Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 november 2004.

Agendawoensdag, 3 november 2004

Klassiek

Nijefurd Concerten In de Rooms-Katholieke Kerk in Workum wordt zondag om 15.00 uur het concert Een Vuurgloed gegeven. Zeven componisten schreven zeven composities bij diverse bijbelteksten. De composities worden uitgevoerd door Laurens de Boer (piano), Martijn Krijnen (slagwerk) en Claudia de Clercq.

Cultuurwoensdag, 3 november 2004

Muziek zweept op

Om Running away with the hairdresser te beoordelen moeten we deze voorstelling opsplitsen in de onderdelen waaruit het bestaat. Ten eerste is er het verhaal. Dat begint zoals een film noir kan beginnen: De telefoon gaat en wordt opgenomen door een vrouw. We horen van een geheimzinnige transactie waarbij veel geld is gemoeid. De kiem voor een spannend verhaal zou je denken maar dat is niet zo.

Economiewoensdag, 3 november 2004

Promotiedagen Noord langzaam meer Fries

Groningen - Groningse en Drentse bedrijven en instellingen domineren nog altijd de Promotiedagen voor het bedrijfsleven van Noord-Nederland. En de Groningse wethouder van Economische Zaken, Koen Schuiling, mag in de inleiding van de brochure een lans breken voor de Regiovisie Assen-Groningen.

Expowoensdag, 3 november 2004

Achtkarspelen, Gemeentehuis: expo Kiki Brenninkmeijer en Martin Rijpstra, t/m 30 nov.

Hoofdartikelwoensdag, 3 november 2004

Verdeeld Amerika

De door Bush met een – zoals het ernaar uitziet – krappe voorsprong gewonnen verkiezingen heeft eens te meer bevestigd dat de Amerikaanse samenleving tot op het bot verdeeld is. Over de Irak-oorlog en ethische kwesties liggen de standpunten mijlenver uiteen en getalsmatig houden beide kampen elkaar praktisch in evenwicht.

Regiowoensdag, 3 november 2004

Blokkade door vissersschepen in Harlingen

Harlingen – Enkele tientallen garnalenvissers hebben vandaag rond het middaguur de Visserijhaven van Harlingen geblokkeerd met hun schepen. Ze vroegen daarmee aandacht voor de penibele situatie waarin hun sector is beland.

Regiowoensdag, 3 november 2004

CJIB kan schadevergoeding slachtoffers best voorschieten

Leeuwarden – ,,Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden int jaarlijks vijf-, zes-, zevenhonderdmiljoen euro. Die buffer is groot genoeg om schadevergoedingen aan slachtoffers van misdrijven vooruit te betalen en vervolgens op de veroordeelde te verhalen.’’ Dat zei PvdA Tweede-Kamerlid Wolfsen gisteravond in het debat over de justitiebegroting.

Regiowoensdag, 3 november 2004

Vroeggeboren baby eerder terug naar MCL

Leeuwarden – Te vroeg geboren Friese kindjes hoeven voortaan minder lang in het Groninger academisch ziekenhuis te blijven. Ze kunnen eerder terug naar het Leeuwarder ziekenhuis, omdat het MCL sinds maandag beschikt over bedden voor een ‘neonatologische post-ic high care’ unit op de couveuseafdeling. Tot dusverre was Intensive Care voor pasgeborenen en de nazorg voor deze patiëntjes alleen te vinden in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Dat ziekenhuis blijft het enige in het Noorden met een echte ‘pasgeborenen-ic’, maar baby’s kunnen straks wel sneller terug naar hun eigen regio. De twee plaatsen in het MCL worden bovendien straks uitgebreid naar vijf. Op de couveuse-unit in het MCL kunnen pasgeborenen nu worden verpleegd met verpleegkundig zeer complexe zorgbehoefte. Ouders van deze kinderen kunnen in en bij het MCL goed terecht, zowel op de kinderafdeling als in het naast het MCL gelegen Ronald McDonaldhuis.

Regiowoensdag, 3 november 2004

Hoe de Havenbrug van Harlingen gered werd

Harlingen - Het had weinig gescheeld of de Harlingers hadden het anno 2004 zonder Havenbrug moeten doen. De brug stond in 1954 op de nominatie om gesloopt te worden, totdat een groepje notabelen daar een stokje voor stak. Zij vonden dat de historische brug, die inmiddels al lang vervangen is door een nieuwe, behouden moest blijven voor de stad en richtten op 8 november 1954 de Vereniging Oud Harlingen op.

Regiowoensdag, 3 november 2004

Precies doen wat de leerling normaal doet

Leeuwarden – Geconcentreerd staat Ids van Lune orders te verwerken bij groothandel in ijzerwaren Raadsma in Leeuwarden. Hij is docent economie aan de afdeling Handel van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Van Lune loopt een dag snuffelstage bij Raadsma, een bedrijf waar ook geregeld leerlingen van hem stage lopen. ,,Ik doe precies wat een leerling zou doen.’’

Regiowoensdag, 3 november 2004

Pierepauwen op Vlieland is net Sint Maarten

Vlieland – Waar de naam of het gebruik vandaan komt, durven de Vlielanders niet met zekerheid te zeggen. De kinderen op het eiland zal het worst wezen. Pierepauwen betekent voor hen een garantie voor zakken vol snoep. Gisteravond mochten zij weer langs de deuren. Pierepauwen heeft veel van Sint Maarten. Net als het bekende feest op 11 november komen er lampionnen aan te pas en wordt er gezongen. In plaats van ‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten’, luidt de tekst van de kinderen op Vlieland: ‘Piere-Piere-pauwen. Jongens en meisjes gaan trouwen. Jongens met witte overhemd aan en meisjes met korte mouwen.’

Weerwoensdag, 3 november 2004

Vochtige lucht

Hoewel storingen vandaag uit de buurt blijven, zal het overwegend bewolkt blijven. Gaandeweg de dag is de kans op zon groot. Er waait een zwakke, matige wind en het wordt 13 graden. Morgen verandert er weinig aan het weerbeeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties