Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 november 2012.

Cultuurzaterdag, 3 november 2012

Mobieltjes zijn niet welkom op Ameland

Holwerd | Wie deze maand afreist naar Ameland wordt opgeroepen zijn mobiele telefoon in Holwerd in te leveren. In de vertrekhal staat daarvoor een opvallende afvalcontainer. Het is de bijdrage van kunstenaarsduo Boelsums/Veen aan de zestiende editie van Kunstmaand Ameland, die vandaag begint. Geniet van wat er om je heen gebeurt in plaats van dat je met je telefoon bezig bent, luidt de boodschap.

Hoofdartikelzaterdag, 3 november 2012

De geestelijke crisis en het bewustzijn in God

Wie het nog niet ziet, is stekeblind: de traditionele kerk is ondergedompeld in een crisis en niet zomaar eentje, het is een diepe crisis. De verschijnselen zijn duidelijk: sluiting van kerken wegens gebrek aan belangstelling en aan geld. Maar ook: verlegenheid van mensen om te spreken over wat ze geloven.

Regiozaterdag, 3 november 2012

Topschaatsen blijft toch in Heerenveen

Heerenveen | Thialf blijft de eerste keus bij het binnenhalen van grote schaatstoernooien naar Nederland. Dat stelt schaatsbond KNSB in een brief aan Gedeputeerde Staten van Fryslân. Hiermee schaart de bond zich voor het eerst volledig achter de grootscheepse verbouwing die Thialf de komende jaren ondergaat.

Regiozaterdag, 3 november 2012

Complimenti voor bloemen van Hanneke

Sneek | ‘Muchas felicidades’, ‘very inspiring’ en ‘complimenti’, zomaar een greep uit de vele reacties uit het buitenland die meesterbloembindster Hanneke Frankema uit Sneek de afgelopen dagen kreeg op haar winst in de Barcelona World Flower Cup, een nieuwe, internationale bloemsierkunstwedstrijd die werd georganiseerd door de Escola d’Art Floral de Catalunya in Barcelona.

Regiozaterdag, 3 november 2012

De zorg kan vrij simpel al een stuk goedkoper

Leeuwarden | De zorg kan in de toekomst met simpele ingrepen betaalbaar blijven. Dat stelde emeritus hoogleraar Public Health Guus Schrijvers gisteren tijdens een bijeenkomst in Leeuwarden van Zorgbelang Fryslân, de belangenbehartiger van Friese patiëntenverenigingen.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 november 2012

Lucht je hart over de beschuit zonder muisjes

Ze liepen allebei tegen het taboe op: over een onvervulde kinderwens praat je niet snel. Marije Vermaas en Martine van Blaaderen schreven een boek over het ,,taboe van ongewenste kinderloosheid”. Zaterdag wordt het gepresenteerd: ‘Beschuit zonder muisjes’.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 november 2012

Andries Ekhart op de preekstoel

Leeuwarden | Wethouder en loco-burgemeester van Leeuwarden Andries Ekhart houdt morgen de eerste pommerantenpreek in Leeuwarden. De pommerantenpreek onder het motto ‘Uit op de zondagmiddag’ is een variant op het bekende Amsterdamse initiatief Preek van de Leek. Ekhart houdt de eerste van een een reeks van vier preken deze maand in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden. Bekende Friezen vertellen er over hun passie en drijfveren. De pommerantenpreek is een initiatief van Rommert Krijtenburg, onder meer vicevoorzitter van de Raad van Kerken van Leeuwarden. De bijeenkomst begint om 17.00 uur.

Sportzaterdag, 3 november 2012

Cambuur kampt met een ‘Brabantcomplex’

Het gaat Cambuur even niet voor de wind. Tegen Helmond Sport leed de ploeg gisteravond de derde competitienederlaag op rij. Het gemis van topscorer Hemmen deed zich voelen bij de equipe die lijkt te lijden aan een ‘Brabantcomplex’.

Sportzaterdag, 3 november 2012

Heerenveen in dezelfde formatie als in Almelo

Heerenveen | Heerenveen-trainer Marco van Basten kan morgen tegen PEC Zwolle vrijwel zeker weer een beroep doen op Flip Djuricic, Alfred Finnbogason en Rajiv van la Parra. Het trio miste donderdag het bekerduel met Hollandia, maar zal vandaag aansluiten bij de groepstraining. ,,Het zijn belangrijke spelers”, zei Van Basten die kiest voor dezelfde elf als tegen Heracles.

Sportzaterdag, 3 november 2012

Marecek valt bij Heerenveen op alle fronten met neus in de boter

Hij viel met zijn Tsjechische neus in de Friese boter. Lukas Marecek. De 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen was nog geen vier dagen in dienst van de club en mocht toen al aantreden in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Een bliksementree van de huurling van Anderlecht die met een assist op Alfred Finnbogason meteen van zich deed spreken. ,,Het was meteen mijn beste wedstrijd tot nu toe voor Heerenveen.”

Sportzaterdag, 3 november 2012

Vrouwen Heerenveen onderuit in Zwolle: 5-2

Zwolle | De vrouwenploeg van sc Heerenveen blijft ook na acht wedstrijden zonder zege. Gisteren gingen de voetbalsters onderuit tegen PEC: in een doelpuntrijk duel werd met 5-2 verloren in Zwolle. Heerenveen kwam snel op achterstand, maar scoorde via Vivianne Miedema 1-1. Nadat het 3-1 werd voor PEC, bracht een eigen goal de spanning terug (3-2). Na rust liep Zwolle uit, onder meer door een goal van Friezin Sherida Spitse (ex-Heerenveen).

Sportzaterdag, 3 november 2012

Friesland Flyers in eigen huis simpel langs Geleen

Heerenveen | De ijshockeyers van Friesland Flyers blijven op het eigen ijs in Thialf in goeden doen. De ploeg van trainer-coach Chris Eimers was gisteravond in Heerenveen met 5-0 te sterk voor Geleen. Flyers blijft door de overwinning meedoen om de koppositie in de eredivisie. Michael Nason was de grote man bij de Friese ploeg. De captain scoorde tweemaal. De andere treffers waren van Trevor Hunt, Jerry Pollastrone en Brent Janssen.

Sportzaterdag, 3 november 2012

Berenloop: leukste hardloopevenement van ’t land

Ze hebben het hoogseizoen achter de rug en ook de herfstvakantie is alweer voorbij. Maar de inwoners op Terschelling zitten niet stil, want morgen start de zestiende editie van de Berenloop. Het waddeneiland verwelkomt 4700 hardlopers die zich wagen aan de hele en halve marathon, die langs stukken duin, bos en strand gaat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties