Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 juli 2017.

Hoofdartikelzaterdag, 29 juli 2017

Vacare: het hele jaar door vakantie

Nederland bevindt zich op dit moment in een toestand van een langgerekt reces. Rond de drie miljoen Nederlanders zijn in eigen land op vakantie. Bijna acht miljoen hebben een bestemming uitgezocht in het buitenland. Tegelijk is er ook een groep die zo’n periode van vrije dagen niet kan opnemen. Omdat met vakantie gaan financieel niet mogelijk is, of omdat de gezondheid het niet (meer) toelaat.

Regiozaterdag, 29 juli 2017

Zorg om verdwijnen hoogopgeleid werk

Leeuwarden - Personeel van FBTO Zorg en De Friesland Zorgverzekeraar vreest dat moederbedrijf Achmea de Leeuwarder kantoren tot een administratiefabriek maakt met enkel verwerking van verzekeringen en een callcenter. Hoogwaardige arbeid lijkt geen toekomst te hebben. De zeshonderd werknemers hebben samen met de bonden de raad van bestuur van Achmea een brandbrief gestuurd.

Regiozaterdag, 29 juli 2017

Gasonderzoek start spoedig

Harlingen - Energiebedrijf Vermilion begint in augustus met de voorbereidende werkzaamheden van het grootschalige seismische onderzoek in een deel van Fryslân. Het daadwerkelijke onderzoek start begin september. Van tevoren vinden meerdere informatieavonden plaats.

Regiozaterdag, 29 juli 2017

In sloot met blauwe drek springen mag alleen tijdens de Spulwike

Winsum - Alles wat het gehele jaar verboden is, mag in de eerste week van de zomervakantie. Zomaar in een sloot springen en met de drek in het haar er weer uitklimmen. Dan is de Spulwike in Littenseradiel geslaagd.

Regiozaterdag, 29 juli 2017

Vliegtuigwrak Lancaster grotendeels intact

Warten - Het vliegtuigwrak van een Avro Lancaster, een Brits gevechtsvliegtuig dat in 1942 neerstortte bij de Alde Faenen, is grotendeels intact. Dat blijkt uit nader onderzoek van de gemeente Leeuwarden. Onderzoekers hadden het gebied al eerder in kaart gebracht. Op basis van die informatie konden ze nog geen vaste conclusies trekken over de staat van het toestel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties