Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 mei 2005.

Bijschriftdinsdag, 3 mei 2005

Uit op verzoening

Jezus toont aan de twijfelende Thomas de littekens in zijn handen en zijn zijde.

Dossierdinsdag, 3 mei 2005

Tuurs rituele wassing en wedergeboorte


Economiedinsdag, 3 mei 2005

Nieuwe meubelzaak De Markiezin

Leeuwarden – De Markiezin Meubels en Meer heeft dit weekend zijn deuren in Leeuwarden geopend. Volgens eigenaresse J. Terlouw is De Markiezin gespecialiseerd in decoratieve schildertechnieken op meubels.

Economiedinsdag, 3 mei 2005

GMV opent vestiging in Groningen

Groningen – Gisteren heeft de vakcentrale van christennetwerk GMV in Groningen een nevenvestiging geopend. ,,De behoefte tot een tweede vestiging in Groningen bestond al langer’’, meldt directeur B. Tol. In totaal werken er bij christennetwerk GMV 25 mensen.

Economiedinsdag, 3 mei 2005

Demonstratie van glasvezelnet in Heerenveen

Heerenveen – De gemeenten van de A7-zone organiseren samen met de provincie Fryslân volgende week dinsdag de vierde ICT-roadshow in Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. De roadshow is bedoeld om bedrijven en instellingen in de gemeente Heerenveen te informeren over de mogelijkheden van het glasvezelnet in Fryslân.

Hoofdartikeldinsdag, 3 mei 2005

Onlogisch

De onbevestigde berichten dat Amerika plannen heeft de nucleaire installaties van Iran aan te vallen om te voorkomen dat dit land een atoombom krijgt, leiden een hardnekkig leven. Het bezoek medio april van de Israëlische premier Sharon aan de Amerikaanse president Bush verstrekte nieuw voedsel aan dergelijke speculaties. Sharon besprak tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten de ontwikkeling van het Iraanse kernprogramma. Hierbij liet Sharon aan Bush ook foto’s zien van Iraanse nucleaire installaties. Ook het bericht vorige week dat Amerika overweegt zware bunkerbommen aan Israël te leveren, draagt bij aan de geruchten dat Jeruzalem een preventieve aanval zou overwegen. Maar Israël ontkent ten stelligste dat er plannen zijn Iran aan te vallen.

Regiodinsdag, 3 mei 2005

Hand op knip in Skarsterlân

Joure – De gemeente Skarsterlân moet vanaf 2007 structureel tweehonderdduizend euro bezuinigen. De burgers moeten daarbij zo veel mogelijk worden ontzien, aldus wethouder Van Beek van Skarsterlân, en dus worden de vaste lasten niet extra verhoogd. Er wordt onder meer bezuinigd op ambtelijke kosten en onderhoud en het verstrekken van subsidies.

Regiodinsdag, 3 mei 2005

Nieuwe monumenten dankzij kroonjaar

Leeuwarden – Er zijn dit jaar in Fryslân relatief veel nieuwe herdenkingsmonumenten voor historische gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog bijgekomen. Een aantal is in de afgelopen tijd onthuld, sommige worden morgen officieel onthuld. Een aantal in Weststellingwerf, één in Akkrum, in het Bildt, in Reduzum, Gaastmeer. In het Duitse Wilhelmshaven verrees ook een Fries monument. De nieuwe wijk Thomashof in Workum is vanaf morgen een compleet herdenkingsmonument als burgemeester Boekhoven de straatnamen onthult. Die verwijzen allemaal naar verzetshelden.

Regiodinsdag, 3 mei 2005

‘Hij zou liever in Nederland wonen, zo mooi’

Drachten – Acht keer al bezocht hij Nederland, de eerste keer in 1945 niet meegerekend. De Canadese veteraan Elmer Phillips (85) is na de bevrijding verknocht geraakt aan ‘the countryside of Holland’. Het liefst zou hij hier blijven wonen, zegt zijn vrouw Eve. ,,Hij houdt van het grote aantal verschillende landschappen. In een dag kun je in door het vlakke land en door de heuvels trekken. Zo mooi.”

Regiodinsdag, 3 mei 2005

Wereldwijde oproep Friese zonnebootrace

Leeuwarden – Tientallen universiteiten en gespecialiseerde bedrijven van de hele wereld zijn aangeschreven om volgend jaar mee te doen aan een zonnebotenrace langs de elf Friese steden.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 mei 2005

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Tjerkwerd - De kerkelijke gemeenten van Parrega/Hieslum en Tjerkwerd/Dedgum houden Hemelvaartsdag een dienst met van tevoren een fikse wandeling. Met catechisanten, jongeren en andere belangstellenden uit de gemeenten gaat men dauwtrappen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 mei 2005

‘100.000ste Alpha-deelnemer is nog maar het begin’

Leeuwarden - De Alpha-cursus heeft de mijlpaal bereikt van 100.000 deelnemers in ons land en volgens Alpha Nederland is dat nog maar het begin. De cursus wordt inmiddels gegeven op meer dan achthonderd plaatsen. Nagenoeg alle kerkelijke denominaties maken gebruik van de Alpha-cursus.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 mei 2005

‘Nederland heeft vergeten ‘nee’ te zeggen’

Leeuwarden - Al op vijftienjarige leeftijd trok Jacob de Leeuwe als hulpje van de toenmalige orthodoxe opperrabbijn Berlinger door het hele land om in synagogen uit de Torah voor te lezen. Nu is hij (onbezoldigd) voorganger van de circa 35 leden tellende orthodoxe Joodse Gemeente in Leeuwarden, na een beroepsmatig leven als arts en laatstelijk als directeur van een arbodienst.

Sportdinsdag, 3 mei 2005

Beloftenteam van Heerenveen doet aan klantenbinding

Heerenveen – De prestaties van het beloftenteam van SC Heerenveen mogen in vergelijking met de afgelopen twee seizoenen misschien wat achterblijven, maar er wordt nog steeds progressie gemaakt. ,,We spelen in hetzelfde spelsysteem als het eerste elftal. Als daar een speler uitvalt moet er één van het beloftenteam klaar staan. Wat dat betreft hebben dit seizoen al een aantal spelers op de deur geklopt’’, zegt trainer Henk Herder.

Weerdinsdag, 3 mei 2005

Buien en zon

Het is vanmiddag nog warm met temperaturen rond 19 ŕ 20 graden. Er wordt een enkele bui verwacht bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen krijgen we buien en zon. De maximumtemperaturen komen daarbij te liggen rond 14 ŕ 15 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties