Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 augustus 2014.

Economievrijdag, 29 augustus 2014

Voorzieningen terug in school Gerkesklooster

Gerkesklooster - ,,Ik hoef er niet van te leven maar ontwikkel wel graag activiteiten waar ik, en volgens mij ook vele mensen hier in het dorp, behoefte aan hebben. Er is hier in de afgelopen jaren veel verdwenen in het dorp; er zitten alleen nog een slager en een groenteverkoper", zegt Annemarie van Garderen van Lokaal 11. ,,Een ondernemer wil ik mij niet noemen, maar we kunnen samen met de inwoners van het dorp veel voorzieningen deels terughalen."

Hoofdartikelvrijdag, 29 augustus 2014

Van overtuiging naar politiek van de macht

Bevriende oppositie, zo heten D66, ChristenUnie en SGP sinds deze partijen 'constructief' hebben samengewerkt met regeringspartijen VVD en PvdA. Deze 'vriendschap' maakte het mogelijk dat het kabinet enkele grote beslissingen kon nemen, bijvoorbeeld het zorgakkoord en de decentralisatie van jeugdzorg, werk en inkomen. Vlak voor het zomerreces gingen de bevriende oppositiepartijen akkoord met nieuwe wetgeving onder meer betreffende vrije artsenkeuze.

Regiovrijdag, 29 augustus 2014

Honderdjarige poel is het mooiste plekje van Boazum

Boazum - Het is dit jaar een eeuw geleden dat in Boazum de terp naast de kerk is afgegraven. Een grote poel herinnert aan de afgraving. De huidige eigenaren van de poel, Theuntsje Wiersma en Germ Stenekes vieren zondag met een poelconcert op hun erf het eeuwfeest.

Regiovrijdag, 29 augustus 2014

Het tobbedansen is terug waar het hoort

Harlingen - ,,Harlingers binne tobbedansers", zingt zanger Bram Visser uit Harlingen in het liedje dat hij speciaal voor het evenement schreef. De bewoners van Harlingen danken de bijnaam aan de manier waarop ze vroeger hun kledingstof schoonmaakten: met blote voeten, dansend in een tobbe. Het standbeeld van een tobbedanser op de Waddenpromenade herinnert nog aan deze traditie.

Regiovrijdag, 29 augustus 2014

Lutjegast hoopt weer op bussen vol Australiërs

Lutjegast - Na een sluiting van twee jaar is het vandaag eindelijk zover: het vernieuwde Abel Tasman Museum in Lutjegast wordt geopend. Het kleine museum heeft een nieuw onderkomen in de nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorp.

Regiovrijdag, 29 augustus 2014

Vuilbroed in Drenthe: de schrik zit erin bij imkers

Oosterwolde - Friese imkers houden hun hart vast. In het Drentse Zuidlaren is Amerikaans vuilbroed vastgesteld. Dat is een extreem besmettelijke bacteriële infectie van de bijenlarven. De volken van de desbetreffende imker worden geruimd, dat wil zeggen omgebracht (bijvoorbeeld met zwavel) en verbrand. Ook wordt waarschijnlijk de hele imkerboedel verbrand, al zijn er met name in Duitsland minder rigoureuze ontsmettingsmethoden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties