Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 maart 2007.

Cultuurzaterdag, 3 maart 2007

Multiraciale snelkookpan loopt leeg

De onlangs overleden Amerikaanse regisseur Robert Altman heeft er vele jaren over gedaan voor hij zijn eigen vertelstijl zo had geperfectioneerd dat hij alom bewondering opriep. Altman vlocht meestal meerdere verhaallijnen door elkaar en liet scčnes meestal ergens (middenin) beginnen en weer eindigen voordat ze eigenlijk geëindigd waren. Hij nam zijn publiek, vooral in zijn laatste films, mee langs gebeurtenissen en liet ons aan de hand van fragmenten zien hoe die wereld in elkaar stak. Een ogenschijnlijk simpele vorm, maar voor wie iets weet van verhalen vertellen en film maken, is dat misschien wel meteen de moeilijkste vorm. Want hoe houd je het publiek bij de les wanneer je zoveel tegelijk wil vertellen?

Cultuurzaterdag, 3 maart 2007

Nieuw instrumentaal en vocaal ensemble

Leeuwarden - Dirigent en componist Hoite Pruiksma en Pieter Bakker, componist en hoofdredacteur van het tijdschrift Kunst en Wetenschap, gaan een nieuw vocaal en instrumentaal ensemble oprichten. It Nije Ensemble zal in verschillende samenstellingen gaan optreden. Pruiksma is artistiek leider, Bakker is verantwoordelijk voor de programmering.

Dossierzaterdag, 3 maart 2007

‘Zakelijk en privé goed scheiden’

Ton Baas in actie als gedeputeerde. ,,Wat als ik weer gedeputeerde ben? Weer normaal aan het werk na de hectiek rond de verkiezingen.” Foto: Frans Andringa

Economiezaterdag, 3 maart 2007

‘Presentatie en motivatie zijn belangrijk’

Nij Beets - Werken in een bouwmarkt kan behoorlijk zwaar zijn. Het is staand werk en er moet af en toe flink gesjouwd worden. Desondanks wist directeur Kor van der Meulen van Van der Meulen Bouwmaterialen in Nij Beets een goede werkplek te creëren voor Mark Timmerman, die met een versleten enkel door het leven gaat.

Hoofdartikelzaterdag, 3 maart 2007

Veranderend kerkgevoel...

De grenzen van de kerken vervagen. Kerkleden beslissen steeds meer zelf waar en hoe ze kerklid willen zijn. Daarbij krijgt oecumene een nieuwe invulling: niet meer geschriften, verklaringen of overeenkomsten bepalen de werkelijkheid van oecumene, maar de beleving van mensen is bepalend. Achter en onder de officiële kerkelijke oecumene gaat een wereld schuil aan beleefde oecumene.

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Friese partijen voor Zorgborg

Leeuwarden - De politieke partijen in Fryslân juichen de opzet van een ZorgBorg toe, zoals dat vorig jaar op een expertmeeting van christenen over het toekomstdebat voor Fryslân naar voren werd gebracht. De ZorgBorg is een plan voor een vorm van samenleven en samenwerken in een te herbouwen stins in Fryslân.

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Andriesen: geen afvaloven in Harlingen

Harlingen - De bouw van een afvaloven in Harlingen is niet nodig. Economische voordelen van de Reststoffen Energie Centrale (REC) wegen niet op tegen de nadelige effecten voor omwonenden. Dat zei gedeputeerde Andriesen (PvdA) gisteren tijdens een milieudebat tussen lijsttrekkers in Leeuwarden. Behalve van het CDA en de VVD kreeg Andriesen bijval van alle andere partijen. Nu duidelijk is dat de bodemdaling onder Franeker veel erger is dan verwacht, zegt de lijsttrekker met de REC geen onnodige risico’s te willen nemen. ,,Wy moatte no nei de minsken yn it gebiet lústerje.”

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Markt-plan ter discussie

Dokkum - De invulling van De Markt in Dokkum staat opnieuw ter discussie. Het college van Dongeradeel had een particulier idee voor een nieuw pleinafsluitend gebouw op tafel liggen, maar twijfelt er nu aan of het wel verstandig is om dit door te laten gaan.

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Waterhuishouding moet aangepast

Franeker - De herstelplannen voor de waterhuishouding in Noordwest-Fryslân moeten waarschijnlijk worden bijgesteld, nu blijkt dat bodemdaling door zoutwinning wordt beďnvloed door bodemdaling door gaswinning en omgekeerd. Dat zegt hoofd watersysteembeheer P. Schaafsma van Wetterskip Fryslân.

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Moeders in actie: jongeren vroeger op stap

De sluitingstijden in de horeca moeten vervroegd worden, vinden Myriam Loonen en Hannie Gorter uit Siegerswoude. Het tijdstip waarop jongeren in het weekeinde naar een discotheek gaan, komt steeds later te liggen. Voordat ze hun actie begonnen spraken ze met verschillende horeca-ondernemers in Fryslân. Die zouden volgens hen ook wel eerder naar bed willen, maar sluiten toch laat uit concurrentie-overwegingen. Het CDA Fryslân heeft al toegezegd aandacht aan het onderwerp te geven.

Regiozaterdag, 3 maart 2007

Heilsleger wil jeugdzorg niet kwijt

Leeuwarden - Het Leger des Heils wil een rol blijven spelen in de jeugdbescherming. De christelijke organisatie moet die tak vanaf komende jaarwisseling overdragen aan de Bureaus Jeugdzorg van de provincie. De stichting hoopt daar verandering in te kunnen brengen nu Rouvoet van de ChristenUnie minister van Jeugd & Gezin is geworden.

Sportzaterdag, 3 maart 2007

‘The Hunter’ moet gewoon zijn ding doen

Amsterdam - Bij SC Heerenveen zal morgen in de Amsterdam Arena weer met meer dan gewone belangstelling worden gekeken naar de verrichtingen van oud-werknemer Klaas Jan Huntelaar. Veertien maanden geleden keerde ‘de Hunter’, de bijnaam die hij bij Heerenveen verwierf, Fryslân de rug toe om bij Ajax aan een nieuw avontuur te beginnen. De tijd van chauvinisme is nu voorbij. ,,Als de kans komt, dan schiet ik hem erin.’’

Sportzaterdag, 3 maart 2007

Niet Dordrecht, maar Cambuur viert een feestje

Leeuwarden - Oud-Cambuurtrainer Gert Kruys had de stille hoop om met FC Dordrecht gisteren tegen een oude werkgever de vijfde periode te kunnen winnen. De Leeuwarders zaten hem echter dwars. Spits Jeroen Ketting speelde de hoofdrol in een voor Cambuur-begrippen schaarse doelpuntenshow.

Weerzaterdag, 3 maart 2007

Zondag droog

Vanavond en vannacht klaart het meer en meer op. De wind neemt af en krimpt alweer naar het zuiden. Morgen blijft het tot laat in de middag of tot in de avond droog met flink wat zon. Overdag temperaturen rond 11 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is matig tot krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties