Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 maart 2015.

Achtergronddinsdag, 3 maart 2015

Meer boeren nodig voor weidevogelbeheer

Begin vorige maand bood directeur Wouters van Vogelbescherming Nederland staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en de provinciale bestuurders namens 100.000 Nederlanders een petitie aan met de oproep om de weidevogels en hun leefgebied te redden. Die oproep komt geen moment te vroeg, want de situatie is inderdaad kritiek.

Economiedinsdag, 3 maart 2015

Opnieuw hogere melkprijzen voor boeren

Leeuwarden - Melkveehouders die lid zijn van zuivelcoöperatie FrieslandCampina ontvangen over de door hen geleverde melk deze maand weer een hogere prijs. De voorschotprijzen worden betaald in kilo's melk. Vorige maand kregen boeren er 1,25 euro per honderd kilo bij, deze maand is dat 2,50 euro extra. De garantieprijs gaat in maart van 31,50 euro naar 34 euro per honderd kilo.

Hoofdartikeldinsdag, 3 maart 2015

Vraagtekens rond moord op Nemtsov

Enkele tienduizenden mensen gingen zondag in Moskou de straat op om in een rouwmars de moord op Boris Nemtsov te memoreren, een prominent criticaster van het beleid van de Russische president Poetin. Nemtsov werd vrijdagavond laat bij het Kremlin geraakt door vier kogels en overleed ter plaatse aan de gevolgen daarvan. Zijn vriendin was getuige van de gebeurtenis, maar is door de schok ervan nog niet in staat een samenhangend getuigenis te geven van wat er precies is gebeurd.

Regiodinsdag, 3 maart 2015

Dokkumse Suzanne wil als high fashion-model de wereld over reizen

De wereld over reizen, modeshows lopen voor grote merken en fotoshoots voor internationale tijdschriften als Vogue. Daar voelt de vijftienjarige Suzanne Fennema wel voor. Op het evenement The Model Convention in Amsterdam, afgelopen zondag, kwam een carrière als model weer een stap dichterbij voor de Dokkumse. Zes van de 28 aanwezige modellenbureaus toonden belangstelling om met de vmbo-scholiere te gaan werken. En haar eerste opdracht heeft ze misschien al binnen: gisteren kreeg ze te horen dat ze mogelijk deze maand een show mag lopen in Duitsland.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 maart 2015

Kriebelende as ter voorbereiding op het paasfeest

Column

Geloof & Kerkdinsdag, 3 maart 2015

Vrouwen op zoek naar stilte in Grote kerk in Leeuwarden

Leeuwarden - Stiltetrainer Mirjam van der Vegt spreekt op zaterdag 14 maart in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden voor vrouwen over stilte. De avond, die valt in de veertigdagentijd voor Pasen, is bedoeld voor ontmoeting en bezinning voor vrouwen, zowel kerkelijk als niet-kerkelijk.

Sportdinsdag, 3 maart 2015

Vrouwen Heerenveen door akkoord langer in eredivisie

Heerenveen - De vrouwen van sc Heerenveen komen ook volgend jaar uit op het hoogste niveau in Nederland. De Friezen gingen afgelopen week akkoord met een financiële bijdrage van de KNVB en bevestigden zo definitief hun deelname. Een overeenkomst met de betaald voetbal organisatie uit het Abe Lenstra Stadion én hoofdsponsor Univé geeft extra mogelijkheden, zo meldt voorzitter Lykele Buwalda namens de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen.

Sportdinsdag, 3 maart 2015

Erwin Zwart heeft OVVO nog niet uit zijn hoofd gezet

Gorredijk - Korfballer Erwin Zwart heeft de cruciale wedstrijd van LDODK in de Korfbal League tegen OVVO De Kroon, van aankomende zaterdag, nog niet volledig uit zijn hoofd gezet. De 23-jarige international raakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen PKC in Papendrecht (33-21 verlies) geblesseerd aan zijn schouder. Het ziekenhuisbezoek gaf gisteren nog geen definitief uitsluitsel over de ware aard van de blessure. ,,Het gaat aardig en ik ben in elk geval nog hoopvol gestemd", aldus Zwart.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties