Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 maart 2018.

Achtergrondzaterdag, 3 maart 2018

Hoe terecht is de kritiek op pulsvisserij?

Het Europees parlement stemde in januari voor een verbod op pulsvisserij. De stemming volgde op protesten van vooral Franse en Engelse kustvissers en een agressieve campagne van de Franse milieuorganisatie Bloom die de pulsvisserij met elektrocutie vergeleek. De buitenlandse vissers verwijten de pulsvissers dat zij hun visgronden leegvissen en in een kerkhof veranderen. Zo stelt een Belgische garnalenvisser ,,nadat pulsvissers passeren, vangen we enkel dode vis met brandwonden, dode tong en gebroken kabeljauw”. Maar ook in Nederland is er kritiek. Garnalenvissers vrezen dat de stroomstoten de voortplanting van eidragende garnalen verstoort en voor extra sterfte zorgt.

Economiezaterdag, 3 maart 2018

Komst Bauhaus is een risico voor ontwikkeling Cambuurstadion

Leeuwarden - De komst van bouwmarkt Bauhaus vlak bij het te bouwen Cambuurstadion bij het WTC is niet wenselijk. Dat zegt Frank Meijer van Wyckerveste dat het nieuwe stadion samen met bouwbedrijf Dijkstra Draisma ontwikkelt en bouwt.

Hoofdartikelzaterdag, 3 maart 2018

De Agagiet, zijn zandloper en Poerim

In Iran werd deze week een nieuw festival aangekondigd: het Zandloperfestival. Hossein Amir-Abdollahian maakte tijdens een persconferentie bekend dat het festival in april zal worden gehouden als ,,symbool van de onafwendbare ineenstorting van het zionistische regime van Israël”. Ayatollah Khamenei voorspelde in 2015 dat Israël binnen 25 jaar van de kaart is geveegd. Tot het zo ver is, loopt de zandloper.

Regiozaterdag, 3 maart 2018

Kievitsei in provinciehuis blijft taboe

Earnewâld - Het eerste ‘ljipaai’ van Fryslân wordt dit voorjaar niet gelotterd en aangeboden aan commissaris van de Koning Arno Brok op het provinciehuis. De Bond Friese Vogelwachten (BFVW) had dat graag nog eens gewild en zeker in het jaar dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Maar andere natuurorganisaties in Nederland wilden daaraan niet meewerken.

Regiozaterdag, 3 maart 2018

Statenleden zitten liever in gemeenteraad

Leeuwarden - De functie van raadslid is in trek bij Friese provinciale volksvertegenwoordigers. Een relatief groot aantal Statenleden hoopt na de gemeenteraadsverkiezingen benoemd te worden tot raadslid. Uit een rondgang langs potentiële overstappers blijkt dat vooral meespeelt dat provinciale onderwerpen ver van de inwoners staan.

Regiozaterdag, 3 maart 2018

Pleidooi voor andere opzet laatste dagen Sneekweek

Sneek - De politie wil dat de Sneekweek teruggebracht wordt naar een week. De huidige opzet van tien dagen doet een te grote aanslag op de politiecapaciteit. Ook ondernemers en omwonenden zijn kritisch op de huidige vorm, zo blijkt uit een evaluatie van gemeente Súdwest-Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties