Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 november 2003.

Bijschriftmaandag, 3 november 2003

Ondergang

Ooit droomde ik dat ik rondliep in een moerassig gebied.

Cultuurmaandag, 3 november 2003

Bach geeft in kerk Franeker via ad hoc koor catechisatie

Franeker - Een ‘beginnerscursus christelijk geloven’: zo zou je de Grote Orgelmis van J.S. Bach kunnen noemen, die aanstaande zondagmiddag onder leiding van Jannie de Groot wordt uitgevoerd in de Martinikerk in Franeker door een groot ad hoc koor.

Cultuurmaandag, 3 november 2003

Argentijnse herfst in Heerenveen

Bij het eerste nummer dat Gustavo Toker speelde, hij werd de hele avond slechts begeleid door de pianist Anibal Gluzmann Becker, kreeg je het idee dat hij wat documentair speelde: wat koud en afstandelijk leek het wel, een beetje droog, maar ook een beetje zwevend.

Cultuurmaandag, 3 november 2003

Veenwoudsters zingen in lege kerk Heerenveen

Tot een kwartier voor de aanvang van het concert werd vrijdagavond door het Vocaal Ensemble Cantatrix Veenwouden in de rooms-katholieke kerk van Heerenveen nog driftig gerepeteerd om de puntjes op de i te zetten. Jammer dat de inspanningen niet beloond werden met een evenredig aantal bezoekers van het concert.

Economiemaandag, 3 november 2003

Meer startende ondernemers

Leeuwarden - De Startersdag van de Kamer van Koophandel in Fryslân heeft zaterdag 1150 bezoekers getrokken. Dat is ruim anderhalf keer zoveel als vorig jaar, toen er zevenhonderd belangstellenden kwamen. KvK-directeur Eric Jansen concludeert hieruit dat mensen weer wat vertrouwen krijgen in de economie.

Economiemaandag, 3 november 2003

Drie keer goud voor Ternaarder slager

Ternaard – Slagerij Smit uit Ternaard heeft dit weekend drie gouden prijzen behaald tijdens de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2003. In Arnhem ontving het bedrijf de prijzen in de categorieën grove worsten, fijne worsten en runderrookworsten. De slagerij laat de ingekochte dieren slachten bij een collega.

Hoofdartikelmaandag, 3 november 2003

Veiligheid…

Staatssecretaris Pieter van Geel van Milieu zei het vorige week tijdens een debat over Schiphol onomwonden. De strenge veiligheidsnormen die in de nieuwe wet over onze nationale luchthaven staan vermeld, zijn niet haalbaar.

Regiomaandag, 3 november 2003

Bureaucratie neemt toe bij fusie politie

Leeuwarden – Het plan van minister Remkes van Binnenlandse Zaken om een landelijk politiekorps te formeren, roept veel verzet op. Korpsbeheerder De Boer van Fryslân vreest dat de politie meer bureaucratisch wordt. Korpschef F. Wagenaar van de politie Fryslân schaart zich achter De Raad van Hoofdcommissarissen, die vol ongeloof reageert.

Regiomaandag, 3 november 2003

Beelden van lang vervlogen tijden

Leeuwarden - De veemarkt van Franeker, het koepeltje op de Waterpoort van Sneek en de Nieuwetoren in Leeuwarden: het bestaat niet meer; slechts foto’s getuigen van hun bestaan.

Regiomaandag, 3 november 2003

Lieve vrouw wordt honderd jaar

Ureterp – Sjoukje Bouma-De Graaf uit Ureterp is gisteren honderd jaar geworden. ,,Ze is een hele lieve vrouw”, vindt haar schoondochter Anneke Bouma-Heeringa (69). ,,Iedereen was vroeger altijd welkom bij haar thuis. De deur stond altijd open; de stoelen werden gewoon aangeschoven”, weet Bouma-Heeringa nog goed uit de tijd dat ze verkering kreeg met Jelle, de oudste zoon van Sjoukje.

Regiomaandag, 3 november 2003

Bijna de helft van de boeien uit Waddenzee

Terschelling – Rijkswaterstaat verwijdert vanaf 2004 de boeien uit bijna de helft van de vaargeulen in de Waddenzee. Daarmee worden honderden kilometers vaarwater onbruikbaar. De maatregel geldt onder andere voor de geulen Schuitengat en Oosterom, die naar Terschelling lopen. Vooral de pleziervaart maakt veel gebruik van deze route.

Regiomaandag, 3 november 2003

Gratis bus en meer wensenlijstjes

Vandaag en woensdag geven Provinciale Staten hun ‘algemene beschouwingen’ over de plannen van Gedeputeerde Staten. Een greep uit hun standpunten. 

Regiomaandag, 3 november 2003

Rinsumageest kan in 2004 weer klokluiden

Rinsumageest – Volgend jaar kan Rinsumageest de klok weer luiden. De gemeente Dantumadeel heeft een subsidieverzoek ingediend voor het herstel van de klok en de klokkentoren van de hervormde kerk in Rinsumageest. Ook bekijkt de gemeente of er subsidie kan worden gekregen voor de aanschaf voor een tweede, grote klok. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers de grote klok verwijderd en omgesmolten.

Geloof & Kerkmaandag, 3 november 2003

Een goeroe op de kansel

Friesch Dagblad -redacteur Berber Bijma verblijft drie maanden in India om daar haar afstudeerscriptie culturele antropologie te maken. Het onderwerp is de groei van de pinksterkerken. Vanuit de Zuid-Indiase Bangalore doet ze regelmatig verslag. Deel 3.

Geloof & Kerkmaandag, 3 november 2003

Nicolas van Amerom in landelijk bestuur Pinkstergemeenten

Urk - Voorganger Nicolas van Amerom (36) uit Stiens, voorganger van de evangelische gemeente de Salvator uit Leeuwarden, is zaterdag gekozen tot lid van het dagelijks bestuur van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE). Hij is de eerste Fries in dit landelijk bestuur.

Geloof & Kerkmaandag, 3 november 2003

Marcuskerk Utrecht wint Oprit-prijs voor jeugdproject

Utrecht - De Oprit-wisseltrofee, bestemd voor het beste plaatselijke jeugdwerkinitiatief binnen de Samen op Weg-kerken, is zaterdagmiddag uitgereikt aan de Marcuskerk te Utrecht. De jury was lovend over het schilderen van een grote collage in de Veertigdagentijd waarbij de inbreng van jongeren centraal stond.

Sportmaandag, 3 november 2003

Gatenkaas Heerenveense Boys

Damwoude - Heerenveense Boys zit met een groot keepersprobleem. Zonder vaste goalie Maurice Wemekamp werd er zaterdag flink geschutterd in de defensie. Doelman Sjoerd de Hoop dreef zijn teamgenoten tot wanhoop. Broekster Boys wist wel raad met de gatenkaas achterin.

Sportmaandag, 3 november 2003

Heerenveen is ’t goede gevoel helemaal kwijt

Utrecht –Wind, regen en FC Utrecht teisterden zondagmiddag Heerenveen, dat kansloos de derde nederlaag op rij leed. En alsof dat nog niet genoeg was, reed chauffeur Jan Wijnsma bij het achteruit inparkeren ook nog het achterruit van de spelersbus tegen de pui van de hoofdingang van stadion Galgenwaard stuk. ,,Ik ha der pine yn’e holle fan’’, zei Foppe de Haan.

Sportmaandag, 3 november 2003

Peter de Vries wint en Arjan Stroetinga leidt

Eindhoven – Peter de Vries won zaterdagavond in Eindhoven de derde schaatsmarathon in de KNSB/Essent-competitie, maar achter de Heerenvener kreeg Arjan Stroetinga minstens zoveel bewondering.

Sportmaandag, 3 november 2003

ONS Sneek is niet af te stoppen

Drachten – Iets meer dan een derde van het seizoen zit er op en ONS Sneek stevent nu al onbedreigd op het kampioenschap in de eerste klasse E af. De mannen van Marcel Valk vergrootten zaterdag het gat met Drachtster Boys in een onderling duel tot tien punten. Het verschil met de nummer twee PKC’83 is inmiddels opgelopen tot zeven punten.

Sportmaandag, 3 november 2003

VVI telt weer mee op de ranglijst

Idskenhuizen – De nul houden is heilig in het hedendaagse voetbal. VVI hield er tot zaterdag wel een heel eigen interpretatie op na, want na zeven wedstrijden staat het vlaggenschip van de club uit Idskenhuizen nog altijd op nul punten. Dat is echter geen reden voor paniek, maar lekker is anders. ,,Wat moeten we dan doen?’’, vraagt wedstrijdsecretaris Lammert Dijkstra zich af. ,,De trainer ontslaan? Daar koopt niemand wat voor.’’

Sportmaandag, 3 november 2003

Balk vergroot zorgen IJVC

Balk – Op papier een prima elftal, maar eentje met te weinig punten. Die omschrijving past bij Balk. Wat dat betreft werd de moraal zaterdag even opgekrikt, met IJVC als slachtoffer. Door een klinkende 6-1 zege kan Balk weer bovenin mee strijden, terwijl de zorgen voor IJVC steeds groter worden.

Sportmaandag, 3 november 2003

Eerste zege voor VC Sneek

Oldenzaal - De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag in Oldenzaal de eerste seizoenszege behaald. Regerend landskampioen Arke Pollux, dat na een succesvol seizoen werd geplaagd door een grote leegloop, werd in een vijfsetter verslagen. Het was geen hoogstaande partij, maar dat kon de pret niet drukken voor de Sneker dames.

Sportmaandag, 3 november 2003

Hofstra opent Embassy tegen King

Bridlington – Rick Hofstra uit Sneek speelt in de eerste ronde van de Embassy, het officieuze wereldkampioenschap darten, in de eerste ronde tegen de als derde geplaatste Mervyn King.

Sportmaandag, 3 november 2003

Oleg Timchenko wijst Flyers de weg

Heerenveen – Zes periodes had Formido Flyers niet de puck in het doel kunnen krijgen. Met de 25-jarige Oekraďense ijshockeyer Oleg Timchenko lukte het zaterdag tegen Geleen uiteindelijk wel weer. De lang verwachte aanwinst van de ploeg uit Heerenveen luisterde zijn debuut op met drie assists en een fraai doelpunt.

Weermaandag, 3 november 2003

Droog

Vanmiddag hebben we nog diverse buien en vrij veel bewolking. Bij de buien is er kans op onweer en (zware) windstoten. Morgen wordt het droog en komt er ruimte voor zon. De temperatuur ligt rond 12 ŕ 13 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties