Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 juli 2013.

Hoofdartikelmaandag, 29 juli 2013

Wachten op de Nederlandse Snowden?

De technieken voor opslag en uitwisseling van gegevens in computerbestanden bieden steeds meer mogelijkheden. En die worden gebruikt ook, in Nederland en in andere landen, met name in de Verenigde Staten.

Regiomaandag, 29 juli 2013

Sneek ligt al weer op kampioenskoers

Stavoren | Douwe Visser van Sneek is nu al op kampioenskoers. Zaterdag won de titelverdediger het skŻtsjesilen op het IJsselmeer bij Stavoren zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Net als een dag eerder bij Elahuizen deed hij dat met overmacht.

Regiomaandag, 29 juli 2013

Drachtsters moeten zelf onkruid van stoep halen

Drachten | Inwoners van de gemeente Smallingerland moeten zelf het onkruid op het trottoir voor hun huis verwijderen. De gemeente roept iedereen op om hun stoep onkruidvrij te houden, omdat het lang duurt voordat de borstelmachines de hele gemeente zijn doorgeweest.

Regiomaandag, 29 juli 2013

Flinke overlast door hoos- en onweersbuien

Leeuwarden | De plotselinge hoosbuien en het onweer hebben dit weekeinde voor veel overlast gezorgd in de provincie. Verschillende evenementen werden tijdelijk stilgelegd. Een huis in Oudega (S.) brandde door blikseminslag af. Ook was er op verschillende plaatsen sprake van stormschade.

Regiomaandag, 29 juli 2013

Friese leerling te gemakkelijk ziek gemeld

Leeuwarden | Basisschoolleerlingen kunnen te eenvoudig ziek worden gemeld. Als een ouder afbelt met een relatief vage klacht, gaat de school er al snel mee akkoord. Dat constateren Leeuwarder leerplichtambtenaren. Een groot deel van de basisscholen moet daarom het ziekteprotocol bijwerken.

Sportmaandag, 29 juli 2013

Rapport kraakt wanbeleid bij sc Heerenveen

Heerenveen | Bij sc Heerenveen moet grondig schoon schip worden gemaakt. Dat is de strekking van het gisteren gepresenteerde rapport van de commissie die beleid en organisatie binnen de club onderzocht. Voor de nog overgebleven directieleden en het stichtingsbestuur is geen draagvlak meer en er is dringend een nieuw bestuursmodel nodig.

Sportmaandag, 29 juli 2013

Aukes knap tweede in eerste WB-wedstrijd

Fuerteventura | De Friese windsurfster Arrianne Aukes is als tweede geŽindigd in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De in Wolvega geboren en getogen Aukes komt uit op het onderdeel freestyle. Daarbij gaat het om wie de mooiste, moeilijkste en meest gevarieerde tricks kan laten zien. Op de eerste dag van de meerdaagse wedstrijd greep Aukes al de tweede plaats. Die verdedigde ze vervolgens met succes. De volgende race is in september in Nederland (Brouwersdam).

Sportmaandag, 29 juli 2013

Dubbelslag trio Triemstra op weg naar PC

Sexbierum/Witmarsum | Het partuur van Bauke Triemstra, Alle-Jan Anema en Hendrik Kootstra heeft gisteren in Arum de generale voor de PC van overmorgen op hun naam geschreven. Daarmee voltooide het trio een succesvolle dubbelslag op weg naar de hoogmisdag van de kaatssport, want een dag eerder zegevierde het drietal ook al in Sexbierum. Maar van een favorietenrol wilde het partuur van Triemstra na een topweekeinde niets weten. ,,We kunnen ook van iedereen verliezenĒ, schetste opslager Triemstra het gevoel bij het winnende trio.

Sportmaandag, 29 juli 2013

Ljeppers doen jarig NFM in slotfase nog topsprongen cadeau

It Heidenskip | Wie 25 jaar bestaat, mag een feestje vieren. En wie een feestje viert, krijgt cadeautjes. Soms vroeg, soms ook aan het einde van de avond. Bij de Nationale Fierljepmanifestatie (NFM) in It Heidenskip was dat laatste zaterdag het geval. Het venijn zat in de jubileumwedstrijd in de staart. Met niet ťťn, maar met meerdere hoofdrolspelers.

Sportmaandag, 29 juli 2013

Weening doet met de besten mee in Ronde van Polen

Passo Pardoi | Pieter Weening heeft zich goed laten zien in de eerste etappes van de Ronde van Polen. De wielrenner uit Harkema, rijdend in dienst van Orica-GreenEdge, was in de openingsrit zaterdag dicht bij dagsucces. Na een tiende plaats volgde gisteren een zesde plaats. De Fries staat in het algemeen klassement na twee dagen vierde met zeven seconden achterstand op koploper Rafael Majka uit Polen.

Sportmaandag, 29 juli 2013

SPORTTRIBUNAAL: Cambuur zal de doelstelling eerder halen dan Heerenveen

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zit erop, het seizoen kan gaan beginnen. Zo ook voor Heerenveen en SC Cambuur, die volgende week thuis tegen respectievelijk AZ en NAC het seizoen af zullen trappen. Zijn beide clubs klaar voor de start?

Sportmaandag, 29 juli 2013

De PC heeft hem veel verdriet gedaan. Het gemiste koningschap heeft hem zijn hele leven achtervolgd

Van de perstafel

Sportmaandag, 29 juli 2013

Cambuur leert wijze les voor eredivisie

Leeuwarden | Is SC Cambuur klaar voor de competitiestart? Het was zaterdag een veelgehoorde vraag zaterdag na het laatste oefenduel. Maar belangrijker dan de vraag, is het antwoord. Ondanks het 0-2 verlies tegen het Turkse Elazigspor is duidelijk dat het verdedigend redelijk goed in elkaar zit, maar dat het aanvallend (lees: scoren) beter kan. En moet.

Sportmaandag, 29 juli 2013

Van Basten vreest voor effect machtsvacuŁm Heerenveen

Het onherroepelijke vertrek van technisch directeur Johan Hansma en de zoektocht naar nieuwe bestuurders werpt zijn schaduw vooruit. Marco van Basten vreest voor de effecten van het machtsvacuŁm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties