Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 december 2016.

Economiezaterdag, 3 december 2016

Kamer achter krimp melkveesector

Den Haag - De nieuwe meststoffenwet die in 2018 moet ingaan krijgt de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer. Dat blijkt uit het debat van donderdagavond, dat tot in de vroege vrijdagochtend duurde.

Hoofdartikelzaterdag, 3 december 2016

In advent gaat het ook over terugkomen

De adventstijd richt zich op de geboorte van Jezus. Maar tegelijkertijd gaat het in de adventsweken over de wederkomst van Jezus. In de diverse leesroosters van de onderscheiden geloofstradities zijn Bijbelgedeelten over de wederkomst opgenomen. Die aandacht is er gedurende de hele adventstijd, maar de tweede adventszondag of de eerste twee adventszondagen richten zich specifiek op de wederkomst.

Regiozaterdag, 3 december 2016

Bintje-kunstwerk opgeknapt

Sumar - Het Bintje-kunstwerk in Sumar, naar de bekende aardappelsoort, krijgt na de winter een opknapbeurt. Uit het plateau van het monument missen een paar stenen en ook het voegwerk gaat achteruit. Dat moet worden hersteld. De gemeente Tytsjerksteradiel trok daar onlangs ruim 3500 euro voor uit.

Regiozaterdag, 3 december 2016

Ternaard regelt zorg desnoods zelf

Ternaard - De Werkgroep Ouderenzorg Ternaard overweegt eventueel het gebouw Spiker te kopen van Kwadrantgroep. Het dorp wil bekijken of het zelf de zorg kan regelen met een nog op te richten dorpscoöperatie.

Regiozaterdag, 3 december 2016

Meer gewonden door carbidschieten

Leeuwarden - Het aantal slachtoffers van carbidschieten is de afgelopen jaren toegenomen. Brandwondencentrum Groningen en elf Friese gemeenten beginnen deze maand een campagne om de veiligheid rond carbidschieten te verbeteren, onder meer in Fryslân.

Regiozaterdag, 3 december 2016

Gemeenten lopen achter met Friese taal

Leeuwarden - Friese gemeenten lopen achter bij het opstellen van nieuw beleid voor het gebruik van de Friese taal. Geen enkele gemeente voldoet aan de verplichting om een nieuwe taalverordening vast te stellen. Dat constateert minister Ronald Plasterk in een tussenevaluatie van de Bestuursafspraken Friese taal en cultuur 2013-2018, die hij gisteren naar de Tweede Kamer stuurde. Hij wil dat de provincie Fryslân de gemeenten hierop gaat vergen.

Sportzaterdag, 3 december 2016

De innerlijke tweestrijd van Wiersma

Leeuwarden - De naam van dammer Harm Wiersma is momenteel hot in relatie tot de WK-match tussen Jan Groenendijk en Roel Boomstra. De 63-jarige Leeuwarder was 32 jaar geleden (1984) de laatste Nederlandse wereldkampioen dammen en hij krijgt deze maand een opvolger. Buiten het feit of Wiersma daar nu wel of niet blij mee is, stuit de hele gang van zaken rond het evenement hem wel enigszins tegen de borst. Het zorgt voor een innerlijke tweestrijd.

Sportzaterdag, 3 december 2016

Thuisnederlaag voor vrouwen sc Heerenveen

Heerenveen - De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Ajax met 0-1 verloren. Desiree van Lunteren besliste op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen na een klein halfuur spelen het duel in het voordeel van de Amsterdamse formatie. Daar bleef het uiteindelijk ook bij en daarmee handhaafde Ajax de koppositie in de eredivisie bij de vrouwen. Heerenveen van trainer Jan Schulting staat op de zesde positie met elf punten.

Sportzaterdag, 3 december 2016

Noppert uitgeschakeld bij Winmau Masters

Frimley Green - Darter Danny Noppert uit Joure is gisteravond in de eerste ronde van de Winmau World Masters uitgeschakeld. De 25-jarige Fries, die als derde geplaatst was voor het tweede televisietoernooi van de bond BDO achter het prestigieuze Lakeside Championship, verloor in de eerste ronde voor een plaats bij de laatste zestien verrassend met 3-2 in sets van de Canadees Kiley Edmunds. Drie jaar geleden behaalde Noppert nog de kwartfinales van dit toernooi.

Sportzaterdag, 3 december 2016

Schaars bij Heerenveen nog geen zekerheid

Heerenveen - Stijn Schaars zit vanavond in Deventer weer bij de wedstrijdselectie van sc Heerenveen. Maar het was gisteren nog onzeker of de 32-jarige middenvelder na zijn kuitblessure tegen Go Ahead Eagles zijn rentree in de basis kan maken. ,,Het ziet er redelijk goed uit", zei trainer Jurgen Streppel, die de kans op een basisoptreden schat op 61,5 procent. Anders begint hij met dezelfde ploeg die ook tegen Ajax begon. Verdediger Shay Facey is nog niet speelklaar.

Sportzaterdag, 3 december 2016

Cambuur verslikt zich in Jong Ajax

Leeuwarden - Cambuur is gisteravond tegen kostbaar puntenverlies aangelopen tegen Jong Ajax (1-3). De Leeuwarders zaten op rozen, maar een foute beslissing van arbiter Erwin Blank leidde alsnog een nederlaag in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties