Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 november 2010.

Cultuurwoensdag, 3 november 2010

Newsense Memory wil opnieuw opvallen

In 2007 stonden ze in de finale van SENA Performers POPnl Award. De jongens van punkrockformatie Newsense Memory uit Damwâld hadden het ver geschopt, maar haalden de hoofdprijs niet binnen. Drie jaar later bokst de band zich opnieuw naar de top. Dat valt niet mee.

Cultuurwoensdag, 3 november 2010

Galerie ZoFier veilt kunstwerken voor het goede doel

Nieuweschoot - Galerie ZoFier in Nieuweschoot gaat de komende tijd enkele kunstwerken veilen. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan Stichting Doe een wens. Dat heeft een woordvoerder van de galerie bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 3 november 2010

Aantal startende ondernemers dit jaar toegenomen

Leeuwarden - Het aantal startende ondernemers is in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 8 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Een deel van de mensen moet echter binnen afzienbare periode het bedrijf weer beëindigen. Na vijf jaar bestaat nog de helft van de ondernemingen. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Om starters goed voor te bereiden organiseert de KvK Noord zaterdag de jaarlijkse Startersdag in Leeuwarden, Groningen en Emmen. Starters krijgen informatie en advies over financiën, belasting en verzekering van bankmedewerkers, werknemers van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. In Leeuwarden kunnen starters van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags terecht in de Stenden Hogeschool.

Hoofdartikelwoensdag, 3 november 2010

Vergeten successen...

Zoals verwacht hebben de Democraten van de Amerikaanse president Barack Obama gisteren in de tussentijdse Congresverkiezingen een gevoelig verlies geleden. Met de winst van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zal het voor Obama moeilijker worden zijn beleid uit te voeren.

Regiowoensdag, 3 november 2010

Hoenderpark in Hallum kan weer jaren vooruit

Hallum - Voor ongeveer een ton heeft het Hoenderpark in Hallum een nieuwe schuur en een algehele opknapbeurt gekregen. Kinderen en andere Hallumers kunnen nu weer jaren genieten van hún kippen, geiten en cavia’s.

Regiowoensdag, 3 november 2010

Raad nu wel akkoord met Vogelzang

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland is gisteravond alsnog akkoord gegaan met de bouw van een parkeer-, winkel- en appartementencomplex aan de Vogelzang in Drachten, inclusief de aankoop van de parkeergarage voor 8,5 miljoen euro door de gemeente.

Regiowoensdag, 3 november 2010

Kwetsbare jongeren krijgen hulp

Leeuwarden - Er komt een nieuw project in Leeuwarden om kwetsbare jongeren te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen. De jongeren krijgen hulp bij het vinden van woonruimte, het afmaken van hun opleiding en het zoeken van een baan.

Regiowoensdag, 3 november 2010

‘Fryslân wordt niet als Franse platteland’

Leeuwarden - Fryslân krijgt geen slaapdorpen als gevolg van afname van de bevolking. Wel zullen scholen en zorginstellingen een grotere regio moeten bestrijken. Parallellen met het Franse platteland kunnen echter niet worden getrokken, stelt gedeputeerde Konst. ,,Die situaties zijn niet te vergelijken.”

Geloof & Kerkwoensdag, 3 november 2010

Léonard is de weg kwijt, en nu ook zijn woordvoerder

Gent - De Belgische aartsbisschop Léonard komt steeds meer onder vuur te liggen wegens omstreden uitlatingen. Advocaat en sociaaldemocratisch politicus Jean-Marie de Meester kondigde gisteren juridische stappen aan. Ook zijn woordvoerder Jürgen Mettepenningen is er klaar mee. Die stapte gisteren zelf op.

Sportwoensdag, 3 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportwoensdag, 3 november 2010

De Saegher heeft nieuwe club

Amstelveen Slechts vier weken heeft volleybalcoach Derk de Saegher werkloos hoeven toekijken. De Noord-Hollander, die na één competitieduel bij VC Sneek op straat werd gezet, gaat aan de slag bij de reserves van TVC Amstelveen.

Sportwoensdag, 3 november 2010

Nijenhuis niet op NK afstanden

Heerenveen - Beorn Nijenhuis doet aankomend weekend niet mee aan het NK afstanden in Heerenveen.

Sportwoensdag, 3 november 2010

Zeven schaatsers Friese selectie naar NK

Heerenveen Vanuit het gewest Friesland zullen komend weekeinde negentien schaatsers meedoen aan het Nederlands kampioenschap afstanden.

Sportwoensdag, 3 november 2010

Schaatsgewest Friesland zit er weer warmpjes bij

Met trots presenteerde de Bond van IJsclubs gisteren een zestal nieuwe sponsors voor de schaatsselecties van het gewest Friesland van de KNSB. Daarmee is een einde gekomen aan een periode van de hand op de knip en creatief boekhouden bij de Friese selectie en de baanselectie. Met het binnenhalen van een zogenaamde ‘sponsorgroep’ voor een langere periode (vier jaar), heeft het gewest de mogelijkheid om de schaatsers de ruimte te geven zich te ontplooien en op een blijvend hoog niveau te laten presteren onder de Friese vlag.

Sportwoensdag, 3 november 2010

Pama uit protest niet mee naar FC Volendam - SC Cambuur

Volendam - Algemeen directeur Alex Pama reist vrijdagavond SC Cambuur niet achterna in het uitduel met FC Volendam, de koploper van de eerste divisie. Pama verklaart zich solidair met de Praatgroep Zuid, die het duel aan de Dijk had willen bezoeken maar daarbij op tegenwerking stuitte van burgemeester Van Beek van de gemeente Edam-Volendam. De burgemeester is van mening dat alle bezoekers van de tegenpartij gebruik moeten maken van de verplichte buscombi, ook die van Praatgroep Zuid, een gezelschap van oudere mannen die elk jaar één uitwedstrijd van SC Cambuur bezoekt en daar een dagje uit aan koppelt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties