Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 29 september 2011.

Cultuurdonderdag, 29 september 2011

Nieuwe start voor Newsense Memory

Kleine Prijs van Fryslân 2006, optredens door de hele provincie en een hoogtepunt in de Amsterdamse Melkweg. Newsense Memory deed het, maar begint nu overnieuw.

Economiedonderdag, 29 september 2011

Aegon schrapt 300 banen in Nederland

Amsterdam - Verzekeraar Aegon gaat zijn activiteiten in Nederland herstructureren, waarbij circa driehonderd banen zullen worden geschrapt. Het gaat om functies door het gehele bedrijf heen, van management tot lagere niveaus. Dat maakte Aegon vanochtend bekend. Bij de vestiging in Leeuwarden gaat het volgens woordvoerster Debora de Laaf om ongeveer vijftig banen.

Hoofdartikeldonderdag, 29 september 2011

Waarde is niet altijd in geld uit te drukken

Het Fries als universitair vak moet zich zorgen maken. Dat althans zei de hoogleraar Friese taal- en letterkunde Goffe Jensma dinsdag in deze krant. Hij vreest dat er voor kleine universitaire opleidingen en vakgroepen geen ruimte meer is door het huidige regeringsbeleid. Dat geldt voor Fries, maar ook voor andere ‘kleine talen’.

Regiodonderdag, 29 september 2011

Nieuwe gemeentekaart Fryslân van tafel

Leeuwarden - De favoriete nieuwe gemeentekaart van Fryslân kan in de papierversnipperaar. De bestuurders van de Middelseegemeenten Menameradiel, Ferwerderadiel, het Bildt en Leeuwarderadeel voegen zich niet naar de voorkeursvariant van Gedeputeerde Staten.

Regiodonderdag, 29 september 2011

MCL en Tjongerschans mogen fuseren

Leeuwarden - Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden) en ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen gaan per 1 januari volgend jaar fuseren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft gisteren toestemming gegeven voor de samenwerking.

Regiodonderdag, 29 september 2011

Tankber dat wy dit meimeitsje kinne

Burgum - Ze hadden een groot feest gepland, maar het liep anders. Teade Kingma (90) en Anneke Kingma-Brouwer (88) waren maandag 65 jaar getrouwd. Ze wilden dat uitgebreid vieren, maar wegens ziekte van Teade werd het een bescheiden samenzijn met familieleden, thuis in Burgum. Het maakte de dag er niet minder waardevol om. ,,Wy binne tige tankber dat wy dit meimeitsje kinne, it is in geskink fan God. Sa sjoche wy it”, zegt Anneke.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 september 2011

Jongerenonderzoek VS: kerk is een ‘club voor insiders’

Ventura - Om kerkverlating tegen te gaan moet elke generatie in de kerk zelf contact onderhouden met (potentiële) kerkverlaters. Die aanbeveling doet het Amerikaanse onderzoeksbureau Barna, na een groot onderzoek onder jongeren.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 september 2011

Vraag ook eens wat een ongelovige beweegt

Prof. dr. Gerben Heitink pleit voor een gelijkwaardig gesprek tussen gelovigen en niet-gelovigen. Hij werd voor het schrijven van zijn nieuwste boek geïnspireerd door de visie van filosoof Charles Taylor.

Sportdonderdag, 29 september 2011

De PC wil met wildcard(s) beste kaatsers op lijst krijgen

Het is de bedoeling dat er op de PC van 2012 met één of meerdere wildcards gewerkt gaat worden. Dat idee leefde dit jaar al sterk binnen de gelederen van de Permanente Commissie, maar was niet te realiseren. Maar voor de PC van volgend jaar hopen voorzitter Johannes Westra c.s. dat het idee van de grond komt. ,,We willen volgend jaar beginnen met de introductie van één of meerdere wildcards.”

Sportdonderdag, 29 september 2011

Holwerda schittert met Petrus PJ ook op CH Workum

Workum - Hermina Holwerda werd gisteren in Workum voor de tweede keer in vier dagen tijd kampioen met haar Friese paard Petrus PJ. De Kollumse amazone won in het stratenconcours van Workum de titel van het Friese Tuigpaard, het FK onder het zadel. Zaterdag werd ze in Kootwijk met hetzelfde paard ook al Nederlands dressuurkampioen van de Friese paarden in de Z1 klasse.

Sportdonderdag, 29 september 2011

Assistent Kroon terug op het ijs bij Flyers

Heerenveen - Vol verwachting beginnen de ijshockeyers van Friesland Flyers morgenavond in Thialf aan een nieuw seizoen. Een jaar waarin zoals te doen gebruikelijk weer een hoop is veranderd. Maar niet alleen op het ijs, ook daarbuiten zijn een paar veranderingen doorgevoerd. Zoals met betrekking tot de ambities (binnen drie jaar wil Flyers kampioen worden), maar ook de vaste speelavond is verplaatst naar de vrijdag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties