Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 januari 2009.

Cultuurzaterdag, 3 januari 2009

Harry Kaspers nieuwe voorzitter Iepenloftspul Jorwert

Jorwert - Harry Kaspers uit Jorwert is per 1 januari van dit jaar benoemd tot voorzitter van het bestuur van het iepenloftspul in zijn dorp. Dat heeft zakelijk leider Immie Jonkman gisteren bekendgemaakt. Kaspers volgt Jan van der Weij uit Baaium op die de functie vier jaar vervulde.

Economiezaterdag, 3 januari 2009

Fusie Friese netwerk- en telefonieleveranciers

Heerenveen - JWS Communicatietechniek te Drachten (22 medewerkers) en Liditel Telecommunicatie te Heerenveen (11 medewerkers) gaan samen verder als JWS Liditel Telecom Networks en Security.

Economiezaterdag, 3 januari 2009

Tsjnst onderhoudt huurwoningen in Noordoost-Fryslân

Dokkum - Onderhoudsbedrijf Tsjnst heeft sinds nieuwjaarsdag het dagelijks onderhoud van alle huurwoningen van Woningcorporatie Dongeradeel en woningcorporatie Thús wonen officieel in beheer. De corporaties hebben huurwoningen in Dantumadeel, Kollumerland en Ferwerderadiel. Het nieuwe onderhoudsbedrijf heeft twintig mensen in dienst voor meer dan zevenduizend te onderhouden huurwoningen.

Economiezaterdag, 3 januari 2009

Veiling Eelde verkoopt veel meer bloemen

Eelde - Bloemenveiling FloraHolland heeft vorig jaar ondanks de kredietcrisis meer omzet gerealiseerd. De vestiging in Eelde wist van de zes vestigingen de grootste groei te behalen met 5,7 procent. FloraHolland behaalde vorig jaar een totale omzet van ruim vier miljard euro.

Hoofdartikelzaterdag, 3 januari 2009

Cannabisbeleid...

Wie in Nederland hasj of wiet wil gebruiken, kan dat ongestraft kopen en oproken. Coffeeshops hebben een vergunning voor de verkoop. Hoe die detailhandelaars aan het spul komen, is in nevelen gehuld. De inkoop van cannabis is namelijk verboden, net als de teelt.

Regiozaterdag, 3 januari 2009

Elk dorp z’n eigen oud en nieuw-preventie

Ferwert - Waarom slaat in het ene dorp de vlam in de pan in de nieuwjaarsnacht, en blijft het op andere plaatsen wel rustig? Die vraag stellen burgemeesters in Fryslân zich dezer dagen opnieuw, nu de rook van de jaarwisseling is opgetrokken. Maar een eenduidig antwoord hoeven we niet te verwachten, stelt Otto Adang, lector openbare orde en gevarenbeheersing aan de Politieacademie. ,,Er is geen wondermiddel of standaardrecept voor een rustige nieuwjaarsnacht”, zegt Adang. Volgens hem komt het aan op de juiste balans tussen preventie en repressie. ,,Dat verschilt van plaats tot plaats, en het komt dus aan op maatwerk.”

Regiozaterdag, 3 januari 2009

December was heel erg zonnig

Leeuwarden - De trend van warm en nat is in december 2008 even doorbroken. De maand was koud, droog en recordzonnig. In Fryslân lag de gemiddelde temperatuur ruim een graad onder normaal. Voor het eerst in jaren kon er op natuurijs geschaatst worden.

Regiozaterdag, 3 januari 2009

Hazen dood door leverbot

Leeuwarden - De hazenstand in Fryslân is afgelopen jaar fors achteruitgegaan. Vanwege de nattigheid hebben veel hazen in de veenweidegebieden leverbot en coccidiose opgelopen. Jagers hebben afgelopen seizoen rustig aan gedaan bij het schieten.

Regiozaterdag, 3 januari 2009

Nij Altoenae heet een paar dagen lang Nij Zundapp

Nij Altoenae/Marssum - De Friese oudejaarsverenigingen hebben zich dit jaar weer laten zien met een serie stunts. In Noordwest-Fryslân was het onder meer de Zundapp-club uit Nij Altoenae die zich aan een originele actie waagde.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 januari 2009

Kosters met gastvrijheid als handelsmerk

Leeuwarden - ,,Het kostersvak is een mooi en boeiend beroep”, vertelt Simon Dijkstra. ,,Maar je moet er volledig achter staan.” Het kostersechtpaar Simon (64) en Bea (63) Dijkstra gaat na dertig jaar werkzaam geweest te zijn in de Kurioskerk in Leeuwarden met pensioen.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 januari 2009

Verlangen en vertrouwen onmisbaar voor gemeenteopbouw

Het boek Verlangen en vertrouwen. Het hart van gemeenteopbouw straalt van bladzijde tot bladzijde de passie van Jan Hendriks voor gemeenteopbouw uit. Het is een handboek met een schat aan ervaring en kennis, vindt Catherinus Elsinga. Het roept ook op tot tegenspraak.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 januari 2009

Dienstencentrum PKN helpt kerken het web op te gaan

Utrecht - Een eigen website voor kerken te moeilijk? Te duur? Alleen iets voor jongeren? Nee, vindt de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), iedere gemeente moet zich eenvoudig kunnen presenteren op internet. Het Dienstencentrum wil het voor iedere gemeente, predikant, of aanverwante organisaties binnen de PKN mogelijk maken om een eigen website te maken.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 januari 2009

Nuchter en bezorgd over de kerk, maar niet zonder hoop

Groningen - ,,Leef in 2009 vanuit geloofsvertrouwen”, riep bisschop De Korte op in zijn nieuwjaarstoespraak, refererend aan de kredietcrisis en de terugloop binnen de kerk.

Sportzaterdag, 3 januari 2009

Riemersma en Smit Fries kampioen

Lemmer - Jan Wiebe Riemersma en Leonie Smit zijn gistermiddag in Lemmer Fries kampioen op de kortebaan bij de B-junioren geworden. De zestienjarige Raerder Riemersma sprong bijna een gat in het ijs van geluk, terwijl het winnen voor Smit (Heerenveen) al wat begint te wennen.

Sportzaterdag, 3 januari 2009

Ambitieuze Hans Vonk keert terug op het oude nest

Heerenveen - Hans Vonk keert na vierenhalf jaar terug op het oude nest bij sc Heerenveen. De 38-jarige doelman heeft gisteren bij de Friese eredivisieclub een contract voor anderhalf seizoen getekend. De afgelopen maanden stond Vonk, die eerder al acht seizoenen in Heerenveen onder de lat stond, bij Ajax onder contract. ,,Ik ben er wel trots op, dat deze kans zich op mijn leeftijd nog voordoet’’, bekent Vonk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties