Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 oktober 2005.

Cultuurzaterdag, 29 oktober 2005

Themaweek rond God in De Lawei Drachten

Drachten - Theater De Lawei in Drachten staat volgende week in het teken van God. Van 1 tot en met 5 november zijn er zeven voorstellingen gepland die volgens De Lawei allemaal iets te maken hebben met het thema ‘God’ in de ruimste zin van het woord.

Cultuurzaterdag, 29 oktober 2005

Mirjam Timmer heet voortaan MIR

Leeuwarden - Zangeres Mirjam Timmer gaat voortaan optreden onder de artiestennaam MIR. Dat staat op de website van het televisieprogramma Vrienden van Amstel .

Hoofdartikelzaterdag, 29 oktober 2005

‘Ik ging naar Bommel’…

De gemeente Nijmegen overweegt de oude, stalen brug in de A2 bij Zaltbommel, over de Waal, te gebruiken binnen haar stadsgrenzen. Deze brug is overbodig geworden, omdat er een nieuwe brug is gebouwd. Meestal is sloop vanzelfsprekend bij overtolligheid van een brug. Maar dat is niet het geval met de Bommelse brug. Die is, vindt een aantal mensen, niet geschikt voor de schroot: de brug bij Zaltbommel is symbool voor en teken van iets heel anders. Het is de brug waarover Martinus Nijhoff een (bij ouderen) beroemd geworden gedicht schreef. De beginregels zijn:

Regiozaterdag, 29 oktober 2005

Provincie stelt besluit nieuw Fries Museum weer uit

Regiozaterdag, 29 oktober 2005

Stoomtrein-plan Sneek-Stavoren goedkoper

Regiozaterdag, 29 oktober 2005

Fusie Trion en Oostergo is ophanden

De sociale werkvoorziening Trion uit Kollum fuseert op den duur met werkvoorzieningschap Oostergo in Dokkum. De directeuren beschouwen fusie als dé oplossing om het ‘zware weer’ waarin ze verkeren het hoofd te bieden.

Regiozaterdag, 29 oktober 2005


Regiozaterdag, 29 oktober 2005


Regiozaterdag, 29 oktober 2005

Voorkom lichthinder, doe de gordijnen dicht

JITSKE VEENSTRA

Regiozaterdag, 29 oktober 2005

Jaar cel voor Ternaarder die parkeerwacht Dokkum slaat

Dokkum – ,,Het is mij overkomen. Het slachtoffer was op de verkeerde plek op het verkeerde moment.” Dat zei de 51-jarige Ternaarder, die op 29 juli in Dokkum een 61-jarige parkeerwachter ernstig verwondde. Gisteren veroordeelde de Leeuwarder politierechter Olthuis hem voor een poging tot doodslag tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 oktober 2005

Bijschrift

Geloof & Kerkzaterdag, 29 oktober 2005

Verzameldagboek met meditaties ds. R. Schuller

Leeuwarden – Er is een nieuw dagboek uitgekomen met meditaties van ds. Robert. H. Schuller van Hour of Power . De uitgave bevat 366 dagteksten die zijn samengesteld uit veertig van zijn eerdere boeken. Het boek heeft de titel Hours of Power gekregen.

Sportzaterdag, 29 oktober 2005

Heerenveen houdt stand tegen Ajax

Amsterdam - Heerenveen is er vrijdag in geslaagd een punt mee naar huis te nemen uit de ArenA. Een wanhopig naar doelpunten zoekend Ajax kwam ook tegen de formatie van Gertjan Verbeek niet tot scoren. Al counterend hadden de Friezen zelfs drie punten kunnen pakken, maar die tactiek beheerst Heerenveen nog niet tot in de finesse.

Sportzaterdag, 29 oktober 2005

De verhoudingen staan op scherp in de soap rond Cambuur

Leeuwarden – Woensdag is de dag waarop de soap rond de financiële strubbelingen van Cambuur Leeuwarden een nieuwe wending zal nemen. Een positieve of een nog negatievere, want de Raad van Toezicht gaat aan alle belanghebbenden duidelijkheid verschaffen. Dat de bijeenkomst doorgaat, werd gisteren bevestigd door de Raad en een groep bestaande uit elf sponsoren die het vertrouwen in de Raad heeft opgezegd. De verhoudingen staan nu al op scherp. Of zoals Raad van Toezicht-voorzitter Jan Spoelstra het zegt: ,,Iedereen lijkt zijn positie al in te hebben genomen.”

Sportzaterdag, 29 oktober 2005

Zimmerman twijfelgeval bij Cambuur

Leeuwarden – Naast de al langer geblesseerden Raymond Bronkhorst, Ronnie Venema en John Stegeman, is het nog maar de vraag of Cambuur-trainer Roy Wesseling zondag in het duel met Volendam kan beschikken over Angelo Zimmerman. Vandaag wordt bekeken of de aan zijn dijbeen geblesseerde verdediger mee gaat. Mitchell Piqué en Melvin Holwijn zijn sowieso afwezig, waardoor Wesselings opties beperkt zijn. Vermoedelijke opstelling: Van der Vlag; Nijssen, Brack, De Wagt, Zimmerman; Hofman, Roosenburg, Postma; Mulders, Houwing, Karim.

Sportzaterdag, 29 oktober 2005

Zonderland naar finale WB-wedstrijd

Maribor – Turner Epke Zonderland uit Lemmer heeft zich vrijdag in het Sloveense Maribor bij een wereldbekerwedstrijd geplaatst voor de finale op brug. De jury waardeerde zijn oefening met 9,050. Dat leverde hem een derde plaats op, waar een klassering bij de beste acht voldoende was. Op rek werd hij met 9,450 tweede achter de Zwitser Christoph Schärer. Zonderland plaatste zich op paardvoltige niet voor de finale. Yuri van Gelder scoorde op ringen 9,800 punten; dezelfde score als waarmee hij woensdag de wereldbeker in Glasgow won. Suzanne Harmes kwalificeerde zich op alle toestellen voor de eindstrijd. Op brug en balk deed ze het met respectievelijk een tweede en een derde plek het beste.

Sportzaterdag, 29 oktober 2005

Handbalteam verliest in Leeuwarden

Leeuwarden - De Nederlandse handballers zijn het vierlandentoernooi in Leeuwarden begonnen met een nederlaag. Roemenië was vrijdag tijdens de eerste dag van het driedaagse Leeuwarden Handbalstad net iets sterker: 31-33. Nederland leidde met de rust nog met 18-12. Tsjechië en Egypte zijn de andere tegenstanders in het weekeinde. In sporthal Kalverdijkje vindt zaterdag ook nog een clinic voor de handbaljeugd plaats.

Weerzaterdag, 29 oktober 2005

Wolken en zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties