Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 oktober 2010.

Cultuurvrijdag, 29 oktober 2010

Doet Boersma schildert en geeft les in Michigan

Leeuwarden - Doet Boersma gaat drie maanden wonen en werken in de Verenigde Staten. Dat heeft de Friese kunstenares gisteren gemeld. Boersma is uitgenodigd door het Center for New Media in Kalamazoo, Michigan om de studenten daar te laten zien hoe ze schildert en te vertellen over haar inspiratiebronnen, werkhouding, vlakverdeling en kleurgebruik.

Cultuurvrijdag, 29 oktober 2010

De Harmonie zoekt jong talent voor gitaarnacht

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie is op zoek naar jong gitaartalent dat wil optreden tijdens de Leeuwarden Guitar Night op 27 november. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 29 oktober 2010

Internetcriminaliteit...

Justitie heeft deze week een crimineel computernetwerk opgerold dat via Nederland wereldwijd virussen en spam verspreidde. Het netwerk veroorzaakte er zeker dertig miljoen computerinfecties mee. Het ging om een zogenaamd Trojaans paard, een virus dat zich stiekem op computers nestelt en de deur openzet voor het downloaden van nog meer schadelijke software.

Regiovrijdag, 29 oktober 2010

Racen wordt niet gedoogd op Junokade

Leeuwarden - Burgemeester Crone van Leeuwarden spreekt tegen dat de gemeente racerij gedoogt op de Junokade. De gemeente heeft met de jongeren afgesproken dat zij elkaar daar mogen ontmoeten mits zij zich aan de verkeersregels houden en geen overlast veroorzaken. Intussen stelt ook de PvdA fractie vragen over de Junokade.

Regiovrijdag, 29 oktober 2010

Lege schappen in Hindelooper supermarkt

Hindeloopen - De vakken raken leeg, de vaste klanten nemen afscheid. Voor de familie Sikkes in Hindeloopen is het aftellen begonnen. Hun supermarkt aan De Tuinen is vandaag en morgen nog open. Hindeloopen zit in de winter zonder supermarkt.

Regiovrijdag, 29 oktober 2010

Hobbyfilmers maken drama over Friese Waterlinie

Een groep amateurfilmers maakte een historisch docudrama over de gebeurtenissen bij de Friese Waterlinie in de Stellingwerven. Met de film willen de makers van elkaar leren, maar ook iets van de geschiedenis van het gebied laten zien.

Regiovrijdag, 29 oktober 2010

Friese natuurgebieden op de tocht

Leeuwarden - Staatsbosbeheer vreest 15.000 hectare natuur die buiten de ecologische hoofdstructuur (EHS) valt te moeten verkopen om honderd miljoen euro te besparen. In Fryslân gaat het om onder meer de Blesdijkerheide, de Spokerplas bij Noordwolde en Ontwijk bij Donkerbroek.

Regiovrijdag, 29 oktober 2010

Stamgasten herbouwden hun eigen schaatscafé

Heerenveen - Café It Houtsje van waard Tom Mulder ging gisteren na anderhalf jaar weer open, in een nieuw sfeervol pand op dezelfde plek aan de Oude Koemarkt in Heerenveen. In de zomer van 2009 brandde het volledig af door een ontplofte verfspuitbus.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 oktober 2010

In klaslokalen op les voor nieuwe ledenregistratie

Leeuwarden - In vijftien plaatsen in Nederland worden volgend jaar klaslokalen ingericht waar duizenden mensen op les moeten om te kunnen werken met de nieuwe landelijke ledenregistratie van de Protestantse Kerk. Directeur Haaije Feenstra van de dienstenorganisatie van de PKN zegt dat gemeenten er ,,honderden tot duizenden euro’s’’ mee besparen als ze met het nieuwe systeem gaan werken.

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Heerenveen breidt stadion nog niet uit

Heerenveen - Sc Heerenveen ziet voorlopig af van uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion. De Friese voetbalclub maakte gisteren bekend het afgelopen boekjaar te hebben afgesloten met een netto verlies van 14,9 miljoen euro. De leiding acht een investering van 25 miljoen euro op dit moment te riskant.

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Rudy Jansen spreekt: ‘Er is te veel gedoe bij Cambuur’

Hij vindt zichzelf geen prater. Wél iemand die veel kan hebben. Maar het houdt een keer op. En bij Cambuur-aanvoerder Rudy Jansen is dat punt inmiddels bereikt. In een openhartig interview spreekt hij zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over de sfeer in en rond Cambuur en zijn medespelers. Kritisch, dat is hij zeker. Maar meer nog dan dat is Jansen gewoon eerlijk. ,,En het is niet bedoeld om negatief te zijn. Ik constateer het alleen maar.”

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Geen De Vries en Hese bij Cambuur

Leeuwarden - Mark de Vries en Léon Hese ontbreken vanavond in de basisopstelling bij SC Cambuur voor het thuisduel met Telstar. Beiden zijn nog niet hersteld van de hamstringblessures die ze opliepen tijdens de 2-0 nederlaag bij Helmond Sport afgelopen week. Middenvelder Sandor van der Heide keert terug in de basiself, op zijn favoriete positie achter de spits. Ogüzhan Türk zit dan op de bank.

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Paardenkooper weg als zeilcoach

Franeker - Maurice Paardenkooper uit Franeker heeft ontslag genomen als coach van de Nederlandse kernploeg. Dat heeft het Watersportverbond gisteren bekendgemaakt. Paardenkooper, die zich met de vrouwenploeg voorbereidde op de Olympische Spelen van 2012, was de discussies over zijn werkwijze zat. Er werd volgens hem te veel onnodige onrust gecreëerd. ,,Er werd alleen nog maar gesproken over de randvoorwaarden en persoonlijke zaken”, zei Paardenkooper. ,,Dat wil ik niet. Zo kan ik niet werken.” Technisch directeur Hans Bouscholte reageerde teleurgesteld op het opstappen van Paardenkooper. ,,Wij staan en stonden achter Maurice. We zagen in hem de ideale coach. Maar Maurice heeft zijn opdracht teruggegeven, dat respecteren we.” Paardenkooper was in 2008 coach van de Yngling-ploeg die in Peking olympisch zilver won.

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Weiland kandidaat hoofdbestuur KNKB

Heerenveen - Adrie Weiland heeft zich kandidaat gesteld voor het hoofdbestuur bij de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB). De in Minnertsga geboren en getogen Weiland (49) krijgt de portefeuille Verenigingen en Federaties onder zijn hoede. Weiland, moeder van hoofdklasser Maaike Joostema, is onder meer zes jaar voorzitter geweest van de kaatsvereniging Minnertsga. In het dagelijkse leven is ze werkzaam als teamleider bij de Poliklinieken in MCL Harlingen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNKB op donderdag 25 november wordt de kandidaatstelling van Adrie Weiland aan de vergadering voorgelegd.

Sportvrijdag, 29 oktober 2010

Visser naar Batavus Ladies Cyclingteam


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties