Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 juli 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 29 juli 2016

Europa slechter af met Trump als president

De aandacht in ons land voor de Amerikaanse verkiezingen gaat vooral uit naar de interne strijd van Democraten en Republikeinen. Die strijd in beide kampen is beslecht: Clinton en Trump zijn de definitieve kandidaten voor het presidentschap. Er is bijzonder veel aandacht voor Trump. Diens optreden grenst aan wat in Nederland en elders als bizar wordt gezien.

Regiovrijdag, 29 juli 2016

Friese bouwers houden vast aan bouwvak

Leeuwarden - Vandaag is de laatste werkdag voor de bouwvak. Landelijk houdt de bouwsector zich steeds minder aan de vaste vakantieperiode: vakanties worden steeds vaker gespreid opgenomen om door te kunnen werken aan grote projecten. Die ontwikkeling lijkt aan Fryslân grotendeels voorbij te gaan, blijkt uit een rondgang langs grote bouwbedrijven. Het meeste bouwpersoneel gaat de komende weken gewoon op vakantie.

Regiovrijdag, 29 juli 2016

Fries produceert veel afval

Leeuwarden - Fryslân produceerde vorig jaar met 601 kilogram per persoon veel meer afval dan de gemiddelde Nederlander. Die gooide nog geen 500 kilo weg. Dat blijkt uit cijfers die het CBS gisteren heeft gepubliceerd.

Sportvrijdag, 29 juli 2016

Folkertsma en Oranje onder 19 missen finale

Bratislava - Het Nederlands vrouwenvoetbalteam onder 19 heeft gisteravond de finale van het EK niet weten te bereiken. In Slowakije was Spanje met 4-3 te sterk voor Oranje met Friezin Sisca Folkertsma (Sloten). Bij rust stond het nog 1-1, waarna zich een doelpuntrijke tweede helft ontwikkelde. Daarin kwam Oranje op een 2-1 voorsprong, maar de Spaanse meiden bogen dat om in een 4-2 voorsprong. De 4-3 van de Nederlandse talenten kwam vervolgens te laat.

Sportvrijdag, 29 juli 2016

Fries duo presteert goed op eerste EK

Door Nathan Sprey

Sportvrijdag, 29 juli 2016

Partuur Nicolay wint keats-off voor 163e PC

Franeker - Haye Jan Nicolay, Pieter van der Schoot en Kees van der Schoot hebben gisteravond de keats-off voor deelname aan de PC in Franeker weten te winnen. Daardoor is het trio het zestiende en laatste partuur dat op de deelnamelijst komt voor de 163e editie, aanstaande woensdag. Het partuur was in de finale van de strijd tussen vier trio´s te sterk voor tegenstanders Johan Diertens, Hyltje Bosma en Lennart Adema. Het werd, ondanks een 5-2 achterstand, nog 5-5 en 6-2.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties