Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 september 2017.

Economievrijdag, 29 september 2017

Landbouwopleiding moet meer aan biodiversiteit doen

Leeuwarden - Het onderwerp biodiversiteit maakt nog onvoldoende deel uit van de landbouwopleidingen. Dat betoogde Cor Kwakernaak gisteren ter gelegenheid van zijn afscheid als docent aan hogeschool Van Hall Larenstein. ,,Je moet je niet alleen afvragen of boeren nu en straks voldoende doen aan biodiversiteit, het kan nog meer onderdeel worden in de lesstof.”

Hoofdartikelvrijdag, 29 september 2017

Zorgkosten en solidair zijn met de zieken

Het eigen risico in de zorg stijgt volgend jaar niet en blijft daardoor op 385 euro staan. De Eerste Kamer ging deze week zonder stemming akkoord met de wetswijziging, die vorige week in gang werd gezet door de aanstaande coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De Tweede Kamer had eerder al ingestemd. Door het bevriezen van het eigen risico stijgt de zorgpremie wel extra volgend jaar, met ongeveer een tientje, zo heeft de toekomstige coalitie besloten.

Regiovrijdag, 29 september 2017

Wijkverpleegkundigen en onderwijs willen blijvend samen aan tafel

Leeuwarden - Hoe kun je de zorg verbeteren? Wijkverpleegkundigen, studenten en docenten zaten in de afgelopen twee jaar met elkaar om tafel om van elkaar te leren.

Regiovrijdag, 29 september 2017

Stoet elektrische BMW’s in Fryslân

Grenoble/Leeuwarden - Tijdens de fossielvrije Elfwegentocht van 1 tot en met 14 juli volgend jaar komen er tientallen elektrische BMW’s naar Fryslân. Dat maakt duurzaamheidsambtenaar Bouwe de Boer vandaag bekend op de bijeenkomst Creative Mobilities in het Franse Grenoble, waar de toekomst van duurzame mobiliteit centraal staat.

Regiovrijdag, 29 september 2017

Toen dj’s in Maserati’s reden en verkleed optraden

Leeuwarden - De Passage, Bar Q, La Bella, Vat 69, Us Mem: namen van Leeuwarder discotheken uit de jaren zeventig. In de hoogtijdagen van de disco en de soul kende de hoofdstad zeker vijf disco’s en iedere bar had wel een kleine dansvloer met plek voor een diskjockey. Ritsko van Vliet (65), ook even bekend als ‘DJ Fleet Risk’, maakte deel uit van de Leeuwarder dj-scene. Zondagmiddag blikt hij in HCL terug op die periode.

Regiovrijdag, 29 september 2017

Bilgaard wordt stapje voor stapje zelfredzamer

Leeuwarden - Tien bewoners van de Leeuwarder wijk Bilgaard worden klaargestoomd voor een baan in de zorg. Gisteren werd het Werkleerbedrijf Bilgaard, waar ze stage lopen, in hun eigen woonwijk geopend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties