelkoor All for One uit Leeuwarden gaat optreden in de Heineken Music Hall. Het koor is gevraagd de VIP’s en andere bezoekers van het evenement Hi5 Rhythm voor Succes bij binnenkomst te verwelkomen met muziek. Tijdens het evenement, op 25 mei, wordt de Martin Luther King Hi5 Award uitgereikt aan Marco Borsato.

Cultuurdonderdag, 3 mei 2012

Finalisten Kleine Prijs van Fryslân bekend

Leeuwarden | Alle zes de finalisten van de Kleine Prijs van Fryslân zijn bekend. Op 2 juni gaan Black Cherry Juice, Blue June, Brückenbauer, Croonparade, Supervixen en Yellow House 21 de strijd met elkaar aan in Poppodium Romein in Leeuwarden. Dat heeft stichting Friesland pop gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 3 mei 2012

Veertig jaar loyaal aan een werkgever

Het komt steeds minder voor: werknemers die na veertig jaar nog steeds dezelfde baas dienen. Met fijne collega’s en klanten, en ruimte voor eigen ontwikkeling is het mogelijk, zeggen drie jubilerende Friezen.

Hoofdartikeldonderdag, 3 mei 2012

Het gaat kinderen goed, maar niet alle

Het gaat goed met de kinderen in ons land, zo blijkt uit een meerjarige studie van de Verenigde Naties. Vijf jaar geleden ging het ook al zo goed. Toen scoorden Nederlandse kinderen eveneens het best als het gaat om gelukkig zijn.

Regiodonderdag, 3 mei 2012

Verkweldering Noorderleech uitgebreid

Marrum | In een deel van het Noorderleech bij Marrum gaat It Fryske Gea de zomerdijk doorprikken om een stuk van de buitendijkse zomerpolders door de Waddenzee te laten onderlopen. De pachtboeren zijn niet blij met de verkweldering. Ze verliezen een stukje grond en vrezen meer overlast van ganzen die aan de andere kant van de dijk komen grazen.

Regiodonderdag, 3 mei 2012

Proef met golfslag dijk Oosterbierum

Oosterbierum | Bij Oosterbierum begint morgen een onderzoek naar het effect van golfslag op dijken. Met een zogeheten golfklapgenerator, een apparaat dat golven nabootst, wordt bekeken bij welke golfhoogte het gras op de landkant van de dijk kapot gaat.

Regiodonderdag, 3 mei 2012

Netbeheerder en boeren oneens over vergoeding

Leeuwarden | Grondbezitters liggen in de clinch met TenneT. De netbeheerder legt nieuwe hoogspanningsverbindingen aan in Nederland. Grondbezitters vinden dat ze daar veel te weinig vergoeding voor krijgen. Er is sprake van een patstelling in de onderhandelingen. De Federatie Particulier Grondbezit bereidt juridische stappen voor. TenneT gaat de kwestie voorleggen aan de NMa en het ministerie van EL&I.

Regiodonderdag, 3 mei 2012

Een beroerte zet je leven op zijn kop

Drachten | Zwaantje Wijbenga-De Boer (72) uit Sint Annaparochie maakte mee hoe een beroerte (cerebro vasculair accident, CVA) iemands leven compleet op zijn kop kan zetten. Haar echtgenoot Dirk onderging in 1999 een hartklepoperatie, maar bij die ingreep kwam een stukje kalk van de oude hartklep in de hersenstam te zitten, en dat bracht bij hem exact hetzelfde effect teweeg als bij een beroerte. ,,Hij ging als een gezond man het ziekenhuis in, voor een hartklep, en kwam er totaal anders uit”, vertelt ze.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2012

Dr. Arie Spijkerboer, toegewijd en trouw hervormd theoloog

Afgelopen zondag is op 83-jarige leeftijd nabij zijn woonplaats overleden de bekende hervormde predikant dr. A.A. Spijkerboer. In hem verliest de kerk een man van formaat die vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw door zijn consequente en principiële theologische opstelling bij velen gezag wist af te dwingen en voor velen een theologisch geweten is geweest.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2012

Nederlandse religies: nee tegen intolerantie

Utrecht | ‘Wij leven en werken als joden, christenen en moslims vreedzaam samen in Nederland.’ Die boodschap verspreidt het Caďro-overleg sinds enkele dagen internationaal via sociale media.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2012

Jongeren via app warm maken voor priesterschap

Utrecht | De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland zet moderne media in om priesters te werven. Onlangs lanceerde het aartsbisdom Utrecht een ‘Roepingen-app’. Het aantal roepingen is de laatste decennia sterk teruggelopen. De Android-app moet jonge mensen interesseren in het priesterschap. Op de applicatie staat algemene informatie over het priesterschap. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Hoe weet ik dat God mij roept?’, en ‘Heeft een priester ook vrije tijd?’ Het idee kwam uit Ierland, waar vorig jaar al een dergelijke app werd gelanceerd.

Sportdonderdag, 3 mei 2012

Als we verliezen, zullen ze me vast wel feliciteren

Enschede | Het heeft lang geduurd, maar gisteravond kreeg Oussama Assaidi in de Grolsch Veste weer wat van zijn oude glans terug. In het laatste halfuur van de voorlaatste competitiewedstrijd kreeg de meegereisde Friese aanhang weer de 23-jarige Marokkaanse aanvaller van voor de winterstop te zien. ,,In de belangrijke wedstrijden dan staan we er. We hebben vandaag een goede slag geslagen”, vond Assaidi die tegen FC Twente twee keer scoorde.

Sportdonderdag, 3 mei 2012

Heerenveen gaat weer Europa in

Hossend namen de spelers van sc Heerenveen bezit van de Grolsch Veste in Enschede. Na de 3-4 zege op FC Twente mag de ploeg van de scheidende trainer Ron Jans zo goed als zeker weer Europa in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties