Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 maart 2004.

Bijschriftwoensdag, 3 maart 2004

Het wonder van de omkeer

Als een mens zich omkeert naar zijn naasten toe, dan is er een wonder gebeurd.

Economiewoensdag, 3 maart 2004

Bedrijfsverplaatsing Knol weer ter sprake

Aldeboarn - De gemeenteraad van Boarnsterhim zal in de raadsvergadering van 16 maart weer over de bedrijfsverplaatsing van het grond- en heiwerkenbedrijf Knol in Aldeboarn spreken. Knol moet van de huidige plek aan de Prikwei verdwijnen. De gemeente wil op deze locatie woningen realiseren.

Economiewoensdag, 3 maart 2004

Prijs voor Friese schilder

Doetinchem - Schildersbedrijf Henk Jan Rijpstra uit Stiens mag zich sinds gisteren schildersbedrijf van het jaar noemen. De verkiezing tot ‘Schildersbedrijf van het Jaar’ wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door het vakblad SchildersVakkrant , een uitgave van Reed Business Information. Het bedrijf viel in de prijzen in de categorie ‘Ondernemer Zonder Personeel’.

Hoofdartikelwoensdag, 3 maart 2004

Provincie moet niet zwichten…

We gaan Limburg achterna. De Commissaris der Koningin aldaar – in Limburg nog deftig gouverneur geheten – maakte in zijn nieuwjaarstoespraak gehakt van het dualisme. Dat is jargon voor wat een frisse wind moet zijn in de provinciehuizen in Nederland. Die frisse wind waait nu ongeveer een jaar: sinds 12 maart 2003 gelden nieuwe regels voor de manier waarop het provinciebestuur (Gedeputeerde Staten) met het eigen ‘parlement’ (Provinciale Staten) omgaat. Die omgang was namelijk kwalijk verziekt. GS en PS waren te veel met elkaar verklonken om nog goed te functioneren. Het moest anders. Het bestuur moet zich weer gewoon gaan bezig houden met de dagelijkse gang van zaken. De gekozen politici in de Staten moeten hoofdlijnen uitzetten en vervolgens controleren of het bestuur netjes volgens die hoofdlijnen handelt. En dit alles moet een dusdanig politiek spannend en inhoudelijk transparant plaatje opleveren dat de tevreden burger zich betrokken voelt bij degenen die de provincie runnen.

Regiowoensdag, 3 maart 2004

Museum definitief in station

Sneek - Het Nationaal Modelspoor Museum vestigt zich de komende tien jaar definitief in het NS-station in Sneek. Het huurcontract met NS Vastgoed wordt deze week getekend. De opening van het museum is uitgesteld tot januari volgend jaar. De Nederlandse Spoorwegen beginnen deze maand met de restauratie van de buitenkant van het stationsgebouw.

Regiowoensdag, 3 maart 2004

Meer drugsoverlast in Leeuwarden

Leeuwarden – Jeugdbendes veroorzaken steeds meer overlast in de binnenstad en sommige buitenwijken van Leeuwarden. Ook zogeheten ‘drugsgerelateerde overlast’, hinder die te maken heeft met drugshandel of –gebruik, neemt toe. Om de criminaliteit in Leeuwarden terug te dringen, is een hardere aanpak nodig van deze overlast.

Regiowoensdag, 3 maart 2004

‘Toxopeus’ krijgt nieuwe naam

Oostmahorn – Paviljoen Toxopeus heeft een nieuwe eigenaar. De familie Van Wallinga, eigenaar sinds de jaren zeventig, heeft het restaurant annex café verkocht aan Jurg Helfferich van Waddenvaart BV. Het paviljoen zal komend najaar worden verbouwd en uitgebreid.

Regiowoensdag, 3 maart 2004

Spoorbrug Akkrum verhoogd

Akkrum – Ruim een derde van de recreatieschippers hoeft straks waarschijnlijk niet meer te wachten voor de spoorbrug van Akkrum. De doorvaarhoogte onder de draaibrug wordt verhoogd van 1,30 tot drie meter. Dat blijkt uit een voorontwerp dat aan Gedeputeerde Staten van Fryslân zal worden gepresenteerd. Geluidsoverlast wordt tegengegaan door gebruik te maken van een ‘stille’ brugconstructie.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 maart 2004

Meldpunt bezwaarde Gereformeerde Kerken

Garderen - Een bezinningsgroep van Gereformeerde Kerken die tegen de kerkfusie van hervormden, gereformeerden en lutheranen zijn, heeft een meldpunt geopend voor ,,kerken en gemeenteleden die vanwege vervreemding van de eigen kerk hun ‘geestelijk onderdak’ kwijtgeraakt zijn of dreigen kwijt te raken’’.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 maart 2004

‘Godsdienstonderwijs is onderuit gegaan’

Nijmegen - Leerkrachten van rooms-katholieke basisscholen besteden in het godsdienstonderwijs nauwelijks aandacht aan de inhoud van het christelijk geloof, zegt Annemieke van der Veen.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 maart 2004

Ad Limina: naar de drempels van de apostelen

Vaticaanstad - De Nederlandse rooms-katholieke bisschoppen brengen volgende week hun traditionele vijfjaarlijkse bezoek ‘Ad Limina’ aan Rome; de visitatio ad Limina Apostolorum . Een pelgrimage ‘naar de drempels van de apostelen’.

Sportwoensdag, 3 maart 2004

Mosterman pakt Friese schaaktitel

Sneek – Fries om utens Milan Mosterman uit Groningen heeft zich gisteren tijdens de tweede dag van de Friese kampioenschappen schaken in Sneek verzekerd van de titel in de C-categorie (tot en met 14 jaar).

Sportwoensdag, 3 maart 2004

Versnelde straffen in amateurvoetbal

Leeuwarden – De KNVB voert eind dit seizoen versneld tuchtrecht in bij het amateurvoetbal. Strafzaken worden meteen onderzocht om te voorkomen dat een club aan het slot van de competitie voor- of nadeel ondervindt van onregelmatigheden of overtredingen.

Sportwoensdag, 3 maart 2004

Verbeek: Heerenveen ook op kunstgrasmat

Almelo – Nu de FIFA overstag is heeft kunstgras de toekomst. Wat de wereldvoetbalbond betreft mogen voortaan alle officiële wedstrijden ook op deze ondergrond gespeeld worden. Het enige waar het nu nog op wachten is, is toestemming van de Europese voetbalbond (UEFA). Zodra deze organisatie het FIFA-besluit overneemt, zal ook de Nederlandse voetbalbond niet langer het gebruik van kunstgras tegenhouden. En dan zal binnen enkele jaren waarschijnlijk bijna elke club binnen het betaalde voetbal de wedstrijden op een kunstgrasmat voetballen.

Sudergeawoensdag, 3 maart 2004

‘Lauwersmeergebied geschikt voor bollen’

Wageningen - De bollenteelt in het Lauwersmeergebied kan flink worden uitgebreid. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat in opdracht van het Ministerie van Landbouw is uitgevoerd.

Weerwoensdag, 3 maart 2004

Opklaringen

Vanmiddag is er enige bewolking maar zijn er ook brede opklaringen. Daarbij loopt de temperatuur op tot 7 graden. Vannacht daalt het kwik tot -1 graad. Later volgt bewolking en een oplopende temperatuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties