Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 januari 2013.

Cultuurdonderdag, 3 januari 2013

Geluidsrestaurant in het Zaailand

Leeuwarden | De Amerikaanse kunstenaar en muzikant David First (1953) opent zaterdag een geluidsrestaurant in Leeuwarden. Bij Dave’s Waves, gevestigd in winkelcentrum Zaailand, kunnen bezoekers geen eten bestellen, maar ‘geluidsgerechten’. Die kunnen worden afgeluisterd op de mobiele telefoon. Het geluidsrestaurant maakt deel uit van het multidisciplinaire project Social Sound van stichting VHDG, dat zaterdag begint in en om de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Economiedonderdag, 3 januari 2013

Helft schoonmaakbedrijven voldoet pas aan keurmerk

Leeuwarden | De helft van de leden van branchevereniging voor schoonmaakbedrijven OSB voldoet nu of op korte termijn aan de eisen voor het OSB-keurmerk. De overige 250 bedrijven krijgen tot 1 mei om aan het nieuwe keurmerk voor kwaliteit en betrouwbaarheid te voldoen.

Hoofdartikeldonderdag, 3 januari 2013

Oudejaarsavond en het harde optreden

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie liet deze week weten dat hij ontevreden is over het geweld dat is gepleegd tegen hulpverleners tijdens de afgelopen jaarwisseling. Er waren minder incidenten tegen hulpverleners dan vorig jaar, maar de bewindsman vindt het aantal nog steeds onaanvaardbaar.

Regiodonderdag, 3 januari 2013

Bilker: benader elkaar met respect

Kollum | Burgemeester Bearn Bilker stond tijdens de nieuwjaarsspeech van de gemeente Kollumerland uitgebreid stil bij de zaak Marianne Vaatstra. Op 19 november vorig jaar werd een verdachte aangehouden, een 45-jarige melkveehouder uit Oudwoude. Bilker blikte terug op die periode. Hij sprak van een schok voor Oudwoude, maar ook van een opluchting. ,,De gesprekken die ik heb mogen voeren, duidden vooral op allemaal één reactie: hoe is het mogelijk, iemand zo heel gewoon tussen ons in, functionerend in en deel uitmakend van onze samenleving, van ons dagelijks leven. En dat dertien jaar lang.”

Regiodonderdag, 3 januari 2013

Jongeren gehuldigd voor redden leven van bejaarde

Wolvega | Vier jongeren uit Wolvega zijn gisteravond door burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf gehuldigd voor hun heldhaftige optreden op nieuwjaarsmorgen. Zij redden een tachtigjarige vrouw uit een brandend appartement op de hoek van de Zilverlaan en Hoofdstraat West en waarschuwden de andere bewoners van het appartementencomplex.

Regiodonderdag, 3 januari 2013

Raard: veel zorg beschikbaar voor inwoners

Raard | Er liggen nog negen slachtoffers van het ongeluk in Raard in het ziekenhuis. De verwondingen variëren van ,,overzichtelijk tot gecompliceerd”, aldus burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel.

Regiodonderdag, 3 januari 2013

Watersportplan impuls voor NO-Fryslân

Kollum | De gemeente Kollumerland kan nog dit jaar beginnen met de uitvoering van de plannen om van Kollum hét watersportdorp van Noordoost-Fryslân te maken. De gemeente heeft van de provincie Fryslân twee miljoen euro subsidie gekregen via de agenda Netwerk Noordoost, waarin projecten zijn opgenomen die de regio Noordoost-Fryslân moeten versterken. In totaal is 22,7 miljoen euro subsidie voor die projecten beschikbaar gesteld.

Sportdonderdag, 3 januari 2013

Primeur voor Arjan Stroetinga op NK mass-start

Heerenveen | Op de kop af een week nadat Arjan Stroetinga afstand moest doen van zijn marathontitel op kunstijs kwam daar gistermiddag weer een nieuwe titel voor in de plaats. Nadat de automonteur uit Waskemeer in Utrecht was onttroond richtte hij zijn pijlen alweer op een nieuw doel en dat leverde hem een regelrechte primeur op. Tijdens het allereerste NK mass-start op zijn thuisbaan Thialf werd ‘kopman’ Stroetinga met succes gelanceerd door de BAM-ploeg.

Sportdonderdag, 3 januari 2013

Friese jeugd wint Drie Provinciën Toernooi

Roden | Fryslân is in het Noorden nog altijd toonaangevend bij de oudste Friese korfbaljeugd. Dat bleek gisteren in sporthal De Hullen in Roden tijdens het traditionele Drie Provinciën Toernooi.

Sportdonderdag, 3 januari 2013

AZ brengt bod uit op Jeffrey Gouweleeuw

Heerenveen | AZ heeft gisteren bij technisch directeur Johan Hansma van Heerenveen een bod neergelegd op Jeffrey Gouweleeuw.

Sportdonderdag, 3 januari 2013

Friesland Flyers doet tegen Geleen aan klantenbinding

Heerenveen | Op de voorlaatste dag van vorig jaar kreeg Friesland Flyers nog een flink pak slaag in Tilburg, maar op de tweede dag van het nieuwe jaar revancheerde het team van coach Chris Eimers zich tegen Ruijters Eaters Geleen. Een opsteker die de ijshockeyers van Heerenveen goed konden gebruiken in de strijd om plaatsing voor de play-offs. Maar dat gold ook voor de trouwe aanhang en in dat kader deed Flyers gisteravond tegen de uittredend kampioen en naaste concurrent aan klantenbinding.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties