Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 december 2011.

Cultuurzaterdag, 3 december 2011

Arjan Jongsma wint talentenjacht

Drachten | Marimbaspeler Arjan Jongsma (16) uit Drachten heeft de online talentenjacht Nederland gaat Klassiek gewonnen. Dat heeft een woordvoerder van De Meldij in Drachten gisteren gemeld. De wedstrijd werd gehouden in het kader van de Week van de Klassieke Muziek.

Cultuurzaterdag, 3 december 2011

ZoFier geeft drie kunstwerken cadeau

Nieuweschoot | Galerie ZoFier in Nieuweschoot geeft deze maand drie kunstwerken weg uit de expositie Klein, maar fijn: een schilderij van Keimpe van der Kooi, een schilderij van Hiske Wiersma en een bronzen beeldje van Jan Steen.

Hoofdartikelzaterdag, 3 december 2011

Stellig wachten op wat we hopen

Op tal van plaatsen en in vele bewoordingen in het Oude Testament wordt de komst van de Messias beloofd. Aan het volk IsraŽl - en aan andere volken. Eeuwenlang vertrouwt IsraŽl op die belofte, in de hoop en de verwachting dat het uiteindelijk goed zal komen met mens en wereld.

Regiozaterdag, 3 december 2011

Sionsberg blijft uitwijkplek bij thuisbevalling

Dokkum | Er verandert niets aan de zorg voor zwangeren in Noordoost-Frysl‚n door de sluiting van de afdelingen cardiologie en spoedeisende hulp van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dat melden de samenwerkende verloskundigen en gynaecologen in de regio. Ze komen met hun verklaring nadat sommige verloskundigen - onder meer in deze krant - hun zorg uitspraken over de mogelijkheid om thuis te bevallen. Zij dachten dat verloskunde ook grotendeels geschrapt zou worden.

Regiozaterdag, 3 december 2011

November was recorddroog en heel erg mistig

Leeuwarden | Droogte en mist bepaalden in november het weerbeeld. De afgelopen maand gaat als recorddroog de weerboeken in. Nog nooit waren er zo veel mistdagen. In Schettens stelde Klaas Ybema het aantal dagen met mist vast op vijftien.

Regiozaterdag, 3 december 2011

Hulpsint Hennie Kuik krijgt afscheid op tv

Leeuwarden | Zo acteer je in een filmpje voor Youtube, en zo sta je in een studio in Almere voor opnamen van de wekelijkse tv-show van Paul de Leeuw. Het overkwam hulpsinterklazen Hennie Kuik (49) uit Bovensmilde en Auke de Jong (42) uit Bears gisteren. Kuik is ongeneeslijk ziek en moet noodgedwongen stoppen met zijn werk voor de Stafkamer, een bedrijf in Leeuwarden dat sint- en pietvervangers levert voor intochten en bezoekjes in het Noorden. In het filmpje zijn de twee goedheiligmannen zingend en musicerend te zien. Het is opgenomen net nadat Kuik zijn laatste bezoek als hulpsinterklaas had afgelegd in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 3 december 2011

CU werft leden met bon van vijf euro

Burgum | Leden van de ChristenUnie in de gemeente Tytsjerksteradiel kunnen een cadeaubon van vijf euro krijgen per nieuw lid dat via hen wordt gemaakt. Als iemand van wie de naam is doorgegeven daadwerkelijk lid wordt, krijgt de aanbrenger van de kiesvereniging zoín bon. De afdeling hoopt zo te groeien van 74 naar 150 leden.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 december 2011

Chinese Shouwangkerk zoekt plek om kerst te vieren

Ridderkerk | In China is een nieuwe generatie niet-geregistreerde huisgemeenten in opkomst die zich niet meer door de staat laat wegstoppen, maar wervend en verkondigend actief is, tot in de politiebureaus toe.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 december 2011

R.-K. Kerk begint met compensatie

Utrecht | De compensatieregeling voor slachtoffers van seksueel geweld in de Rooms-Katholieke Kerk is gisteren ingegaan. De eerste vijftig slachtoffers kunnen nu een schadevergoeding aanvragen. Dat heeft het Meldpunt Seksueel Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk gisteren bekendgemaakt

Sportzaterdag, 3 december 2011

Reinder Triemstra krijgt licentie van kaatsbond

St Jacobiparochie | Reinder Triemstra (55) heeft van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) een licentie gekregen om kaatsballen te mogen maken. Hij gaat de vaste ballenmaker van de kaatsbond Jan Scheepvaart uit Makkum ondersteunen. Triemstra, oud-topkaatser en bekend als kaatswantenmaker, fabriceert al jaren kaatsballen maar omdat de Bilkert geen officiŽle licentie had mocht die ballen niet bij officiŽle wedstrijden worden gebruikt. Dat mag nu dus wel.

Sportzaterdag, 3 december 2011

Douwe Dijkstra, oud- HB-lid CFK, overleden

Leeuwarden | Oud-hoofdbestuurslid van de Christelijke Friese Kaatsbond (CFK) Douwe Dijkstra is woensdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dijkstra, die na Tweede Wereldoorlog lid werd van de Leeuwarder kaatsclub VDO en daar bestuurlijk ook actief was, was twee periodes lid van het HB en werd bij zijn afscheid in 1981 benoemd tot lid van verdienste. Dijkstra verzorgde ook jarenlang de verslagen van de CFK voor het Friesch Dagblad. De CFK fuseerde in 1994 met de KNKB.

Sportzaterdag, 3 december 2011

Elm versus Elm, die van Heerenveen is er klaar vooor

Heerenveen | Voetballende broers die het in een eredivisieduel tegen elkaar opnemen: het gebeurt niet heel vaak. Voorbeelden zijn: Ronald en Erwin Koeman, Frank en Ronald de Boer, maar ook Viktor en Rasmus Elm. Zondagmiddag treffen de Zweden elkaar in een broederstrijd tijdens het duel sc Heerenveen - AZ.

Sportzaterdag, 3 december 2011

Robert Herder interim bij Harkemase Boys

Leeuwarden | Robert Herder is vanaf maandag de nieuwe interimtrainer van Harkemase Boys tot het eind van het seizoen. Daarmee geeft de club aan dat ze geen heil ziet in een verdere samenwerking met Wieb Rodenhuis, die al drie weken ziet thuis zit vanwege een verschil van mening met het bestuur. Henk de Jong zal tot 31 december actief blijven op sportpark De Bosk. Morgen zal Herder voor het eerst present zijn in Harkema, wanneer de Boys thuis spelen tegen Capelle.

Sportzaterdag, 3 december 2011

Cambuur onderuit na collectieve off-day

Zwolle | Het duel tussen FC Zwolle en SC Cambuur was gisteren niet alleen de topper tussen de nummers 1 en 3 van de eerste divisie, het was ook de veertiende ontmoeting in 3,5 jaar. Opvallend: bij al die confrontaties ontbrak een uitoverwinning van Cambuur in Zwolle. En die kwam er gisteren wederom niet. Een collectieve off-day leidde tot een 3-0 nederlaag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties