Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 november 2007.

Cultuurzaterdag, 3 november 2007

Nominatie voor VOC-schip van school in Jubbega

Jubbega - Basisschool De Feart uit Jubbega maakt kans op de hoofdprijs in een knutselwedstrijd rond de speelfilm De Scheepsjongens van Bontekoe van regisseur Steven de Jong.

Economiezaterdag, 3 november 2007

.‘Groei tal starters staat los van conjunctuur’

Leeuwarden - ,,De theorie dat het aantal startende ondernemingen sterk afhankelijk is van de economische conjunctuur, kan overboord.” Dat is de mening van woordvoerder Sjoerd Weiland van de Kamer van Koophandel in Noord Nederland. ,,Jarenlang hebben we ons daaraan vastgehouden, maar dat beeld blijkt helemaal niet te kloppen. Nu het goed gaat met de economie zie je dat er meer starters zijn. De mensen zien een uitdaging en zijn vol vertrouwen nu het veel beter gaat. Maar ook wanneer het minder gaat, is er animo om een bedrijf te beginnen. Door reorganisaties vliegen mensen eruit en zijn ze ook gemotiveerd met wat anders te beginnen. En vaak is dat een eigen bedrijf.”

Hoofdartikelzaterdag, 3 november 2007

Protestant, katholiek...

Er is een mooi boek verschenen over protestanten en over katholiciteit: ‘Wij zijn ook katholiek’. In een groot aantal bijdragen vertellen (protestantse) auteurs hun verhaal over allerlei aspecten van het thema. Wat betekent ‘katholiek’ eigenlijk? Wat is er te zeggen over katholiciteit en liturgie, of: wat is eigenlijk ‘de kerk’.

Regiozaterdag, 3 november 2007

De toekomst was glashelder: muziek

Sommige mensen hebben het op een gegeven moment wel bekeken in Fryslân. Anderen vinden er na jaren elders juist een nieuw thuis. Het Friesch Dagblad spreekt mensen die de provincie in of uit gingen. Vandaag tenor Albert Bonnema (54) uit Tzummarum. Hij was onderhoudsmonteur in Leeuwarden toen hij de opera ontdekte. Dertig jaar later is hij één van de grote sterren van het genre.

Regiozaterdag, 3 november 2007

Een monnikenwerk in het archief

Grou - ,,Het inventariseren van een archief is monnikenwerk, je hebt er veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig”, betoogde J. van der Meer, de laatste burgemeester van de gemeente Rauwerderhem, gisteren op het gemeentehuis in Grou. Gelukkig zijn er mensen als Alexander Tuinhout, de archivaris van de gemeente Boarnsterhim. Hij inventariseerde de afgelopen drie jaar de archieven van Rauwerderhem en overhandigde het eerste exemplaar van die uit drie boekwerken bestaande inventaris aan Van der Meer.

Regiozaterdag, 3 november 2007

MCL-patiëntjes lopen marathon in Athene

Leeuwarden - Drie diabetespatiëntjes van het Medisch Centrum Leeuwarden zijn gisteren naar Athene vertrokken om mee te doen aan de Athens Classic Marathon, die morgen wordt gehouden. Met de marathon willen ze aandacht vragen voor hun ziekte en laten zien dat ze ondanks de diabetes nog heel goed kunnen sporten.

Regiozaterdag, 3 november 2007

Mozaďekland te dik bemest voor grutto’s

Leeuwarden - Een afwisselend landschap van gemaaide en ongemaaide stukken land draagt weinig bij aan het behoud van grutto’s (skriezen). Dat blijkt uit onderzoek van Alterra van Wageningen Universiteit. Mozaďekbeheer werkt niet, concluderen de onderzoekers, omdat boeren het grasland veel te zwaar bemesten en het intensief gebruiken.

Sportzaterdag, 3 november 2007

Trainer De Jong weg bij Berlikum

Leeuwarden Trainer Rob de Jong is opgestapt bij zaterdag derdeklasser sc Berlikum. Er was een vertrouwensbreuk ontstaan tussen de oefenmeester, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de club uit 3B, en de selectie. De Jong trok daaruit zijn conclusies en diende per direct zijn ontslag in bij het bestuur van de club. Peter Boonstra, die de afgelopen vier seizoenen trainer was bij Berlikum en de club van de vijfde naar de derde klasse bracht, is aangesteld als interim-trainer.

Sportzaterdag, 3 november 2007

Sibon: wat ouder geworden, maar nog niet oud

Heerenveen - Na een afwezigheid van drie seizoenen keerde Gerald Sibon dit seizoen terug bij sc Heerenveen. De 33-jarige Drent werd in Fryslân door de supporters bepaald niet met open armen ontvangen. Thans maakt hij deel uit van één van de meest productieve aanvalslinies in de eredivisie. Een stylist zal Sibon nooit worden, maar versleten is hij nog niet. ,,Ik ben wel wat ouder geworden, maar nog niet oud.’’

Sportzaterdag, 3 november 2007

Zeperd voor zeer matig Cambuur

Leeuwarden - In een onthutsend zwakke wedstrijd liep Cambuur gisteravond tegen een kei van een zeperd op. De hele wedstrijd wist de thuisclub geen vuist maken en moest knarsetandend toezien hoe AGOVV er met de buit vandoor ging. Vechten voor je club, brulden de supporters na rust, maar de thuisclub weigerde voor de supporters te vechten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties